image

Bits of Freedom tegen invoeren bodyscan

woensdag 30 december 2009, 13:01 door Redactie, 27 reacties

Privacywaakhond Bits of Freedom heeft Minister Hirsch Ballin van Justitie gevraagd om de bodyscan niet in te voeren. De bewindvoerder liet na overleg met de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid weten dat hij de naaktscanners voor alle vluchten naar de Verenigde Staten wil verplichten, om dit later voor alle vluchten van en naar Nederland in te voeren. Volgens de digitale burgerrechtenbeweging laat een "rationele kosten-batenanalyse" zien dat de invoering van naaktscanners niet wenselijk is. Het veiligheidsbeleid zou niet op angst, maar op rationele analyses gebaseerd moeten zijn.

"Het verlies van privacy en individuele vrijheid speelt daarbij een belangrijke rol", aldus Ot van Dalen, directeur van Bits of Freedom. De organisatie stelt dat de inzet van naaktscanners het risico van aanslagen tegen vliegtuigen in de lucht slechts deels kan beperken. Tegelijkertijd maken de apparaten een stevige inbreuk op de privacy en de lichamelijke integriteit, brengen hoge kosten met zich mee en de gezondheidseffecten staan niet vast. "In plaats daarvan moet het kabinet onderzoeken waarom bestaande maatregelen hebben gefaald."

Privacy versus veiligheid
De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers en de Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel lieten eerder weten dat "de balans tussen veiligheid en privacy in principe altijd in het voordeel van de veiligheid dient uit te slaan". Die opvatting noemt Bits of Freedom kort door de bocht. "Iedere beveiligingsmaatregel moet worden onderworpen aan een evaluatie van de voor- en nadelen, waarbij ook het verlies van privacy en dus van individuele vrijheid moet worden meegewogen."

Als advies verwijst de privacywaakhond naar het stappenschema dat beveiligingsexpert Bruce Schneier in zijn boek ‘Beyond Fear’ beschrijft. Allereerst moet worden vastgesteld wat men probeert te beschermen. Vervolgens moet worden beoordeeld wat de risico’s zijn. Daarna moet worden onderzocht in hoeverre de maatregelen deze risico’s kunnen beperken en welke nieuwe risico’s ontstaan door de maatregelen. Tot slot moet worden onderzocht welke kosten of andere nadelen de maatregelen met zich brengen. Aan de hand van deze analyse blijkt volgens Bits of Freedom dat de introductie van naaktscanners onwenselijk is.

Bliksem
Ondanks de onrust in de media vindt Van Dalen niet dat er nieuwe veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. "De kans dat iemand slachtoffer wordt van een terroristische aanslag in de lucht, is een stuk kleiner dan dat iemand door bliksem wordt geraakt. Nederland moet zich niet laten uitkleden door angst."

Reacties (27)
30-12-2009, 13:39 door Preddie
Iets door de veiligheids controlles op schiphol krijgen incl poortjes lijkt me nu al moeilijk. Het omkopen van personeel lijkt me daarom een stuk makkelijker. Wanneer men een risicoanalyse naar behoren uitvoert zal men zich daarvan bewust worden.

Zoals in verschillende TV progamma's te zien is geweest is het makkelijker om je kwaadaardige materiaal via de achterdeur naar binnen te sluizen, je kan me niet vertellen dat dit water dicht is ? Waarom dan de burgers uitkleden terwijl de achterdeur gewoon openstaat.

Beveiliging wordt pas sluitend als op alle onderdelen van terrein het zelfde veiligheidslevel gehanteerd wordt. Dat zou inhouden per zone bepaalde veiliheids maatregelen zijn genomen, deze maatregelen moeten dan van toepassing zijn op zowel passagiers als op medewerkers die het zelfde terrein betreden.

Wanneer men er voor kiest om de bodyscan in te voeren dan zal dat ook moeten in houden dat elke werknemer bij het betreden van het terrein door de bodyscan heen moet, dag in dag uit. zolang je niet op dat niveau gaat beveiligen blijven er legio mogelijkheden over en zal elk nieuwe incident aangegrepen worden om niet maatregelen in te voeren, met als gevolg torenhoge kosten en aantasting van de privacy !
30-12-2009, 13:59 door Anoniem
En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd,........dan weten we dat we dit te danken hebben aan de amateurs van Bits of Freedom.
30-12-2009, 14:22 door Anoniem
Het is toch ongelooflijk dat dit soort maatregelen genomen moeten worden, terwijl men van de douane zegt dat zelfs een total bodyscan het niet had kunnen voorkomen.

