Privacy - Wat niemand over je mag weten

internetverbinding & downloaden

19-01-2010, 17:41 door ITAFG, 13 reacties
Beste allemaal,


Ik heb sinds een paar maanden een probleem met downloaden, als ik iets downloaden wil uit een TORRENT SITE wordt mijn internetverbinding platgelegd. Ik kan niks doen tot ik mijn internet modem uit en aanschakel dan doet het internet weer maar daarna kan ik steeds niet downloaden.
Is dit probleem ook bij jullie bekent, ik heb een abonnement lopen van online.


Alvast bedankt voor jullie reactie!

MVG, ITAFG

PS. Is downloaden illegaal?
Reacties (13)
19-01-2010, 19:08 door Anoniem
Nee, downloaden is (nog) niet illegaal, wel het uploaden van copyrighted materiaal (muziek, films, games).
Als het aan JP en zijnen ligt, zal downloaden over circa 2,5 jaar wél illegaal worden, maar dan zal dit eerst bij wet moeten worden vastgelegd.

Wel moet je rekening houden met de 'fair use policy' van je internetprovider (Online). Het onbeperkt binnenhalen van (grote) bestanden kost bandbreedte en je ISP wil dat ook voor je buren nog wat snelheid overblijft. Maar ook je ISP mag je niet zomaar afknijpen voor het downloaden van torrents of het schenden van de 'fair use policy'... Ze zullen je dan toch eerst echt moeten waarschuwen voor je buitensporige gebruik van bandbreedte en de mogelijke gevolgen daarvan.

Zelf vermoed ik dat je een firewall hebt en dat deze de toegang van het programma tot de betreffende poort verhindert: dit zou verklaren waarom je wel kunt browsen (poort 80) maar geen torrents kunt downloaden (poort ?????). Dan heeft het dus niks te maken met je ISP, maar puur de beveiliging van je eigen PC. Oplossing: het betreffende programma (uTorrent o.i.d.) in de configuratie van je firewall toestaan als vertrouwde applicatie. Handmatig te doen of firewall in "learning mode" zetten en vervolgens programma opstarten, contact laten zoeken met poort en bij pop-up (toestaan ?) op Ja klikken..

Succes!
19-01-2010, 19:42 door Anoniem
Ik zou maar eens contact opnemen met de afdeling Abuse van uw ISP.
Downloaden is NIET illegaal voor wat betreft films, muziek en software die vrij is van rechten.
19-01-2010, 21:26 door Acces Denied
Downloaden is nog NIET illegaal al zijn ze er wel mee bezig. Correct me if I'm wrong zoveel gedoe rondom het downloaden de laatste tijd.
20-01-2010, 08:21 door Anoniem
Met torrents worden er heel veel verbindingen tegelijk naar diverse locaties gemaakt. En in je modem loopt dan de buffer voor uitgaande verbindingen vol en heb je dus geen inet meer lijkt het. Als het weer gebeurt kijk eens of het helpt je torrent tool uit te zetten of het modem het dan nog gewoon doet.
Waarschijnlijk is je modem het probleem namelijk.
24-01-2010, 21:51 door Anoniem
Door ITAFG: Ik heb sinds een paar maanden een probleem met downloaden, als ik iets downloaden wil uit een TORRENT SITE wordt mijn internetverbinding platgelegd. Ik kan niks doen tot ik mijn internet modem uit en aanschakel dan doet het internet weer maar daarna kan ik steeds niet downloaden.

Mogelijk kan je modem het hoge aantal verbindingen die je torrent client maakt niet aan. Probeer de instellingen van je client te wijzigen naar (bijv.) maximaal 100 verbindingen.
25-01-2010, 14:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door ITAFG: Ik heb sinds een paar maanden een probleem met downloaden, als ik iets downloaden wil uit een TORRENT SITE wordt mijn internetverbinding platgelegd. Ik kan niks doen tot ik mijn internet modem uit en aanschakel dan doet het internet weer maar daarna kan ik steeds niet downloaden.

Mogelijk kan je modem het hoge aantal verbindingen die je torrent client maakt niet aan. Probeer de instellingen van je client te wijzigen naar (bijv.) maximaal 100 verbindingen.

Dat is het waarschijnlijk, vroeger had ik ook Online(heette toen nog Wanadoo en daarna Orange) en daar kreeg je zo'n brakke modem genaamd Livebox en die was niet echt zo stabiel en kon ook niet veel verbindingen tegelijk aan. Nu zit ik niet meer bij online, maar toen hadden we een andere modem/router ineen gekocht en die was veel beter, ook met draadloos internet :)
25-01-2010, 18:56 door KwukDuck
Indien jij in het bezit bent van een legaal exemplaar van het product dat je download gaat het om een zgn. 'thuiskopie'. Dat is legaal.

Indien jij iets download waarvan geen orgineel in jouw bezit is is dit in principe niet legaal.
27-01-2010, 10:23 door Anoniem
niet moeilijk doen gewoon newsgroups... torrent is zooooo jaren 80
27-01-2010, 17:46 door SirDice
Door KwukDuck: Indien jij in het bezit bent van een legaal exemplaar van het product dat je download gaat het om een zgn. 'thuiskopie'. Dat is legaal.

Indien jij iets download waarvan geen orgineel in jouw bezit is is dit in principe niet legaal.
Het laatste is niet helemaal correct.

Het downloaden van films, muziek of boeken voor persoonlijk gebruik is niet verboden. Software en/of games wel.
(Uitgaande dat we het hier hebben over "illegale" films/muziek/software)
01-02-2010, 21:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ik zou maar eens contact opnemen met de afdeling Abuse van uw ISP.
Downloaden is NIET illegaal voor wat betreft films, muziek en software die vrij is van rechten.

Hier ben ik het niet mee eens, abuse kan niet iets afsluiten op het moment dat je het gaat gebruiken (ie: torrentdownloaders), mettertijd zullen ze het wel kunnen als het downloaden of uploaden te extreem word, maar een uitvallend modem klinkt meer als een software fout dan een abuse afdeling, ik raad aan even je ISP te bellen om te kijken of er eventueel een software update moet worden uitgebracht voor je modem of dat er misschien een fout in je modem zit.
12-02-2010, 11:15 door mathijsk
Dergelijke problemen worden inderdaad veroorzaakt door een volle nat-tabel in de router.
Wanneer je de router dan een powercycle geeft, is de nat-tabel weer leeg en werkt het weer (even).
Dit kan opgelost worden door de torrentsoftware minder verbindingen te laten maken, of een fatsoenlijke router te gebruiken.
De eerste oplossing is het makkelijkst, mede omdat er maar weinig fatsoenlijke consumentenrouters verkocht worden.
15-02-2010, 16:55 door Anoniem
Veel torrentclients doen standaard niet alleen downloaden maar ook uploaden (dat is nl het idee achter torrents, vele handen maken licht werk). Als je een asymmetrische verbinding hebt (down > up, vaak het geval bij kabelmodems) dan kan het ook zijn dat de met je torrents gepaard gaande uploads je downloads nekken, omdat de in het TCP protocol benodigde bevestigingspakketjes de buitenwereld niet bereiken. Het eerste waar ik naar zou kijken is of je de uploads van je torrent client niet kan beperken naar een deel van je upload-capaciteit.
15-02-2010, 17:22 door Anoniem
Dit had ik eerst ook met uTorrent ik ben toen overgestapt naar Bittorrent en heb nooit meer last gehad.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.