image

China belooft hardere aanpak hackers

woensdag 3 februari 2010, 18:16 door Redactie, 8 reacties

China gaat nieuwe wetgeving introduceren om hackers harder aan te pakken, maar zegt niets te kunnen tegen buitenlandse cyberaanvallen waar het mee te maken heeft. Het Ministerie van Publieke Veiligheid werkt samen met Hooggerechtshof om meer "juridische interpretaties" van cybercrime en hackers op te stellen. "Ondertussen zal de politie misdrijven door hackers aanpakken", aldus een functionaris. Opbrengsten van cyberaanvallen zouden de voornaamste reden zijn waarom het aantal "hackergroepen" in China zo groeit.

Het zijn Chinese hackers die ervoor zorgen dat China naar eigen zeggen het grootste slachtoffer van cybercrime is. Het afgelopen jaar onderzocht de politie meer dan 2.000 hackeraanvallen. Door de aanvallen proberen juridische organen en politie het gat tussen straf en misdrijf te verkleinen. Zo maakte China vorig jaar het binnendringen van computersystemen strafbaar. Ook het verspreiden van software om computers mee te hacken of te besturen werd illegaal gemaakt. Volgens rechtenprofessor Yu Zhigang vullen de nieuw wetten een vacuüm in het Chinese rechtssysteem.

Buitenland
Vorige jaar loste de politie 476 hacker incidenten op en werden 1.057 criminelen gearresteerd. Veel van de besmette websites waardoor Chinese internetgebruikers besmet raken, bevinden zich in het buitenland. Zoals de Verenigde Staten, aldus het door de Chinese staat bestuurde China Daily. "Dat maakt het lastig voor de Chinese politie om de bron van cyberaanvallen aan te pakken." Buitenlandse hackers zouden maandelijks 2.000 Chinese overheidssites kraken. Verder zouden buitenlandse phishingsites voor grote financiële schade zorgen.

Reacties (8)
03-02-2010, 19:07 door Anoniem
FUD
03-02-2010, 19:24 door Anoniem
"Veel van de besmette websites waardoor Chinese internetgebruikers besmet raken, bevinden zich in het buitenland."

hmm da's iets nieuws :)
03-02-2010, 19:49 door Anoniem
Door Redactie: China gaat nieuwe wetgeving introduceren om hackers harder aan te pakken, maar zegt niets te kunnen tegen buitenlandse cyberaanvallen

En de AIVD loopt zeker uit hun duim te zuigen dat de overheid schuldig is aan buitenlandse aanvallen en niet dat het slechts hun computers zijn die gehackt waren.
03-02-2010, 20:13 door [Account Verwijderd]
ngai tjoeng ieng jie

Iedereen die dit begrijpt mag reageren
03-02-2010, 23:27 door Anoniem
Och wat is China zielig, laten ze eerst maar eens wat doen aan corruptie en mensen rechten.
Hacken is naar mij mening niet op te lossen maar gewoon een oneindig spelletje.
04-02-2010, 09:11 door martein
Als je zo gaat beginnen, ?????? :P

(Verdorie Security.nl kent geen Chinese chars en wist deze....)
04-02-2010, 12:49 door Anoniem
China zou beter aan doen om iedereen die een website maakt het onmogelijk maken om bestand aantebieden voor download. Mijn best ze maken een website bieden gevaarlijk bestanden aan als *.scr zogenaamden activeX *.exe en missende plugin *.exe. Maak een website maar geef een niet vertouwelijk website geen toegang tot download!

Microsoft is in gebrek gebleven met IE8. Ze hadden al lang systeem moet maken die dit voorkwam.
Geeft alleen betrouwbaren site toegang tot download. Zo voorkom je dat een pc besmet word met malware.
04-02-2010, 17:30 door spatieman
hardere aanpak hackers die nog NIET voor de CN overheid werken zal er bedoelt worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.