image

Bodyscanner kan beelden versturen en opslaan

woensdag 13 januari 2010, 12:06 door Redactie, 11 reacties

Volgens een Amerikaanse burgerrechtenbeweging misleidt de Amerikaanse overheid de bevolking door te stellen dat bodyscanners geen beelden kunnen opslaan en versturen, terwijl dat wel zo is. Uit documenten van de Transportation Security Administration (TSA) blijkt dat de bodyscanners in staat moeten zijn om beelden te kunnen bewaren en versturen, zo beweert het Electronic Privacy Information Center (EPIC). Volgens EPIC directeur Marc Rotenberg geeft dit kwaadwillende medewerkers en hackers de mogelijkheid om de machines te misbruiken. Ook andere garanties die de TSA het publiek over de privacybescherming van de machines gaf blijken volgens de documenten niet te kloppen.

Eerlijk
De website van de TSA stelt dat bodyscanners niet in staat zijn om afbeeldingen op te slaan, terwijl in een video wordt beweert dat het niet mogelijk is om afbeeldingen te printen of te versturen. Door de machine in "testmode" in te stellen is dit wel mogelijk. Een woordvoerder van de TSA laat weten dat het voor werknemers onmogelijk is om de machine op deze manier te configureren.

Rotenberg vindt dat de overheidsinstantie niet eerlijk tegenover de Amerikaanse bevolking is geweest over wat de bodyscanners werkelijk kunnen. Via gelikte presentaties probeert men volgens de privacyvoorstander het volk gerust te stellen dat de privacy niet in het geding is. "Maar als je naar de technische specificaties kijkt en de contracten van de leveranciers leest, zie je dat deze machines veel meer kunnen dan de TSA vertelt." Rotenberg vindt dat de uitrol van de machines moet worden gestaakt totdat alle privacy en security vraagstukken zijn opgelost. De TSA houdt vol dat het voldoende maatregelen heeft genomen om de privacy te beschermen.

Reacties (11)
13-01-2010, 12:39 door Anoniem
Kijk kijk dat bedoel ik nou.

Laten we stoppen met Amerika te volgen!

WE ZIJN DE EU!


Klokkeluider
13-01-2010, 13:37 door Vinnie2
Wat een belachelijke manier van informeren weer.
Ik heb soieso het idee dat veel informatie niet word gedeeld met de bevolking. En dan niet alleen in Amerika.
Overheden proberen gewoon eigen ideeen door te drijven, ook als het ten koste gaat van de eerlijkheid
van de informatie. Dit is zeker niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste keer dat zoiets voorvalt.
Leuk, sta je ineens naakt op inernet nadat je op vakantie bent geweest!
13-01-2010, 13:52 door Anoniem
Een woordvoerder van de TSA laat weten dat het voor werknemers onmogelijk is om de machine op deze manier te configureren.
Ja, en in mijn huis kan ik geen schade krijgen door water omdat al mijn drinkwater in huis veilig in koperen pijpjes zit en ik dakpannen op mijn huis heb. Ondertussen bestaat het risico nog steeds dat er schade kan oplopen en is de aanwezigheid van scheiding geen ondergrond om het risico verwaarloosbaar of laag te kunnen beoordelen.

Die woordvoerder heeft geen donder verstand van waar die het over heeft en probeert met idiote argumenten te doen alsof alles veilig is. De mensen bij die organisaties de reputatie verdedigen voelen maar een verantwoordelijkheid en dat is kosten wat het kost voorhouden dat die organisatie te vertrouwen is. Ook al snappen ze zelf niet wat ze zeggen, als een ander het maar geloofd.
13-01-2010, 14:23 door Anoniem
tja... sta ik er weer mooi op.
2 weken geleden nog in zo ding gestaan, bij het verlaten van de U.S. of A.
Wou eigenlijk ook nog vragen of ik mijn vingerafdrukken ook terug kreeg, :( ,toch maar niet gedaan.
13-01-2010, 16:39 door Anoniem
Mooie is dat blijkt uit de procurement (!) documenten dat het zelfs vereist is dat de TSA Administration HQ de mogelijkheid heeft om data te downloaden van de machines terwijl onderhouds technici dat niet meer mogen kunnen na installatie. Ook kunnen zij "filters" aan en uit zetten. Appendix C-1 van procurement document.
13-01-2010, 23:34 door Anoniem
En de simple minds maar denken dat het om hun veiligheid gaat... welcome to the United $tasi of America.
14-01-2010, 12:11 door Preddie
niet alleen amerika misleid haar burgers ..... ik geloof dat onze regering ook wel een top3 notering verdient ...
14-01-2010, 12:51 door maarten03
Die apparaten staan niet (!) aangesloten op internet. Wel kan je plaatjes op een USB stick zetten, maar dan valt dat plaatje alleen terug te herleiden aan datum en tijd. Ik zie het punt van dit nieuwsitem niet...
14-01-2010, 14:35 door bernd
Door maarten03: Die apparaten staan niet (!) aangesloten op internet. ...
dat lijkt me wel zo wenselijk... anders zijn ze een erg leuk doelwit. scanner aanvallen en donald duck plaatjes laten verschijnen...
14-01-2010, 15:03 door maarten03
Door bernd:
Door maarten03: Die apparaten staan niet (!) aangesloten op internet. ...
dat lijkt me wel zo wenselijk... anders zijn ze een erg leuk doelwit. scanner aanvallen en donald duck plaatjes laten verschijnen...

Ik noem het plaatjes omdat het natuurlijk geen foto's zijn... Wat bedoel je met Donald Duck?
15-01-2010, 17:12 door spatieman
hardcore porno dan...
voor het zelfde, kan men ook de images die gemaakt worden, manipuleren, door andere te injecteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.