image

35% wijzigt Facebook privacyinstellingen

zaterdag 30 januari 2010, 14:01 door Redactie, 7 reacties

Het aanpassen van het privacybeleid door sociale netwerksite Facebook zorgde voor een storm van kritiek, maar resulteerde er uiteindelijk in dat 35% van de gebruikers hun privacyinstellingen wijzigden. Gebruikers die nog nooit eerder naar hun privacyinstellingen hadden gekeken, maar op verzoek van Facebook dit wel deden.

Op een populatie van 350 miljoen gebruikers lijkt dit misschien niet veel, maar volgens directeur publieksbeleid Tim Sparapani wijzigt doorgaans zo'n vijf a tien procent van de gebruikers van een sociale netwerksite zijn of haar instellingen. Hoeveel Facebook-gebruikers dit voor de oproep van de sociale netwerksite hadden gedaan wilde Sparapani niet zeggen. De 35% zou een "behoorlijke verbetering" ten opzichte van het vorige getal zijn.

Reacties (7)
30-01-2010, 18:38 door Anoniem
Ach, privacy bestaat toch niet voor die bedrijven? Dus installeer dan gewoon effe Chrome. Dan kan het arme Google ook nog wat verdienen. Net als Facebook. Lekker samen de internetter grijpen. Skype is er al mee begonnen.
30-01-2010, 20:00 door Skizmo
Je kunt je gebuikers ook gewoon 'dwingen' om na het aanmaken van een account de settings in te stellen.
30-01-2010, 23:43 door quikfit
Die zogenaamde sociale-sites zijn allemaal a-sociale sites,troep eersteklas!
31-01-2010, 22:57 door munsterm
Bij en voor mij overheersen de positieve aspecren van sociiale netwerken. Mensen "vinden" elkaar weer, soms na jaren en ik ken er ook die hun hoop op een nieuwe werkkring zetten op een of meerdere van de sociale netwerken.
01-02-2010, 07:23 door spatieman
geen gebruik maken van dat soort sites helpt ook..
dan kan de politie of wie dan ook geen bewijsmateriaal tegen je verzamelen over hoe je leeft.
02-02-2010, 09:17 door Anoniem
Door spatieman: geen gebruik maken van dat soort sites helpt ook..
dan kan de politie of wie dan ook geen bewijsmateriaal tegen je verzamelen over hoe je leeft.

Persoonlijk heb ik niks te verbergen voor politie, justitie of andere overheids instellingen. Daarnaast geld nog altijd de Nederlandse privacy wetgeving, als ik mijn profiel alleen voor vrienden beschikbaar stel is dat mijn keus. Net zoals het jou keus is het niet te gebruiken. Respecteer andermans keuzes.
06-11-2010, 19:41 door Anoniem
Hoe naïef kan je zijn? Als je niks te verbergen hebt, publiceer dan in de Telegraaf al je wachtwoorden bij de websites die je bezoekt. Wie wat selectiever wil zijn, doet er goed aan uit te zoeken hoe je informatie aan het zicht kan onttrekken. Helaas maakt Facebook het gebruikers heel moeilijk om te bepalen wie wat niet mag zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.