image

"AVG meest gedownloade software op internet"

donderdag 7 januari 2010, 12:22 door Redactie, 6 reacties

De gratis virusscanner van het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG kreeg het afgelopen jaar concurrentie van Microsoft Security Essentials, toch is het naar eigen zeggen nog steeds de meest gedownloade software op het internet. Sinds de anti-virus software via download.com werd aangeboden, is die bijna 250 miljoen keer gedownload. De afgelopen week werd de populaire gratis virusscanner zo'n 2 miljoen keer binnengehaald.

Op de tweede plek staat Avira AntiVir Personal, gevolgd door Avast Home Edition en Malwarebytes Anti-Malware. Alle drie gratis beveiligingssoftware. Aangezien Security Essentials niet via download.com is te downloaden en Microsoft al geruime tijd geen cijfers meer heeft vrijgegeven, is het onduidelijk hoe goed deze gratis scanner het download. In de eerste week sinds de lancering werd Security Essentials 1,5 miljoen keer binnengehaald.

Reacties (6)
07-01-2010, 12:52 door Syzygy
Die Security Essentials heeft een heel ander doel.

Door Gratis een goede Virus Scanner aan te beiden die hoog in test scoort probeert MS een gevoel van Security naar de gebruiker over te brengen. De Marketing strategie hierachter is dat de gebruiker de naam MS gaat associëren met veiligheid. Een gebied waar MS (in het verleden) nog wel eens slecht scoorde.
Virus Scanners zijn geen Core Business voor MS het is voor hun een Marketing Tool
07-01-2010, 12:59 door Anoniem
En inmiddels zorgt dat "geweldige" AVG voor de meeste computerproblemen. Maar ja, het komt NIET van Microsoft, DUS is het goed.
07-01-2010, 14:03 door Anoniem
Door Anoniem: En inmiddels zorgt dat "geweldige" AVG voor de meeste computerproblemen. Maar ja, het komt NIET van Microsoft, DUS is het goed.
AVG nou nee. Had de pro versie maar na hun laatste nieuwe versie update eind vorig jaar, waarin ook een rootkitscanner was toegevoegd ging het bij mij helemaal fout. Zodra deze scan wilde gaan draaien kreeg ik een systeem reboot of ging het in een loop. Had nog voor een heel jaar een abonnement dus eerst zelf aan de slag. Niets lukte en (je kon die scanoptie niet uitschakelen) de technische jongens van AVG er op afstand zelf maar bijgehaald. Resultaat na op en af twee dagen klooien: "sorry, we kunnen niets voor u doen. Wij weten ook niet waardoor het komt! Bye..."

Ik heb de boel gedelete en ben bij andere AV bedrijven aan 30 dagen free trial begonnen. Ik denk tot nov. 2010 wel onder de pannen te zijn voor ik moet gaan kopen. Bij Avast heb je zelfs 60 dagen om het programma uit te proberen.
07-01-2010, 15:14 door Anoniem
AVG is brak, als je een gratis AV wilt, neem dan Avast.
07-01-2010, 23:58 door Anoniem
Ik gebruik sinds kort weer Windows 3.11 Het gaat allemaal wat trager maar ik heb geen last meer van virussen.
12-01-2010, 17:52 door Anoniem
Ik gebruik al jaren AVG + Spybot S&D + Comodo Firewall en nog nooit problemen gehad!

Verleden jaar zijn er een hoop gebruikers geimpacteert door een slechte update, en opeens is AVG brak? (AVG developers zijn ook mensen)

Vergeet tevens niet dat wanneer je bij een helpdesk terecht komt dat zij meestal ook niet weten wat te doen als jou probleem niet gekend is... een doorverwijzing naar de developers/3-th line support had misschien meer opgebracht.

Regelmatig klagen gebruikers van AVG dat hij traag is...
Bij install klikken ze dan ook next, next, finish ipv de dagelijkse full scan op een ongebruikt moment in te plannen.

Avast vertraagd de boel en loopt regelmatig achter met virusdefinities, verzuimt het om spy- en mallware te herkennen en is verschrikkelijk gevoelig aan het al dan niet beschikbaar zijn van internet. (Verschrikkelijk degoutant bij offline laptops)

De grote spelers Mcafee en Norton houden zich beter bezig met de Corporate klanten ipv halfbakken thuisprogrammas te schrijven die vol gaten zitten en de thuisgebruikers te misbruiken als testdummys om hun corporate producten op te blinken.

Wil je echt goed zitten probeer dan Telenet Security Pack. = Customized F-secure pakket (F-PROT ten tijde van MS-DOS);Ingebouwde AntiVirus, AntiSpyware, AntiMallware, FireWall -- kortom redelijk compleet voor weinig geld.


Een goede raad:

Bestaat er een gratis trail? Probeer die dan eerst voor je (te)veel geld uitgeeft.

Is de AV gratis? Leg je verwachtingen niet te hoog!
Meestal is er een comparisation chart waarin je kan zien wat je krijgt en waarvoor je moet betalen, dit is meestal voldoende om te beslissen of je voor Gratis of Betaalde AV gaat.

Is het al te laat en denk je geinfecteerd te zijn? Zoek in google een online scanner zoals housecall van trendmicro.

En niet vergeten DE HANDLEIDING IS JE VRIEND... je weet wel dat boekje/blaadje/pdf met al die lettertjes in :-)

Grtjs FriDgE
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.