Heb je trouwens gezien wat voor beelden de douane te zien krijgt als ze een total bodyscan in voeren? Je ziet het geslachtsdeel en de borsten gewoon open en bloot. Leuk hoor, zo'n engerd achter een computer die jou meest intieme plekjes kan zien.

Ik ben echt furieus om dit soort praktijken. Het Europees Hof heeft kenbaar gemaakt (met een zaak in Engeland dat ging over biometrischmateriaal in het paspoort), verboden is.

Wanneer staan mensen nou eens eindelijk op om wat te gaan doen!!!!!????
30-12-2009, 14:26 door KwukDuck
Laten we niet vergeten dat het niet alleen om privacy gaat maar ook om hoe de burgers behandeld worden.

Iedereen is nu (waren we ongeveer al...) potentieel verdachte, een zo worden we ook behandeld.

Als je iemand als crimineel of verdachte behandeld zal deze zich na verloop ook zo gaan gedragen, dit zou bij de 'experts' toch bekend moeten zijn.

Je oogst wat je zaait, haat, angst, agressie, verzet and so on...
30-12-2009, 14:42 door Anoniem
Door Anoniem: En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd,........dan weten we dat we dit te danken hebben aan de amateurs van Bits of Freedom.
//
En jij zal wel de grootste schaap zijn die er rond loopt! Denk is na dat alarm was naar beneden afgesteld omdat er geen dreiging meer was. Dus zorgen ze wel weer voor een dreiging en walla ze kunnen weer alles aanscherpen, en nog meer regels maken.
Maar he slaap gerust verder hoor, vanaf 1 januari 2010 gaat het Verraad van Lissabon in, en gaan we zien wat er gebeurd met je vrijheid!!
Lees Vrijspreker.nl en Anarchiel.com maar eens en leer voor u zelf te denken!!
30-12-2009, 14:59 door SirDice
Door Anoniem: En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd,........dan weten we dat we dit te danken hebben aan de amateurs van Bits of Freedom.
De link is in het vorige artikel hierover ook al voorbij gekomen. Wellicht moet je 't eens lezen...

http://www.cnn.com/2009/OPINION/12/29/schneier.air.travel.security.theater/index.html

Deze is ook wel aardig:
http://www.fivethirtyeight.com/2009/12/odds-of-airborne-terror.html
30-12-2009, 15:15 door Anoniem
Vlotte manier van screenen op Israëlische vliegvelden .
http://online.wsj.com/video/how-israel-screens-for-terrorists/987D025A-145D-42F5-9756-7B43CC7613CE.html
30-12-2009, 15:46 door Anoniem
Tegelijkertijd maken de apparaten een stevige inbreuk op de privacy en de lichamelijke integriteit, brengen hoge kosten met zich mee en de gezondheidseffecten staan niet vast.
Dit alles hangt sterk af van de gebruikte scan methodes. Je kunt niet op voorhand alle apparaten en scan technieken over één kam scheren.
30-12-2009, 15:49 door Anoniem
Door Anoniem: En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd,........dan weten we dat we dit te danken hebben aan de amateurs van Bits of Freedom.
En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd, ........dan weten we dat we dit te danken hebben aan mensen die denken dat risico's tot 0 te reduceren zijn door de ene na de andere schijnmaatregel te implementeren zonder te evalueren. En dan hebben we ook nog eens al onze vrijheid door dit soort mensen als jij ingeleverd.
Voorbeeldje: de volgende aanslag wordt gepleegd met een ingeslikt explosief, waardoor het niet te zien was op de bodyscan. Dan is niet alleen de aanslag gelukt, maar hebben we ook nog onze privacy voor niets ingeleverd.
30-12-2009, 16:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd,........dan weten we dat we dit te danken hebben aan de amateurs van Bits of Freedom.
//
En jij zal wel de grootste schaap zijn die er rond loopt! Denk is na dat alarm was naar beneden afgesteld omdat er geen dreiging meer was. Dus zorgen ze wel weer voor een dreiging en walla ze kunnen weer alles aanscherpen, en nog meer regels maken.
Maar he slaap gerust verder hoor, vanaf 1 januari 2010 gaat het Verraad van Lissabon in, en gaan we zien wat er gebeurd met je vrijheid!!
Lees Vrijspreker.nl en Anarchiel.com maar eens en leer voor u zelf te denken!!
Je bedoelt 1 december 2009 ipv 1 januari 2010, maar van verdragen wordt toch weinig aangetrokken.
30-12-2009, 16:09 door Anoniem
Allereerst is de aanslagpleger overgestapt op Schiphol. Dan valt een deel van de bestaande controles al weg.
Ten tweede stond hij op een AMERIKAANSE zwarte lijst, maar mocht toch naar Amerika doorreizen.
En nu raakt iedereen (de politici) in Nederland in paniek, omdat het Nederlandse veiligheidsbeleid gefaald zou hebben???

