Poll
image

Verplichte bodyscan op Schiphol?

maandag 4 januari 2010, 08:51 door Redactie, 18 reacties
Nee, niet doen
56.16%
Ja, doen
43.84%
Reacties (18)
04-01-2010, 11:04 door Anoniem
Ik houd niet zo van visitaties. Momenteel is het nog zo dat het personeel met hun vingers uit je achterwerk moet blijven; iets dat ik met de komst van dit soort apparaten akelig zie veranderen.

De mensen die de machines bedienen zijn immers geen opgeleid medisch personeel...

*flop* handschoentje aan *sop sop* in de vaseline omdat je tumor als bom wordt aangezien.

Een zeer negatieve ervaring, zo een false positive...
04-01-2010, 11:10 door Anoniem
Als deze komt, volgt de anaalscanner, en natuurlijk de DNA-scan en zo voorts, en zo verder. Immers, de wapenwedloop gaat gewoon door.
04-01-2010, 12:27 door Anoniem
Natuurlijk zal er geen "anaalscan" hoeven te komen.Met een vrij eenvoudige echo van het onderlichaam zal ook de anaal verstopte contrabande worden op gespoord.Medisch opgeleid personeelis daar niet voor nodig.Wel zalhet bedienings personeel een gedegen opleiding moeten volgen mbt de bediening van het apparaat.Er moet en zal een zeer,zeer uitgebreide controle moeten komen op alle in en uitgaande personen en goederen.Het wordt tijd dat we de soms belachelijke vormen van privacy eens overboord gooien.Beschermen en wapenen tegen terrorisme is tenslotte een oorlog geworden.
04-01-2010, 13:41 door Anoniem
Beschermen en wapenen tegen terrorisme is tenslotte een oorlog geworden.
Only way to win is not to play the game....

Het wordt tijd dat we de soms belachelijke vormen van privacy eens overboord
Grappig dat je dat zegt :-D

De trol moet je niet voeden maar hier gaan we... Waar woon je?

Heb je gordijnen? Wat is je pin-code? Hoeveel verdien je eigenlijk per week en wat voor boodschappen koop je allemaal?

Welke bladen lees je? Welke boeken leen je bij de bibliotheek (och, stom antwoord, als het niet beweegt kijkt niemand er meer naar.....)

Voor welke verderfelijke zaken gebruik je zoekmachines op het internet allemaal voor?

Kom, nu eerlijk antwoorden, je hebt toch niets te verbergen -- jij anonieme held? :D
04-01-2010, 19:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Beschermen en wapenen tegen terrorisme is tenslotte een oorlog geworden.
Only way to win is not to play the game....

Het wordt tijd dat we de soms belachelijke vormen van privacy eens overboord
Grappig dat je dat zegt :-D

De trol moet je niet voeden maar hier gaan we... Waar woon je?

Heb je gordijnen? Wat is je pin-code? Hoeveel verdien je eigenlijk per week en wat voor boodschappen koop je allemaal?

Welke bladen lees je? Welke boeken leen je bij de bibliotheek (och, stom antwoord, als het niet beweegt kijkt niemand er meer naar.....)

Voor welke verderfelijke zaken gebruik je zoekmachines op het internet allemaal voor?

Kom, nu eerlijk antwoorden, je hebt toch niets te verbergen -- jij anonieme held? :D

Ik heb het over sommige vormen van privacy.Over overdrijven heb ik het niet gehad.Ik had het over mogelijkheden om terroristisch tuig te bestrijden.Maar...natuurlijk kun je alles in het belachelijke trekken.Wat mij betrefd,einde discussie.
04-01-2010, 21:56 door [Account Verwijderd]
Ik had ja gezegd als het echt had gewerkt.
05-01-2010, 00:47 door Anoniem
"Ik heb het over sommige vormen van privacy.Over overdrijven heb ik het niet gehad.Ik had het over mogelijkheden om terroristisch tuig te bestrijden.Maar...natuurlijk kun je alles in het belachelijke trekken.Wat mij betrefd,einde discussie."

Jups, enige nadeel is dat een bodyscan niet geschikt is om explosieven zoals PETN op te sporen. Voor metalen objecten is het ideaal; voor kunststof en chemicalien niet. Maar misschien dat je graag schijnveiligheid hebt (metaaldetectors hebben we immers al lang op Schiphol) in ruil voor privacy en tientallen miljoenen aan belastinggeld. Ik ga maar weer even wat aandelen ICX Technologies en OSI Systems kopen, dan heb ik tenminste nog wat aan deze onzin ;)
05-01-2010, 09:21 door Anoniem
Maar...natuurlijk kun je alles in het belachelijke trekken.Wat mij betrefd,einde discussie.
LOL jij bent degene die niet inziet dat het juist lastig is de lijn te trekken.

