image

China ontkent cyberaanval op Google

maandag 25 januari 2010, 10:47 door Redactie, 3 reacties

De Chinese regering ontkent dat het betrokken is geweest bij de cyberaanval op Google en zegt samen te zullen werken met de internationale gemeenschap in het bestrijden van cybercrime. "De beschuldiging dat de Chinese overheid heeft deelgenomen aan cyberaanvallen, zowel expliciet als impliciet, is ongegrond en bedoeld om China zwart te maken. We zijn het hier niet mee eens", aldus een woordvoerder van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie tegenover het Chinese persbureau Xinhua. "Het Chinese beleid over internetveiligheid is transparant en consistent."

Volgens de woordvoerder is internetveiligheid een wereldwijd probleem dat internationale samenwerking vereist. China zou graag van andere landen hun ervaring willen leren om het internet een veiligere plek te maken. "China is het grootste slachtoffer van hacking", zo kreeg het door de staat gecontroleerde persbureau te horen. Meer dan een miljoen Chinese IP-adressen zouden door buitenlandse bronnen worden beheerd en het aantal gehackte websites steeg vorig jaar naar 42.000.

Reacties (3)
25-01-2010, 12:05 door Anoniem
Het is goed mogenlijk dat het een in nederland wonende japaner is geweest die via Anon-Proxy's een Chinese werkstation beheerd en die uit naam van een Iraakse oliebaron aanvallen uitvoerd.

Kortom, je weet niet wie het is. Het kan iedereen zijn.

Wie denken jullie wie erachter kan zitten? 100% zeker? :P
25-01-2010, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: Het is goed mogenlijk dat het een in nederland wonende japaner is geweest die via Anon-Proxy's een Chinese werkstation beheerd en die uit naam van een Iraakse oliebaron aanvallen uitvoerd.
Kortom, je weet niet wie het is. Het kan iedereen zijn.
De vermoedens dat de hack uit China komt is niet alleen gefundeerd op een source IP adres hoor.

http://www.networkworld.com/news/2010/012010-google-hack-malware.html :
In examining the Hydraq Trojan in the malware code, Stewart found it uses a 16-bit CRC implementation that shows the source-code sample "is of Chinese origin, released as part of a Chinese-language paper on optimizing CRC algorithms for use in controllers."
This CRC algorithm "seems to be virtually unknown outside of China," Stewart's paper states. "This information strongly indicates the Aurora codebase originated with someone who is comfortable reading simplified Chinese."
25-01-2010, 15:55 door Anoniem
Het is vanzelfsprekend dat China de cyberattack ontkent. Wat moeten ze anders ? Bekennen ? En dan nog iets: onder "internetveiligheid" verstaan de Chinese autoriteiten iets totaal anders, dan de gemiddelde westerse regering hoewel sommige westerse regeringen totale controle voorstaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.