image

iDeal-test voor webwinkels zo lek als een mandje

vrijdag 18 december 2009, 10:51 door Redactie, 2 reacties

Het testscript dat de Rabobank voor webwinkels gebruikt is zo lek als een mandje, zo meldt Webwereld. Via de 40 ontdekte kwetsbaarheden kan een aanvaller informatie over het gebruikte systeem achterhalen, een Denial of Service-aanval uitvoeren of via Cross-Site Scripting klanten tijdens het doen van betalingen misleiden. Hoewel het om een testscript voor het accepteren van iDeal gaat, maken webwinkels hier wel gebruik van. “Het saillante is dat de Rabobank hiermee de beveiliging van tot dan toe goed beveiligde webshops ondermijnt", zegt Sijmen Ruwhof die de problemen ontdekte.

De laatste aanpassing aan de code dateert van mei 2006. “Hierdoor is het de afgelopen 3,5 jaar mogelijk om webshops die deze software geïmplementeerd hebben, geheel over te nemen, te defacen of zelfs offline te halen”, aldus de beveiliger. De Rabobank merkt op dat het niet de bedoeling is dat webwinkels de voorbeeldcode gebruiken, maar erkent dat dit niet duidelijk in de handleiding vermeld staat, iets wat de bank dan ook gaat aanpassen.

Reacties (2)
18-12-2009, 10:56 door Syzygy
Hun Corebusiness is ook "mensen oplichten door middel van hun geld te bewaren en daar zeer slechte service tegenoverstellen voor veel te veel geld" en ze zijn geen "Softwarehuis" (God dank)
18-12-2009, 11:22 door Anoniem
"Het probleem zit in de handleiding voor acceptanten van iDeal, waarin ook een aantal PHP-scripts worden meegeleverd. Deze zijn bedoeld om de eigen webwinkels te checken tegen een demonstratieomgeving. Wie wat kleine wijzigingen doorvoert, kan de programmatuur ook inzetten voor het daadwerkelijk verwerken van transacties. "

Dit zegt meer over de kennis van de website maker zelf.
Voor een klant moet ik Docdata payments (Triple V) implementeren, krijg je een PHP script wat aan alle kanten rommelt en dan heb je een osCommerce versie (waar ik verschillende ideeën uit heb kunnen halen).

Maar uiteindelijk heb ik toch zelf iets zitten maken, nu wil deze klant binnenkort alleen iDEAL (als ik het goed heb van de Rabobank).
En laat eerste maar komen die zegt dat ik het fout doe :') (protocol analyseren, code bekijken, ruwe versie schrijven, unit testen, werkend maken, testen, testen, testen, acceptie test, ingebruikname).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.