image

Google stopt ondersteuning Internet Explorer 6

zondag 31 januari 2010, 18:14 door Redactie, 8 reacties

De officiële overlijdensverklaring van Internet Explorer 6 is weer een stap dichterbij gekomen, nu ook Google stopt met het ondersteunen van de hoogbejaarde browser. Een browser waardoor het zelf nog in december werd gehackt. Hackers gebruikten toen een zero-day exploit in Microsoft's bijna negen jaar oude Internet Explorer om het netwerk van de zoekgigant te infiltreren. Volgens Google Apps Senior Product Manager Rajen Sheth is het web de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld, maar ondersteunen oude browsers niet alle nieuwe features die vandaag de dag beschikbaar zijn.

"Om ervoor te zorgen dat bedrijven de laatste, meest geavanceerde webapplicaties kunnen gebruiken, raden we aan om zo spoedig als mogelijk te upgaden." Daarbij wijst Sheth naar verschillende alternatieven, zoals IE7, firefox 3.0, Google Chrome 4.0 en Safari 3.0 en nieuwer.

Afdwingen
Inmiddels zouden al veel bedrijven naar een nieuwere browser zijn overgestapt, en om de laatste treuzelaars te helpen, stopt Google met de ondersteuning van Internet Explorer 6. Om te beginnen zullen Google Docs en Google Sites vanaf 1 maart mogelijk niet meer met de oude IE-telg werken. Wereldwijd heeft Internet Explorer 6 een marktaandeel van zo'n twintig procent, in Nederland surft nog zo'n tien procent met de browser. Microsoft adviseert gebruikers om naar een nieuwere versie te upgraden, maar zegt dit niet te kunnen verplichten of af te dwingen. IE6 wordt nog tot april 2014 door de softwaregigant ondersteund.

Reacties (8)
31-01-2010, 19:58 door Anoniem
O war word ik nou bang! Er valt langs die weg zeker niet meer genoeg te jatten.
31-01-2010, 20:51 door Anoniem
Ik denk eerder dat Google zelfmoord pleegt. IE6 gaat echt niet sneller bij de grote bedrijven uitgefaseerd worden doordat Google deze aankondiging doet.
31-01-2010, 22:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-02-2010, 00:10 door Bitwiper
Door unbalanced: Als je dan zegt dat ze eens moeten gaan praten met de leveranciers van hun (imho slecht onderhouden apps) over de beroerde status van dat product kijken ze je glazig aan en volharden ze in hun gelijk.
Onder de titel "Neo-legacy applications" (zie http://isc.sans.org/diary.html?storyid=8116) beschrijft Adrien de Beaupre het probleem dat veel applicaties voor de financiële wereld (ook recente apps) gangbare beveiligingsmaatregelen aan hun laars lappen en bijv. vereisen dat gebruikers lid zijn van Local Admins en/of alleen werken op netwerkshares met Everyone:Full Control.

Dat hiermee een gevoelige snaar geraakt wordt blijkt wel uit de 24 reacties (ik kan me niet herinneren er zoveel onder een isc.sans diary page gezien te hebben). Schrale troost, maar je bent kennelijk niet de enige die met dergelijke leveranciers te maken heeft. De vraag is hoe we dit kunnen doorbreken...
01-02-2010, 09:01 door Anoniem
mooi en IE7 ook vebannen.
01-02-2010, 09:54 door Anoniem
Eindelijk! Het gedrocht IE6 diende al jaren geleden te zijn verbannen.

Wie die browser nu nog gebruikt (en zeker bedrijven die dat in meer of mindere mate op grote schaal doen) is zeer onverantwoordelijk bezig. Niet alleen vanuit een veiligheidsperspectief, maar ook vanuit het perspectief van developers, van wie verwacht wordt dat ze dat gezwel nog steeds supporten.
01-02-2010, 14:50 door Anoniem
Google kan beter leren van zijn of haar fouten. Was het niet de Chinese hacker die dankzijn verouderd software een makelijk prooi vond door deze software aan Inernet Explorer 6 is gekoppeld. Google zou IE6 moet verbannen voor Gmail. Die zorgde google alleen maar voor veel narigheid! Ook zou Google beter doen om Url links uit email teverwijderen!
09-02-2010, 17:24 door Anoniem
Vergeet het maar, IE 6 is hadnekkiger dan Psoriasis (en net zo erg) vooral in Nederland zal het enorme IE 6 leger deze browser niet zonder vele gevechten opgeven. Mocht het voor hun te erg worden met google (in geval alle toepassingen problematisch worden) dan gaan ze gewoon over op een andere zoekmachine.

Het is ongelofelijk dat deze IE6 liefhebbers nog steeds met deze walgelijke anti browser surfen ze moeten toch langzamerhand in de gaten krijgen dat er iets niet in de haak is met de meeste websites die ze bezoeken (grijze randen om plaatjes, geen of gebrekkige interactie, kolommen die her en der schots en scheef gepresenteerd worden, urenlange laadtijden, en niet te vergeten het binnenhalen van allerhande vreemde virusen of computers die volledig overgenomen worden door de lekken die zolanzamerhand groter zijn dan de zwarte gaten in de ruimte) Ze denken waarschijnlijk dat dit aan de websites ligt en niet aan hun prachtige browser (IE 6)

Nederland is IE land nummer 1, er is geen enkel land waar Internet extreminator meer wordt gebruikt en dus ook IE 6, het zou mij niets verbazen dat volgend jaar om deze tijd wereldwijd het gebruik van IE 6 verwaarloosbaar is geworden (onder de 2%) terwijl om dezelfde tijd in Nederland nog vrolijk hele volksstammen gebruik maken van dit walgelijke product.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.