Afhankelijk van de plek waar de bodyscan apparaten neergezet gaan worden (bij de douane, bij de boarding-gates, elders op het terrein) heb je dus of veel apparaten nodig of je houdt grote gaten over in de beveiliging over.

Wie gaan vervolgens deze apparaten betalen? De Amerikanen? Zij zijn namelijk degenen die hier baat bij hebben. Niet de Nederlanders. En we hebben al een grote staatsschuld. Laat de vervuiler in dit geval maar betalen., Niet de belastingbetaler.

Hoe veilig zijn deze naaktscanners?
Kan er een opname-apparaat aan gehangen worden?
Wie voorkomt dat er (stiekum) opnames van mijn kinderen gemaakt worden als ze door dit apparaten gehaald worden? (KP)
En als we dan toch besluiten alle privacy overboord te zetten, kun je nog beter iedereen naakt in het toestel zetten, Dat is goedkoper.
30-12-2009, 16:25 door cpt_m_
'Bodyscans geen risico voor privacy'
zegt Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie:

BRUSSEL - De nieuwste types bodyscans voor luchthavens vormen geen risico voor de privacy. Ze onthullen niets over de identiteit van passagiers, maar tonen wel of iemand wapens of andere verboden spullen bij zich draagt en dus door beveiligers apart gecontroleerd zou moeten worden.

http://www.nu.nl/binnenland/2153178/bodyscans-geen-risico-privacy.html
30-12-2009, 17:52 door GerBNL
simpelste oplossing: gewoon niet meer naar de verenigde staten gaan (tenzij je natuurlijk een fetish hebt om je te laten afblaffen tijdens het reizen.)
30-12-2009, 18:34 door Preddie
Door Anoniem:
Door Anoniem: En als er weer een aanslag, maar dit keer met succes wordt uitgevoerd,........dan weten we dat we dit te danken hebben aan de amateurs van Bits of Freedom.
//
En jij zal wel de grootste schaap zijn die er rond loopt! Denk is na dat alarm was naar beneden afgesteld omdat er geen dreiging meer was. Dus zorgen ze wel weer voor een dreiging en walla ze kunnen weer alles aanscherpen, en nog meer regels maken.
Maar he slaap gerust verder hoor, vanaf 1 januari 2010 gaat het Verraad van Lissabon in, en gaan we zien wat er gebeurd met je vrijheid!!
Lees Vrijspreker.nl en Anarchiel.com maar eens en leer voor u zelf te denken!!

Bedankt voor je reactie, je haalt de woorden uit mijn mond. Feit is wel dat wanneer er mensen op deze aardbol rond lopen met een kortzichtigheid en een intelligentie als de persoon in kwestie, dat dit soort maatregelen gewoon door gevoerd worden.

Door cpt(m): 'Bodyscans geen risico voor privacy'
zegt Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie:

BRUSSEL - De nieuwste types bodyscans voor luchthavens vormen geen risico voor de privacy. Ze onthullen niets over de identiteit van passagiers, maar tonen wel of iemand wapens of andere verboden spullen bij zich draagt en dus door beveiligers apart gecontroleerd zou moeten worden.

http://www.nu.nl/binnenland/2153178/bodyscans-geen-risico-privacy.html

Ik wil absoluut niet generaliseren maar het valt mij vooral op dat linkse partijen dit soort privacy aantastende maatregelen er proberen door heen te drukken.

Door Anoniem: Allereerst is de aanslagpleger overgestapt op Schiphol. Dan valt een deel van de bestaande controles al weg.

