image

Soupnazi bekent grootste creditcarddiefstal ooit

woensdag 30 december 2009, 12:03 door Redactie, 4 reacties

De 28-jarige Albert Gonzalez, beter bekend als Soupnazi, heeft de diefstal van 130 miljoen creditcardnummers bij Heartland Payment Systems, 7-Eleven, Hannaford Brothers en twee niet nader genoemde bedrijven bekend. Eerder bekende de hacker ook al inbraken bij de Dave & Buster restaurantketen en retailer TJX. Als onderdeel van de "plea bargain" die Gonzalez met het Amerikaanse Ministerie van Justitie sloot, zal het Openbaar Ministerie niet meer dan 25 jaar gevangenisstraf eisen, terwijl de advocaten van de hacker niet onder de 17 jaar gaan zitten. Soupnazi wist via SQL-injectie toegang tot de databases van de genoemde bedrijven te krijgen, om vervolgens miljoenen creditcardgegevens te stelen. In totaal ging het om 230 miljoen kaartgegevens, wat Gonzalez de grootste datadief in de geschiedenis maakt.

Schaduw
"Het Ministerie van Justitie zal niet toestaan dat computerhackers consumenten van hun privacy beroven en het publieke vertrouwen in de veiligheid van de marktplaats kapot maken", aldus procureur-generaal Breuer. "Criminelen zoals Albert Gonzalez die in de schaduw opereren zullen gepakt en verantwoordelijk worden gehouden. Met het tijdig rapporteren van datalekken en high-tech onderzoeken worden zelfs de meest geraffineerde hackerbendes gepakt en ontmanteld, zoals onze aanklagers en agenten in deze zaak hebben laten zien."

In totaal gaat het om drie zaken in Boston, New York en New Jersey waar Gonzalez nu schuld heeft bekend. De rechter doet op 18 en 19 maart volgend jaar uitspraak. Eerder werd het hulpje van Gonzalez tot een gevangenisstraf van 2 jaar en boete van 120 miljoen dollar veroordeeld.

Reacties (4)
30-12-2009, 12:22 door Preddie
Het Ministerie van Justitie zal niet toestaan dat computerhackers consumenten van hun privacy beroven en het publieke vertrouwen in de veiligheid van de marktplaats kapot maken"


Dat doen overheden wel voor je .....
31-12-2009, 01:48 door Anoniem
Erg goed dat die aanklagers op hoge straffen gokken.
Er wordt veel te vaak op de mentale toestand van een criminele hacker of cracker gerelateerd.
Ach die man wist niet beter hij is ziek in zijn hersenen en daarom beseft ie niet dat ie fout was.
Onzin natuurlijk de mensen wisten erg goed waarmee ze bezig waren en ze bewijzen dat er door zg. autisten wel degelijk misdadige praktijken worden uitgevoerd om anderen te benadelen.
Het comminuceren via computers is al een bewijs dat deze mensen niet gek zijn maar slechts een misdadig deel van hun hersens gebruiken om mensen te benadelen.
Het zijn dus crimelen met een computer die anderen misbruiken om zo aan hun rijkdom te komen.
Ook hier op deze site zijn er enkele mensen die het niet schuwen om anderen te gaan oplichten en benadelen met hun scripts en programmeer kennis.
Zeker weten!
Uit antwoorden en commentaren blijkt dat al erg duidelijk.
Natuurlijk is er weer een crimineel bezig om mijn IP nummer te achterhalen en proberen mij te cracken.
Script jochies en meisjes maak je geen zorgen met een poging, via linux zie ik jullie domme poging om mij te bereiken en ik zal niet aarzelen om jullie logfiles door te geven aan de mensen die er verstand van hebben.
Liever een erge top hacker die veiligheid wil testen dan zeer domme probeersels via gedownloade tools.
Jij 15 jarige jongen zal wel eens erg op jouw domme neus moeten kijken, oke?
31-12-2009, 12:08 door Anoniem
Kom op hé kerel.. niet zo flamen he! Wij zijn allemaal nette jongens en meisjes hoor.. hier op security.nl !
31-12-2009, 17:40 door spatieman
ok, en HOELANG hebben ze er over gedaan om die gast eerst te pakken te krijgen ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.