Wat is absurde privacy en wat is niet, dat ga jij voor ons bepalen?

Grappig.
05-01-2010, 10:52 door Patio
Als zo'n bodyscan honderden, wellicht zelfs duizenden levens kan sparen zeg ik: Direkt invoeren! Daarmee kun je juist visitaties voorkomen.
05-01-2010, 14:04 door Anoniem
Door Patio: Als zo'n bodyscan honderden, wellicht zelfs duizenden levens kan sparen zeg ik: Direkt invoeren! Daarmee kun je juist visitaties voorkomen.
Weet je hoeveel mensen er aan de gevolgen van stress en kanker dood gaan? Tienduizenden.

Al gerealiseerd hoeveel mensenlevens er verloren zijn in oorlogen? Miljarden. En aardolie houdt dat oorlogsapparaat in leven.

Het voorkomen van mensenlevens boeit ons geen barst.

Ja, alleen *onze* -- en we moeten daarbij ook geen geld verliezen...

Het is een beetje hypocriet over het "redden van mensenlevens" gaan praten want dat is geen essentieel onderdeel van onze maatschappij: geld is.

Als er geen aardolie af te pakken was waren de pijlen ergens anders op gericht en moorden we daar alles uit.

Dus als je mensenlevens echt wilt voorkomen: dump die auto en ga fietsen. Protesteer tegen belachelijke patentsystemen die bedrijven monopolies geven en de mensheid tegenhoudt verder te ontwikkelen. (Kijk bijvoorbeeld naar hoe het verderfelijke patentsysteem de farmaceutische industrie moedwillig heeft ziek gemaakt...)

Maar nee, we hebben het allemaal "te druk" om rond te komen...

Omdat het om geld gaat, niet om mensenlevens.
05-01-2010, 16:12 door Anoniem
Nader onderzoek na de mislukte aanslag van die Nigeriaan geeft aan, dat de alarmbellen NIET meteen gingen rinkelen (juist na 9/11!!) toen deze een duur ticket contant betaalde, geen bagage incheckte enz.! En het is voor de zoveelste keer dat een 'gewoon'burger, door onmiddellijk in te grijpen, een afschuwelijke aanslag heeft verhinderd. Ik las de ronduit schofterige behandeling die de reizigers/personeel van de vlucht ten deel viel: 5 uur lang wachten tot de FBI was gearriveerd, geen contact met familie en geen eten en een snauw naar een piloot die naar toilet moest.
Dan komt de overheid met een hysterische reactie in de vorm van het invoeren van de bodyscan!
Een 'schouderklopje' voor de 'held'.....en dan iedereen weer op zijn plaats en kop dicht! en wéér een nieuwe, privacy-schendende maatregel.
Er komt zeker een nieuwe poging tot aanslag, maar dan hoop ik toch vooral op een oplettende burger die zich desondanks niet door de overheid tot snotneus heeft laten reduceren.
Euphema
06-01-2010, 16:31 door Anoniem
hoe gaan apparaten helpen tegen terrorisme, dat formeel een methode is
06-01-2010, 16:49 door SirDice
Door Anoniem: Er moet en zal een zeer,zeer uitgebreide controle moeten komen op alle in en uitgaande personen en goederen.Het wordt tijd dat we de soms belachelijke vormen van privacy eens overboord gooien.Beschermen en wapenen tegen terrorisme is tenslotte een oorlog geworden.

ter·ro·ris·me het; o het onder druk zetten ve regering of bevolking door daden van terreur
http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=terrorisme

Er is helemaal geen oorlog. Gezien alle kansloze, draconische, privacyschendende, maatregelen zoals die scanners kan ik maar een conclusie trekken: de terroristen hebben al gewonnen. Nederland - terroristen; 0 - 12.

Het beste wat je tegen terrorisme kan doen is.... helemaal niets. Gewoon doorgaan met het dagelijkse leven. Dat zal ze leren! We laten ons toch niet bedreigen? Maar nee, we nemen wetten aan die onze verworven vrijheden beperken, we houden iedereen in de gaten, we voelen ons nergens meer veilig. Kortom, we doen exact wat een gemiddelde terrorist voor ogen heeft.
07-01-2010, 01:34 door Anoniem
Niet alleen wat SirDice zegt, maar misschien nog wel belangrijker, deze maatregelen zijn alleen maar symptoom bestrijding, je moet de mensen/organisaties vinden en inflitreren, bespioneren, etc. Dat is het enige dat echt helpt, het kost ook nog eens minder geld.

