Privacy - Wat niemand over je mag weten

Datacenter en Wet Bewaarplicht

26-12-2009, 17:34 door El Pedro, 3 reacties
Valt een datacenter ook onder de "Wet Bewaarplicht Telecomgegevens" , om zodoende ook alles wat bij hun binnenkomt en eruit gaat bij te houden?

Ik weet dat veel datacenters nu al vaak een vorm van netwerkmanagement toepassen, en daarmee dus al veel bijhouden en weten over het verkeer wat ze te verwerken krijgen.
Let wel: ik heb het hier specifiek niet over de servers die daar staan, maar alleen hun "pijpleiding" naar internet/backbone toe.
Reacties (3)
27-12-2009, 08:54 door Anoniem
Dat lijkt mij in principe niet het geval, aangezien een data center over het algemeen niet beschikt over de gegevens die nodig zijn voor de bewaarplicht en voornamelijk opereert als hoster van systemen van andere partijen.

Een data center kan bijvoorbeeld een IP adres niet zonder meer aan NAW gegevens koppelen, en levert over het algemeen hosting, en niet publieke internettoegang. Indien klanten apparatuur hebben staan t.b.v. internettoegang, dan heeft het DC geen toegang tot de op die systemen opgeslagen logbestanden.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor (publieke) mailvoorzieningen, mochten deze alsnog aan de bewaarplicht worden toegevoegd. Ook deze zijn eigendom van de klant, en niet van het DC.
27-12-2009, 10:16 door El Pedro
Het vage is dus dat je dit ook weer kan omdraaien.
Het is namelijke een openbare dienst, iedereen (particulier of zakelijk) kan de dienst van zo'n datacenter afnemen.
Daarnaast biedt een datacenter ook toegang tot A) het internet (een netwerk) B) de netwerk-infrastructuur in het datacenter zelf. Je werkt immers op het netwerk van een datacenter om toegang tot internet te hebben.

Je zou het ook zo kunnen uitleggen dat ze openbaar toegang bieden aan hun netwerk en het internet.
27-12-2009, 14:21 door Syzygy
http://www.noviongroup.nl/nl/dataretentie_whitepaper.html

Vraag dit even aan en ik denk dat je daar alles wel in kan vinden met betrekking tot wetgeving hieromtrent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.