image

Microsoft bestrijdt cybercriminelen met muziek

donderdag 4 februari 2010, 11:16 door Redactie, 5 reacties

Om Nigerianen voor een carrière als computercrimineel te behoeden, is deze week met steun van Microsoft een nieuw muzieknummer gelanceerd. Het nummer "Maga No Need Pay" is onderdeel van een grote sociale campagne die bewustzijn onder jonge Nigerianen moet bewerkstelligen. Het Afrikaanse land staat in de Top 3 van cybercrime plekken, daarnaast verschijnen er steeds meer mobiele diensten en online betaalplatformen, wat fraudeurs aantrekt.

De eerste fase van het Microsoft Internet Safety, Security en Privacy Initiatief voor Nigeria (MISSPIN) bestond uit workshops en muziekconcerten. De tweede fase is nu van start gegaan en bestaat uit onder andere uit het sticker en radio campagnes, maar ook een rehabilitatieprogramma en de lancering van het eerder genoemde muzieknummer. "Dit maakt het publiek bewust en zal de energie van cybercriminelen ten goede aanwenden." Het rehabilitatieprogramma zal 25 veroordeelde cybercriminelen verschillenden trainingen, begeleiding en stageplaatsen geven. Zodoende zouden ze als rolmodel voor andere jongeren kunnen dienen.

Een deel van het probleem is dat de Nigeriaanse advance fee scam onderdeel van de cultuur is. Scammers worden als "cool" en "rebels" gezien. Ze maken zelfs hun eigen videoclips, waarin ze hun eigen brutaliteit vieren. "Cybercrime kent geen landsgrenzen. Om het effectief te bestrijden, moeten we verschillende aanpakken omarmen, technologisch, juridisch en cultureel. Het motiveren van individuen om cybercrime te weerstaan en legitieme ondernemingen te vervolgen, begint met campagnes zoals MISSPIN en het B.L.I.N.G. project", zegt Microsoft bedrijfsjurist Tim Cranton. "Met bewustzijn, onderwijs en samenwerking, kunnen we het internet voor de hele wereld veiliger maken.

Hieronder de videoclip van de Nigeriaanse 419 popster Nkem Owoh, die een aantal jaren geleden in Amsterdam werd gearresteerd.

Reacties (5)
04-02-2010, 12:18 door Anoniem
Goed initiatief!
<Gaat alvast naam zijn ondergrondse atoom bunker, voordat de flamebommen vallen>
04-02-2010, 13:30 door Anoniem
Nou, die arrestatie in Nederland heeft die zingende criminieel duidelijk op het rechte pad gebracht.
Denk dattie binnen 2 dagen (met koffer cash) weer onderweg naar huis was.

Wel hulde aan MS om het zo groots aan te pakken. Namelijk meer een maatschappelijk/cultureel probleem dan software-issue.
04-02-2010, 14:46 door Kyentei
Never gonna give you up, never gonna let you down!
04-02-2010, 15:45 door Anoniem
Pff , ik ben zelf een keer gepakt ermee , en ik moet eerlijk zeggen ik heb m'n lesje wel geleerd.
Vandaag de dag stop ik m'n kennis en vaardigheden op een legale manier die me garanderen dat ik dagelijks brood op tafel heb en meer. Dus het kan wel !!!
04-02-2010, 17:19 door Anoniem
Illegaal downloaden is legaal.
Zo kan je de centen er weer uit halen die microsoft je uit de handen gehaald heeft voor de waardeloze software die ze aanbieden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.