image

Soupnazi zal het nooit meer doen

zaterdag 19 december 2009, 10:52 door Redactie, 4 reacties

De grootste creditcardhacker in de geschiedenis die gepakt is, heeft spijt van zijn acties en zal nooit meer een misdrijf plegen, aldus zijn naasten. Albert Gonzalez, ook bekend als Soupnazi, wist ruim 230 miljoen creditcardgegevens bij verschillende winkels en retailers te stelen, waaronder TJX en Heartland Payment Systems. De advocaat van Gonzalez probeert een gevangenisstraf van 15 jaar voor de 28-jarige hacker te regelen. Voor de aanval op TJX kan hij maximaal 25 jaar krijgen.

Uit een psychologische evaluatie zou blijken dat Gonzalez een obsessieve persoonlijkheid is die zijn eigen gedrag niet in de hand heeft, waardoor slechts één uitkomst mogelijk was, namelijk een crimineel compulsieve stoornis. De hacker zou zijn eigenwaarde alleen uit zijn computervaardigheden hebben gehaald en toen zijn machine met een virus geïnfecteerd raakte, ervoer hij het alsof hij zelf het virus had opgelopen. Uit het onderzoek blijkt verder dat Gonzalez zeer onzeker is en zijn persoonlijke leven als sociaal "onhandig" en "zwak" is aan te merken. Het gedrag van de hacker is "consistent" met de omschrijving van mensen die het syndroom van Asperger hebben, aldus de dokter die hem onderzocht.

Spijt
De advocaat van Gonzalez laat verder weten dat de hacker, in tegenstelling tot CEOs en hegde-fund managers, niet uit op geld was. Hij werd niet gedreven door hebzucht, maar door het neerzetten van steeds grotere prestaties via zijn computer. "Er zijn geen pensioenplannen verloren gegaan. Investeerders verloren niet hun spaargeld. Niemands leven en financiële zekerheid zijn vernietigd. Geen bedrijven zijn vernietigd", aldus de advocaat. Een groot deel van de creditcardnummers zou al verlopen zijn en was daardoor onbruikbaar voor de hackers.

Inmiddels zit Gonzalez al 18 maanden vast, zonder computers, drugs en alcohol, waardoor hij naar eigen zeggen de zaken nu beter op een rij kan zetten. Volgens zowel de moeder van zijn ex-vriendin als advocaat heeft de man zijn "lesje geleerd". "Het spijt hem zeer en hij zal nooit meer een misdrijf begaan."

Reacties (4)
19-12-2009, 11:26 door Anoniem
"De advocaat van Gonzalez laat verder weten dat de hacker, in tegenstelling tot CEOs en hegde-fund managers, niet uit op geld was. Hij werd niet gedreven door hebzucht, maar door het neerzetten van steeds grotere prestaties via zijn computer."

Heeft Gonzalez gebruik gemaakt van de credit card informatie die hij in handen kreeg, en/of heeft hij deze informatie aan anderen doorverkocht ?

"Een groot deel van de creditcardnummers zou al verlopen zijn en was daardoor onbruikbaar voor de hackers. "

Het lijkt me dat de vraag wat er met de bruikbare creditcardnummers gebeurd is een stuk relevanter is ?
19-12-2009, 13:12 door Syzygy
Inmiddels zit Gonzalez al 18 maanden vast, zonder computers, drugs en alcohol, waardoor hij naar eigen zeggen de zaken nu beter op een rij kan zetten. Volgens zowel de moeder van zijn ex-vriendin als advocaat heeft de man zijn "lesje geleerd". "Het spijt hem zeer en hij zal nooit meer een misdrijf begaan."

Jammer voor hem , dan kan hij een carrière in de politiek ook wel vergeten !!! ;-)
19-12-2009, 16:59 door spatieman
ik vraag me nu af, Bij welke firma hij gaat werken?
hij hebt genoeg ervaring,kuch...
21-12-2009, 04:38 door Anoniem
@ Spatieman:

Bij American Express ? Je weet het nooit, kijk maar naar het verhaal van Frank Abagnale (zie zijn boek 'Art of the Steal' of de film 'Catch me if you can' met Leonardo di Caprio ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Abagnale
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.