image

Bejaarde Flash versie teistert Macs

dinsdag 15 december 2009, 13:10 door Redactie, 9 reacties

De meeste Mac-gebruikers updaten nooit hun Adobe Flash Player versie, mede omdat de applicatie zichzelf niet kan updaten. Beschikt de Windows versie al enige tijd over een auto-update functie, op Mac-systemen verschijnen er nooit berichten dat er een update gereed staat. "En dat is al jaren zo", zegt Peter James van beveiligingsbedrijf Intego. Gebruikers kunnen online het configuratiescherm van Flash Player wel opvragen en inschakelen wanneer de speler op updates moet controleren, maar dit blijk op de Mac niet te werken. Niet dat het op Windows zo'n succes is, uit onderzoek blijkt dat 80% van de internetgebruikers een lekke Flash versie draait.

Waarom Adobe geen auto-update functie voor Flash heeft blijft een raadsel. Dat betekent dat Mac gebruikers alleen Flash updaten als Apple een Flash update in een Mac OS X systeem of Security Update stopt. "Totdat Adobe een werkend auto-update systeem voor Flash introduceert, lopen Mac-gebruikers risico op lekken. Of Adobe Flash Player patcht of niet, verandert niets, aangezien het zeer waarschijnlijk is dat Mac-gebruikers hun Flash versie nooit updaten, tenzij het een onderdeel van een systeem update is", zo besluit James.

Reacties (9)
15-12-2009, 14:06 door Anoniem
Misschien moeten pupulaire flash-based sites zoals youtube een updatemelding gaan weergeven
15-12-2009, 16:25 door Anoniem
Het valt natuurlijk niet goed te praten dat Adobe nog geen zorg gedragen heeft voor auto-update, welke de flash player updatedt. De inherente security van het os is zo danig, dat gebruikers daadwerkelijk de minst grote kans lopen als het gaat om cyber crime ten opzichte van het meest populaire en tevens meest onveilige os.
15-12-2009, 18:21 door Anoniem
Ja, het is veel beter als IEDERE applicatie op IEDER moment begint te zeuren over updates dan dat dit via het OS loopt.
15-12-2009, 18:22 door Syzygy
Adobe laat MAC gebruikers wel meer een beetje stikken

Adobe Photoshop 64 bit is in ontwikkeling voor Windows, vooralsnog hebben ze geen plannen om dit ook voor MAC te ontwikkelen.

Wie had dit 10 jaar geleden kunnen denken dat er eerder een Photoshop versie voor Windows dan voor MAC zou zijn.

voor de geïnteresseerden:

http://www.zdnet.nl/news/82962/64-bit-photoshop-alleen-voor-windows/
15-12-2009, 20:26 door Knight Of The Post
Adobe zal wel deal'tje zijn misgelopen
15-12-2009, 21:51 door Anoniem
Firefox 3.6 zal controleren als flashplayer up-to-date is, en waarschuwen indien dit niet het geval zou zijn, aangezien Adobe dit niet doet
16-12-2009, 14:20 door Anoniem
Configuratie scherm is offline, omdat het SSL certificaat op de website van Macromedia verlopen is......
17-12-2009, 00:37 door Anoniem
Ik hoef eerlijk gezegd heel flash niet. Het is erg genoeg dat het voor sommige zaken onmisbaar is, maar op de Mac/Safari is er een werkelijk wonderschone tool 'ClickToFlash'! Voorkomt al die ongewenste flashzooi, tenzij ik er specifiek om vraag. Brilliant! en het is gelijk ook niet zo heel erg meer dat de versie een beetje lek is. Vertrouwde toepassingen zet je in een whitelist en je hebt er verder nauwelijks omkijken naar!
05-01-2010, 22:50 door GerBNL
sluit me geheel bij de laatste 'Anoniem' aan, ClickToFlash is alles wat je nodig hebt tegen adobe!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.