Daar heb je helemaal gelijk in, vandaar dat ik persoonlijk ook pleit voor beveiligingszones met standaard maatregelen en procedures ongeacht of je passagiers bent of werknemers. Bijv. een standaard procedure voor het instappen van het vliegtuig en het uitstappen daarvan die geld voor iedereen ongeacht of je nu overstapt of niet. Het invoeren van een ethical profiling zoals de israeliers dat doet lijkt me ook goed plan even als het inzetten van beveiligingsmensen IN het vliegtuig
30-12-2009, 19:34 door Anoniem
Door Predjuh:

Door Anoniem: Allereerst is de aanslagpleger overgestapt op Schiphol. Dan valt een deel van de bestaande controles al weg.

Daar heb je helemaal gelijk in, vandaar dat ik persoonlijk ook pleit voor beveiligingszones met standaard maatregelen en procedures ongeacht of je passagiers bent of werknemers. Bijv. een standaard procedure voor het instappen van het vliegtuig en het uitstappen daarvan die geld voor iedereen ongeacht of je nu overstapt of niet. Het invoeren van een ethical profiling zoals de israeliers dat doet lijkt me ook goed plan even als het inzetten van beveiligingsmensen IN het vliegtuig

Maar er is NIETS verkeerd gegaan met de beveiliging in Nederland. Waarom zouden we hier dan extra kosten gaan maken.

Laat eerst maar eens onderzoeken waar het wel fout gegaan is, om dat gericht aan een oplossing te werken. En afgaande op de informatie die we nu hebben, betekent dat dat de Amerikanen hun lijsten en controles op ornde moeten brengen, en dat het land waaruit de Nigeriaan vertrok hun screening moet verbeteren.

En als er dan iets aangepast moet worden aan de beveiliging in Nederland, dan zeker niet d.m.v. KinderPorno scanners.
Dat wil ik mijn jonge kinderen niet aandoen als ze een keer per vliegtuig reizen.

Maar nogmaals:
Er is niets verkeerd gegaan op schiphol. Alle veiligheidsmaatregelen hebben gewerkt zoals ze moesten werken.
Waarom zouden we onze staatsschuld dan nog verder vergroten, met de aanschaf (van gemeenschapsgeld) van deze KP scanners. Staat trouwens ook leuk op de begroting.
30-12-2009, 20:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-12-2009, 22:50 door Anoniem
Ik steun BOF van harte. Ik werk al jaren in de ICT, maar het wordt allemaal zwaar onderschat. Fouilleren kan een bijzondere inbraak op de privacy zijn, maar er is één iemand die dat doet. Wanneer datzelfde ook opgenomen wordt op video ben je al "lost". Een bodyscan kan wel door een computer beoordeeld worden, maar de beelden kunnen, ondanks allerlei procedurele maatregelen door allerlei snufjes een eigen leven gaan leiden. En je hebt er niets meer over te zeggen. Je weet niet dat een systeembeheerder (met alle respect) bij kan, ze gebruikt worden voor profiling (je bent dikker geworden), en gekoppeld kan worden met van alles en nog wat (maten bekend bij Wehkamp). Zonder dollen, het gebeurd nu al en het wordt alleen maar meer.
Dus BOF: vooral doorgaan.
30-12-2009, 23:13 door Anoniem
Het is allemaal al eens eerder gezegd. Maar hier nogmaals om alle "angsthazen" weer eens wakker te schudden: "Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety (Benjamin Franklin)".
[A.J.O.]
30-12-2009, 23:25 door Ilja. _V V
Vandaag,20:06 door Sjaan: Les: denk goed, denk héél goed na bij de eerstvolgende verkiezingen op wie je stemt !
Sjaan
Daarom stem ik al sinds jaar en dag op de PapierBak!.. Heel leuk ook om de reactie van de democratische mannetjes en vrouwtjes achter de tafeltjes van het stemburo te zien. Beginnen meteen "help" en "mag niet te piepen als je het stembiljet in je binnenzak propt en ze verder een goede dag wenst!.. :->

Hoe dat truukje te doen als ik voor het eerst met een stemcomputer geconfronteerd ga worden, weet ik eigenlijk nog niet... :-(
Iemand???
31-12-2009, 08:10 door Anoniem
Weet je wat jullie moeten doen, je eens goed achter je oren krabben, iedereen wil toch een veiligere samenleving, of niet? En whoooooooo stel je eens voor ze zien mijn piemel, vagina of borsten op de scan, SO WHAT??? Stel je niet zo aan, de preutse samenleving zou zeker voor gaan op veiligheid, dit gaat er bij mij niet in. (oké dan moet ik wel zeggen met het oog op privacy zit hier nog wel wat rek in, maar ik vind dat mijn veiligheid voorop mijn privacy staat, ik heb liever dat mijn geslachtsdeel door de bodyscan gaat dan dat ik straks een bom op mijn kop heb).

