image

Hackers infiltreren Adobe-netwerk

woensdag 13 januari 2010, 11:51 door Redactie, 1 reacties

Hackers hebben het bedrijfsnetwerk van Adobe weten binnen te dringen, zo laat het bedrijf in een blogposting weten. De aanval houdt mogelijk verband met de aanval waar eerder Google al over berichtte en die uit China afkomstig was. Volgens Adobe zijn namelijk ook andere bedrijven het doelwit geworden. "Op dit moment hebben we contact met andere bedrijven en onderzoeken het incident", zegt Pooja Prasad. De aanval werd op 2 januari van dit jaar door Adobe opgemerkt, terwijl de aanval bij Google halverwege december plaatsvond.

Volgens Prasad zijn er op dit moment nog geen aanwijzingen dat gevoelige informatie, zoals klant, financiële, werknemer of andere gevoelige gegevens zijn gestolen. "We verwachten dat het volledige onderzoek de nodige tijd in beslag zal nemen." Daarnaast zegt Adobe dat het de informatie van de aanval heeft en gaat gebruiken om verbeteringen aan de infrastructuur door te voeren, iets wat Google in bijna dezelfde woorden op het eigen blog vermeldde.

Reacties (1)
13-01-2010, 12:32 door Anoniem
Verbaasd me niks. Als hun eigen software al zo lek als een zeef is en pas maanden later gepatched wordt, dan zal de infrastructuur wel net zo waardeloos zijn.

Laten we hopen dat er eens een grote hack komt die wat vervelende informatie naar buiten brengt met nare gevolgen voor het bedrijf of de aandeelhouders. Zoiets is blijkbaar nodig om Adobe te laten nadenken over security. Hun extreem onprofessioneel en laks beleid is niet alleen een bedreiging voor Adobe zelf, maar ook van al die miljoenen Acrobat/Flash gebruikers die met tal van 0day exploits blijven zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.