Poll
image

Grootste dreiging voor 2010?

maandag 28 december 2009, 12:50 door Redactie, 11 reacties
Kwaadaardige werknemers
9.18%
Cyberterrorisme
9.62%
Lekke websites
5.39%
Banking Trojans
8.45%
DDoS-aanvallen
1.02%
Mac OS X malware
3.64%
Botnets
9.91%
Internetfilters
12.24%
Dataverlies door overheid & bedrijven
25.51%
Anders, ...
10.06%
Zero-day exploits
4.96%
Reacties (11)
28-12-2009, 17:13 door Anoniem
De overheid in z'n geheel.
28-12-2009, 19:09 door Anoniem
Idd!
28-12-2009, 20:43 door Anoniem
Het falende Regeringsbeleid dat is natuurlijk een sterk overwegend punt van angstgevoel. Immers te moeten leven in een tijd met snelle ontwikkelingen en een totaal ander wereldbeeld met totaal nieuwe uitdagingen, vraagt om een nieuwe vorm van Leiderschap. Dat het hieraan in Nederland nogal blijkt te ontbreken is een terechte zorg. Die in je reactie terecht wordt onderstreept. Maar nog ernstiger blijkt nu: Dat zelfs in een top van Wereldleiders blijkt dat ze niet tot eenstemmigheid kunnen komen. Dat dit angstige gevoelens geeft ofwel een thema van grote zorg is moge duidelijk zijn.
Natuurlijk wordt het in deze zeer complexe samenleving gevraagd dat er adequaat Leiderschap is. Zij dienen in iedere crisissituatie zichtbaar te zijn. Tevens dan de leiding te nemen. Dit leiding geven is alleen mogelijk als vooraf alle actuele en vooral precaire situaties niet kunnen ontstaan doordat de regelgeving en voorzorg voor allerlei situaties optimaal is. (vooruitziende blik) Dit soort regelgevingen zijn bijvoorbeeld zoals jij aanhaalt een Europese personen registratie.
Ik kan je bij deze al melden dat België als eerste het land is met een personenregistratie. Geschoeid op Europese omvang. Wij gaan, om jou te dienen deze week al naar het Gemeentehuis onze nieuwe legitimaties in ontvangst nemen. Eind 2010 wil België dat voor alle inwoners en vreemdelingen en immigranten hebben verwezenlijkt. Criticasters zeggen daarover dat daarmede het zo gevreesde Ausweis uit de Duitse tijd weer terug is.
Ik heb echter precies nagevraagd welke gegevens op de aangebrachte chip worden ingevoerd. (het Nederlandse en Belgische Burgerschapsnummer met volledige personalia. Ook de hoognodige levensreddende informaties als bloedgroep e.d. Op verzoek kun je laten inbrengen de personen die bij ernstig ongeval gewaarschuwd dienen te worden. Dan ook enkele zaken die met de Nationale en internationale beveiliging te maken hebben. Bijvoorbeeld je eventuele strafrechtelijke dossiers. Kortom alles wat van belang is om in onze huidige gedigitaliseerde wereld snel te kunnen opereren t.b.v. veiligheid een deugdelijke en vooral snelwerkende registratie van personen. Dat komt ook voor alle goederen. Bijvoorbeeld wie heeft wat gemaakt en waar en onder welke goedkeuringscertificaten.
Dit blijkt nu al een noodzaak geworden om in onze moderne tijd als verantwoordelijke leiders adequaat te kunnen reageren.
De Leiders die op deze wijze worden toegerust met het verkrijgen van goede informatie kunnen en moeten daardoor het leiding geven deugdelijk afstemmen en vooral motiveren aan de Pers t.b.v. de Burgers.
Dat Nederland achterloopt op deze ontwikkelingen in de wereld is nu een eerste prioriteit geworden van die mensen die het wetenschappelijk onderwijs en het innovatieplatform steeds voorzien van nieuwe en de juiste impulsen die vooral in deze tijd actueel zijn. Nederland is geen eiland. Derhalve dus minimaal in Europees verband opereren.
Dat landen als China ons de ogen verder gaan openen wordt zelfs nu al in wetenschappelijk kringen niet meer gebagatelliseerd. Zoals de leiders thans in Kopenhagen hebben vastgesteld dat het bilateraal geen succes was maar wel een spoorboekje naar de volgende klimaattop hebben afgesproken. Dit geeft aan dat de wil aanwezig is om gezamenlijk te opereren in de aanpak van de huidige “Global problemen”.
Als laatste punt wil ik aanhalen dat het nu de tijd is geworden van het verwachting management. Dat is een nieuwe filosofisch organisatorisch onderbouwde denkwijze over het huidige management.
Wat dat gaat opleveren is datgene waar ook onze huidige politieke leiders aan moeten gaan voldoen.
Zij moeten dit zich eigen maken of snel aftreden want anders laten zij zoals nu de zaken frequent uit de klauwen lopen. Verwachting management is het duidelijkst weer te geven als een vooruitziende blik.

