image

OPTA in beroep tegen vernietigen spamboete

woensdag 3 februari 2010, 16:57 door Redactie, 0 reacties

Telecomwaakhond OPTA gaat in beroep tegen het vernietigen van een boete van 240.000 euro die het een spammer had opgelegd. De OPTA bestrafte twee bedrijven en een natuurlijk persoon wegens overtreding van het spamverbod. De Rotterdamse rechtbank oordeelde twee weken geleden dat de telecomwaakhond niet kon aantonen dat Han Peters en zijn inmiddels failliete bedrijfje Abodata achter de spam zaten.

De spamberichten maakten reclame voor 'de thuiswerkcentrale'. Wie zich wilde aanmelden moest een duur 0900-nummer bellen en werd vervolgens lang aan de lijn gehouden. De OPTA legde in deze zaak twee boetes op van in totaal 510.000 euro. Peters moest 240.000 euro betalen, de andere spammer kreeg een boete van 270.000 euro. Tegen deze boete is geen bezwaar gemaakt en die is inmiddels definitief.

Samenwerking
Peters hield altijd vol dat het bedrijf Call Data, waarmee Abodata samenwerkte, verantwoordelijk voor het versturen van de spam was. Toen hij achter de spamactie kwam, verbrak hij de samenwerking. Volgens de rechtbank had die samenwerking alleen betrekking op het aanbieden van faciliteiten voor een callcenter en bewees de OPTA niet voldoende dat het verhaal van Peters niet klopte. Daarop werd de opgelegde boete vernietigd. De OPTA is het hier niet mee eens en laat vandaag weten dat het tegen dit besluit bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in beroep gaat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.