De maatregelen zijn alleen maar security-theater.
07-01-2010, 14:29 door Anoniem
Hmm ik ben zelf van mening dat "terrorisme" iets verzonnen is, dat als aanloop dient om uiteindelijk in ieder individu een chip te kunnen plaatsen, zodat men te allen tijde weet waar men zich bevindt. Privacy schendt de macht van de machthebbers. Privacy is iets waar de machthebbers een hekel aan hebben. Ze zijn uit op total controll.

Denk maar eens aan de mogelijkheden van dat iedereen gechipped is. Stel je voor dat je te hard rijd men kan dan aan de snelheid waarmee de chip zich verplaats een boete kan opsturen. Pinpassen zijn niet meer nodig je loopt door een poort met je boodschappen en het wordt van je rekening afgeschreven. Ben je aan het inbreken etc etc.

Binnen 20 jaar heeft iedereen een chip in zijn of haar lichaam.

1984 exrtravaganza.
08-01-2010, 03:00 door Anoniem
Ik wacht met smart op de brainscan, en dan vooral het moment dat al die politici die geen donder snappen van veiligheid door de scanner moeten.
24-01-2010, 20:57 door Anoniem
Geen wonder dat in 2009 het aantal passagiers zo dramatisch gedaald is. Gedeeltelijk door de crisis, maar veel mensen hoeven niet zo nodig door de verplichte pornoscan. Een bekende wet uit de psychologie is dat zodra mensen enige macht krijgen, ze die gegarandeerd zullen misbruiken. Het is dan ook wel heel erg naief om te denken dat die "security"-medewerkers neutraal zitten te kijken naar de beelde van (mooie) blote vrouwen. Die zijn in werkelijkheid met grote regelmaat in staat van opwinding en hoe mooier de vrouw, hoe meer collega's erbij geroepen worden om de show te bekijken. Nou, mij niet gezien: ik vlieg niet meer vanaf schiphol.
En dan de smoes dat "alleen een computer de beelden gaat bekijken in de toekomst". Ja, ja. Gezien het slaafse gedrag van de Nederlandse overheid naar de USA, kun je er donder op zeggen dat bij de eerste de beste kik van de CIA de beelden real time doorgestuurd worden. En opnieuw... het is wel heeeel naief om te geloven dat die beelden niet bewaard worden. Kom op zeg! Het is maar een kwestie van tijd voordat je jezelf, je partner en/of je kinderen naakt terugziet op youtube of een ranzine pornosite.
Schiphol trekt zich toch al niet zoveel aan van wetgeving, gezien het grootste gemak waarmee ze keer op keer de geluidsnormen overtreden. Dus die gaat met de pornoscanbeelden lekker haar eigen gang. De overheid zelf is ook zo verrot als wat als het gaat om integriteit: telkens weer afluisteren van gesprekken van verdachten met advocaten terwijl dat niet is toegestaan, fotorolletje van narigheden in voormalig Joegoslavie "weggeraakt" (duhuh..), rechters en openbaar aanklagers die dossiers op straat laten slingeren, defensiemedewerkers die USB sticks in huurauto's laten slingeren...
En dan het braaf geloven dat alleen computers die pornoscan zien en dat de beelden niet bewaard worden?
Pfffft... alleen als je ook in sinterklaas gelooft misschien.
Wellicht kan opper-pedo Syze van der V. een baantje krijgen bij Schiphol: kan ie fijn de hele dag naar blote kindertjes kijken.
Ik ben in ieder geval klaar met schiphol en klaar met Amerika-slaaf Hirsch Ballin. Nooit meer via schiphol.
En op de luchthaven met de meeste risico's ter wereld - Tel Aviv - hebben ze geen enkele pornoscanner en zijn ook niet van plan om die aan te schaffen...
30-01-2010, 18:38 door Anoniem
Ik heb het over sommige vormen van privacy.Over overdrijven heb ik het niet gehad.Ik had het over mogelijkheden om terroristisch tuig te bestrijden.Maar...natuurlijk kun je alles in het belachelijke trekken.


Wat mij betrefd,einde discussie. Maar natuurlijk als je, je aangesproken voelt en je het vervelend vind dat iemand wat tegen je terug zegt dan is het maar einde discussie ?!!

Zielepoot ben jij
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.