image

Britse overheid adviseert Internet Explorer 7

maandag 1 februari 2010, 09:48 door Redactie, 7 reacties

Het Britse Ministerie van Gezondheid adviseert gezondheidsdiensten om naar Internet Explorer 7 over te stappen, omdat dit onder andere veiliger is. National Health Service (NHS) trusts die nog Windows 2000 of XP met Internet Explorer 6 gebruiken, kregen een adviesbrief die vraagt om hiermee te stoppen. "We hebben de NSH trusts gevraagd om zo spoedig als mogelijk naar IE7 te upgraden", aldus een woordvoerder. Internet Explorer 7 zou met de applicaties van het ministerie werken en betere beveiliging bieden. Organisaties die IE6 toch blijven gebruiken, kregen het advies om de recente beveiligingsupdate van Microsoft te installeren.

Vanwege de aanval op Google, waarbij aanvallers een lek in IE gebruikten, werd ook de vraag gesteld of de Britse overheid niet in z'n geheel Internet Explorer moet dumpen, om op een alternatieve browser over te stappen. Volgens Lord West van Binnenlandse Zaken is er geen bewijs dat een volledig gepatchte versie van Internet Explorer 8 minder veilig dan andere browsers is. Daarnaast zouden overheidssystemen over aanvullende beveiligingsmaatregelen beschikken, die niet voor doorsnee thuisgebruikers beschikbaar zijn. "Het gaat dan onder andere om tools die actief naar aanvallen zoeken en een gelaagde beveiliging bieden."

Reacties (7)
01-02-2010, 10:20 door Anoniem
Dan kunnen ze net zo goed overstappen op IE8 met compatibiliteit modus :)
01-02-2010, 10:33 door Anoniem
"Het gaat dan onder andere om tools die actief naar aanvallen zoeken en een gelaagde beveiliging bieden."
Natuurlijk kan een tool volledig automatisch iedere aanval herkennen omdat het echt ieder protocol uit zijn hoofd kent, en zelfs de gerichte aanvallen (met custom software, nooit eerder gebruikt) zal zoiets zonder enige moeite herkennen.

Right..... wat hebben ze daar gerookt?
01-02-2010, 12:05 door Anoniem
Door Anoniem: Dan kunnen ze net zo goed overstappen op IE8 met compatibiliteit modus :)
Ach, snel denken moet je niet verwachten van ambtenaren. Ook in Engeland niet.
01-02-2010, 12:38 door Kukel
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dan kunnen ze net zo goed overstappen op IE8 met compatibiliteit modus :)
Ach, snel denken moet je niet verwachten van ambtenaren. Ook in Engeland niet.
Nee, ze moeten juist minder snel denken... Nadenken kost tijd en dat kan (en moet) dus niet snel. Snel denken heeft Amsterdam de Noord-Zuid lijn opgeleverd. Utrecht Hoog Catharijne en een singel minder. Gelukkig hebben ze in Utrecht tijd genomen om na te denken en wordt het kortste stukje snelweg van Nederland weer water.
01-02-2010, 14:43 door Anoniem
Voor Windows 2000 Professional bestaat er helaas geen update naar Internet Explorer 7!
Misschien is er een beta versie van IE7 die compactible is met Windows 2000.
01-02-2010, 18:08 door Anoniem
Daarnaast zouden overheidssystemen over aanvullende beveiligingsmaatregelen beschikken, die niet voor doorsnee thuisgebruikers beschikbaar zijn. "Het gaat dan onder andere om tools die actief naar aanvallen zoeken en een gelaagde beveiliging bieden."

Oftewel vendor lockin. Lekker makkelijk, die schijnveiligheid. Hoef je zelf niet meer na te denken over hoe je systeem in elkaar zit en voor welke aanvallen het gevoelig is. Ook is het dan niet meer belangrijk wat je je beveiligt want alles is toch veilig? Gewoon de marketing afdeling geloven die je vervolgens met handen en voeten vast bindt aan een onveilige software stack met hun Windows + IE + Sharepoint + .NET only product.

Leren we dan helemaal niets van onze fouten?
01-02-2010, 22:08 door Anoniem
Door Anoniem: Voor Windows 2000 Professional bestaat er helaas geen update naar Internet Explorer 7!
Misschien is er een beta versie van IE7 die compactible is met Windows 2000.
Als jij verouderde software gebruikt (win 2000 internet explorer 6) werk je op eigen risico en heb je geen recht van spreken als het mis gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.