image

Ex-directeur datingbureau steelt klantgegevens

dinsdag 29 december 2009, 12:47 door Redactie, 1 reacties

De voormalige directeur van een Japans datingbureau heeft de persoonlijke gegevens van 16.000 mensen gestolen die zich bij het bedrijf hadden geregistreerd. De man probeerde de data aan andere datingbureaus door te verkopen, zo is bekend geworden. Het datingbureau "Web" wil nu een klacht tegen de voormalige topman indienen, die de gegevens net voor zijn vertrek in augustus 2006 meenam. Het zou gaan om de adresgegevens, namen, geboortedata en telefoonnummers van 11.000 mannen en 5.000 vrouwen.

De gegevens zouden uit 2005 afkomstig zijn, toen al het personeel nog toegang tot de data had. De directeur bood het datingbureau aan om de gegevens die hij had verwijderd terug te kopen. Nadat Web dit weigerde, probeerde de man de informatie aan andere datingbureaus te verkopen. Hierop besloot Web de politie in te schakelen.

Reacties (1)
30-12-2009, 14:21 door Anoniem
Tja. Ik krijg mail van russische dames die geld willen op een adres dat ik alleen op een grote Nederlandse relatiesite heb gebruikt. Aan die site wordt in die mails ook gerefereerd. Beheerders van die site ontkennen dat ze gehackt zijn, maar ik heb van in elk geval twee anderen, waarvan een ook een uniek adres gebruikte op die site, gehoord dat ze ook dat soort mail krijgen op het adres dat ze op die site gebruikt hebben.

Heeft iemand een betere verklaring dan "de site is gehackt"?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.