image

Nep-virusscanner dupeert Microsoft

zaterdag 19 december 2009, 10:26 door Redactie, 7 reacties

Een nep-virusscanner gebruikt de naam van Microsoft, waardoor de softwaregigant allerlei boze e-mails van gebruikers krijgt. De scareware noemt zich het “Privacy Center” en bevat een link naar de privacypagina van Microsoft. Daarop is inmiddels ook een waarschuwing voor de nep-virusscanner geplaatst. "Waarom kan ik niet voorbij het Privacy Center scherm komen om naar de instellingen te gaan? Ik wil dit programma uitschakelen. Het is waardeloos en laat me niet mijn computer gebruiken", aldus één van de e-mails die Microsoft ontving.

De nep-virusscanner wordt zowel verspreid via "vergiftigde" zoekresultaten als valse video codecs. Het programma laat gebruikers geloven dat hun computer met malware geïnfecteerd is en ze voor het verwijderen ervan moeten betalen.

Reacties (7)
19-12-2009, 10:32 door Syzygy
Nou MS , gooi er eens wat geld tegen aan en laat de daders opsporen en laat met behulp van jullie advocaten de daders eens voor 500 jaar wegstoppen of , in sommige Staten van Amerika kan dat waarschijnlijk wel, veroordelen tot 6 x de doodstraf.
19-12-2009, 10:43 door Anoniem
Die titel van het bericht... klinkt alsof ze hun laatste centen door een oplichter hebben laten aftroggelen. Zou haast medelijden met ze krijgen.
19-12-2009, 10:58 door jopiter
"Nep-virusscanner dupeert Microsoft"

Volgens mij dupeert zo'n nep-virusscanner toch met name de mensen die deze software installeren.
19-12-2009, 13:01 door Anoniem
EEN whitelist zou helpen tegen de opkomde malware. Ik roep Microsoft nog een keer op om hun hoofd niet in zand stoppen als een struiksvogel. Waarom komt Microsoft niet met een (klein programmatje dat functioneerd als hosts file, maar is een whitelist, site die niet bevind op de whitelist komen niet op jou pc. Dan ben je meteen van dat gedoe af.
19-12-2009, 14:02 door Anoniem
Door Syzygy: Nou MS , gooi er eens wat geld tegen aan en laat de daders opsporen en laat met behulp van jullie advocaten de daders eens voor 500 jaar wegstoppen of , in sommige Staten van Amerika kan dat waarschijnlijk wel, veroordelen tot 6 x de doodstraf.
Zielig figuur ben jij, zeg.
19-12-2009, 17:01 door spatieman
* pakt zakje chips, en herhaalt niet meer wat ik altijd schrijf, stom klikkend volk kan je nu eenmaal niet afleren.. *
22-12-2009, 16:59 door Anoniem
Toch wel leuk dat het toch steeds weer misgaat met Microsoft
wordt het niets een tijd dat ze het net zo dicht gaan zetten als bij Linux
Het blijft maar knutselen , en je betaald er ook nog voor HA hA
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.