We moeten met z'n alleen zorgen dat het beter en veiliger wordt, en als dit hierdoor beter wordt, by all means.. VOER DAT IN!!
31-12-2009, 09:26 door Anoniem
Door Anoniem: Weet je wat jullie moeten doen, je eens goed achter je oren krabben, iedereen wil toch een veiligere samenleving, of niet? En whoooooooo stel je eens voor ze zien mijn piemel, vagina of borsten op de scan, SO WHAT??? Stel je niet zo aan, de preutse samenleving zou zeker voor gaan op veiligheid, dit gaat er bij mij niet in. (oké dan moet ik wel zeggen met het oog op privacy zit hier nog wel wat rek in, maar ik vind dat mijn veiligheid voorop mijn privacy staat, ik heb liever dat mijn geslachtsdeel door de bodyscan gaat dan dat ik straks een bom op mijn kop heb).

We moeten met z'n alleen zorgen dat het beter en veiliger wordt, en als dit hierdoor beter wordt, by all means.. VOER DAT IN!!

VEILIGHEID BESTAAT NIET!!!

Als je echt veilig wilt zijn, stel ik voor dat je je terugtrekt in een kamer zonder scherpe hoeken en meubels. Daar moet je dan nooit meer uitkomen, en niemand in toelaten. DAN ben je pas echt veilig. Zodra je een stap buiten die veilige omgeving zet, loop je gevaar.

Vanaf het moment dat je geboren wordt sta je bloot aan gevaar en kun je sterven. Zo-wie-zo sterf je elke dag weer opnieuw een beetje.

Wanneer is voor jouw de grens van het toelaatbare bereikt in deze controlemaatschappij?
- Als je een streepjescode ter identificatie op je arm hebt
- Als er een compleet dna profiel bij de overheid bekend is
- Als de overheid profiling toepast om te bepalen wat je in de toekomst voor ongewenste zaken zal gaan doen of denken
- Als iedereen in ghetto's opgesloten is, verdeeld per ras, geloof, kleur, sexuele voorkeur
- Als alle andersdenkenden uitgeroeid zijn

Hoe veilig wil je zijn? En waar houdt het op?

Nogmaals (en hopelijk kan iemand dit nu eindelijk helder beantwoorden):
Wat is er nu eigenlijk FOUT GEGAAN op Schiphol. Alle bestaande regels zijn gevolgd. De Amerikanen en Nigerianen hebben de fouten gemaakt, niet de Nederlanders. Laat hun maar maatregelen treffen, zal ze zo snel in paniek raken van een incident.

De gekozen oplossing is ondoordacht, kostbaar en onbewezen.

De volgende keer is het een Amerikaan met een organische bom (of virus) in zijn lichaam.
Hoe ga je die met een bodyscan vinden?
31-12-2009, 09:42 door Preddie
Door Anoniem: Weet je wat jullie moeten doen, je eens goed achter je oren krabben, iedereen wil toch een veiligere samenleving, of niet? En whoooooooo stel je eens voor ze zien mijn piemel, vagina of borsten op de scan, SO WHAT??? Stel je niet zo aan, de preutse samenleving zou zeker voor gaan op veiligheid, dit gaat er bij mij niet in. (oké dan moet ik wel zeggen met het oog op privacy zit hier nog wel wat rek in, maar ik vind dat mijn veiligheid voorop mijn privacy staat, ik heb liever dat mijn geslachtsdeel door de bodyscan gaat dan dat ik straks een bom op mijn kop heb).

We moeten met z'n alleen zorgen dat het beter en veiliger wordt, en als dit hierdoor beter wordt, by all means.. VOER DAT IN!!

lol, kortzichtig of volkomen blind? ik denk het laatste. Maarja jij kan er natuurlijk ook niks aan doen dat je een fetisch hebt om naakt gezien te worden.