Niet alleen intuïtief maar vooral als Leider wetenschappelijk leren inschatten wat te verwachten is, ofwel wat de consequenties (kunnen) zijn. Ik hoor je al zeggen Dat is toch normaal. Maar in de hedendaagse praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Tunnelbouw, verkeersproblematiek, beveiliging, stadsplanning ezv maar ook economische crisis management. Dit al is zeer gecompliceerd door de snelheid waarmee veranderingen in het leven zijn toegenomen. Er zal snel geleerd moeten worden daar mee om te gaan. Balkenende en velen met hem moeten waarschijnlijk allen eerste terug naar de schoolbanken! DIT IS DE HUIDIGE PROBLEMATIEK DIE ANGSTGEVOELENS TERECHT VEROORZAKEN OMDAT MEN NIET WEET HOE DE VOORTRAZENDE ONTWIKKELINGEN NOG IN DE HAND TE HOUDEN ZIJN. Maar het gevoel dat onze leiders de problemen onjuist analyseren zoals gevaarlijke ontwikkelingen in het bankwezen, Onvoldoend te reguleren massale immigratie; de daarmee samenhangende veiligheid en inburgeringproblematieke; het correct laten verlopen van de communicatieve voorlichting tussen Overheid en Burgers visa versa; en de milieuvraagstukken met kwetsbare energievoorziening en alle vormen van openbaar vervoer. ezv.

Hoe meer de burgers merken dat de Overheid al deze en vaak wereldwijde ontwikkelingen onvoldoend kan sturen, groeit de angst naarmate we vaststellen dat dit nog niet het geval is.

Dus Burgers verlang van Uw Overheid te gaan opereren met het huidige noodzakelijk geworden verwachting management.

Pierre Hoendervangers
28-12-2009, 21:27 door Spiff has left the building
Onverschilligheid en domheid.
28-12-2009, 22:07 door Anoniem
De Nederlandse "Ik-heb-niets-te-verbergen" burgerman!
28-12-2009, 23:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-12-2009, 09:21 door Anoniem
Door Anoniem: De overheid in z'n geheel.

Mee eens
31-12-2009, 13:03 door Anoniem
Overheden + PEBCAK = Grootste dreiging !
01-01-2010, 14:38 door Skizmo
Dreiging ?? Probeer je ons nutteloos bang te maken ofzo ?? In dat geval zijn jullie zelf de grootste dreiging.
01-01-2010, 23:05 door Anoniem
Microsoft
05-01-2010, 10:56 door Patio
De overheid gebruikt en vertrouwt dus blijkbaar nog steeds op grote schaal grote Amerikaanse zakkenvullers in plaats van Open Source ondanks de roep van verschillende kanten om deze laatsten in te gaan zetten als serieuze vervanger voor Mickey$of en een drieletteracroniem die ik denk ik niet eens hoef te noemen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.