Maar gelukkig voor jou krijg je die bom niet op je kop, maar zit hij gewoon op de stoel naast jou. Bom op schoot, en wachtend tot hij deze kan laten ontploffen... hoe is deze daar gekomen door de bodyscan? nou gewoon via de achterdeur op schiphol door een medewerker die is omgekocht, en jij maar denken dat je veilig was met je bodyscan :P

Het feit dat jij bang bent een bom op je kop te krijgen zegt al iets op je relativeringsvermogen, je kunt namelijk beter bang zijn om buiten door een auto te worden overreden, bang zijn om de staatsloterij te winnen of misschien moet je bang zijn dat het vliegtuig spontaan uit de lucht valt, de kans dat het gebeurt is zo en zo al klein, maar minstens nog 10000x groter dan dat JIJ een bom op je kop krijgt.
31-12-2009, 09:44 door Anoniem
@08:10 doorAnoniem

Ik denk dat met jouw reactie alles wel gezegd is over het gebrek aan intelligentie van de gemiddelde Nederlander, voorwaar chapeau. Helaas zijn mensen als jij wel de succesfactor voor deze overheid. Mensen zoals jij laten zich graag als crimineel behandelen, want toegegeven er is toch geen veiliger plek dan een gevangenis? Helaas worden mensen, die zich niet als een crimineel willen laten behandelen, slachtoffer door jouw gebrek aan intelligentie en inzicht. Ik stel daarom voor om jezelf, en een ieder ander die zich op hetzelfde simpele niveau bevindt, preventief in een huis van bewaring te laten insluiten zodat de rest van de burgers geen last meer hebben van jouw onzinnigheden. Mee eensch?
31-12-2009, 09:48 door Anoniem
Door Anoniem: Weet je wat jullie moeten doen, je eens goed achter je oren krabben, iedereen wil toch een veiligere samenleving, of niet? En whoooooooo stel je eens voor ze zien mijn piemel, vagina of borsten op de scan, SO WHAT??? Stel je niet zo aan, de preutse samenleving zou zeker voor gaan op veiligheid, dit gaat er bij mij niet in. (oké dan moet ik wel zeggen met het oog op privacy zit hier nog wel wat rek in, maar ik vind dat mijn veiligheid voorop mijn privacy staat, ik heb liever dat mijn geslachtsdeel door de bodyscan gaat dan dat ik straks een bom op mijn kop heb).

We moeten met z'n alleen zorgen dat het beter en veiliger wordt, en als dit hierdoor beter wordt, by all means.. VOER DAT IN!!

Dit is net zo'n brilliant redenatie als enkele decennia geleden, toen met volle overtuiging verkondigd werd dat de beste manier om je bij een aanval met atoomwapens (kernbommen, die grote dreiging, kent iemand ze nog) te beschermen het volgende was:

Ga met een papieren zak over je hoofd onder een bureau of tafel zitten, en verzoek je g0d om redding.

De g0d van deze tijd is een apparaat: De bodyscan.
"Het zal je voor alle dreigingen beschermen.
Aanbid dit apparaat met volle overgave.
Gij zult niets anders aanbidden dan dit apparaat."
31-12-2009, 13:11 door Preddie
Door Anoniem: @08:10 doorAnoniem
Ik denk dat met jouw reactie alles wel gezegd is over het gebrek aan intelligentie van de gemiddelde Nederlander, voorwaar chapeau. Helaas zijn mensen als jij wel de succesfactor voor deze overheid. Mensen zoals jij laten zich graag als crimineel behandelen, want toegegeven er is toch geen veiliger plek dan een gevangenis? Helaas worden mensen, die zich niet als een crimineel willen laten behandelen, slachtoffer door jouw gebrek aan intelligentie en inzicht. Ik stel daarom voor om jezelf, en een ieder ander die zich op hetzelfde simpele niveau bevindt, preventief in een huis van bewaring te laten insluiten zodat de rest van de burgers geen last meer hebben van jouw onzinnigheden. Mee eensch?
Mooi gesproken ;)


De g0d van deze tijd is een apparaat: De bodyscan.
"Het zal je voor alle dreigingen beschermen.
Aanbid dit apparaat met volle overgave.
Gij zult niets anders aanbidden dan dit apparaat."
Het enige voordeel ten opzichte van andere "denkbeeldige g0den" is dat je hier gewoon de stekker eruit kan trekken ;)
04-01-2010, 09:42 door Skizmo
Normaal gesproken ben ik blij met BoF.. maar dit keer moeten ze toch echt hun bek dicht houden.
16-05-2010, 10:42 door Anoniem
Ik kan er niet zo mee zitten. Veiligheid voor alles! En controles gebeuren niet alleen op het vliegveld, heb bij de duitse douane ook wel eens in mijn blote piemel gestaan omdat ze een steekproef hielden op drugs. Alles zit er nog aan hoor!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.