image

Veel bedrijven gebruiken 2 browsers op werkvloer

vrijdag 5 februari 2010, 10:57 door Redactie, 2 reacties

Bijna 57% van de bedrijven gebruikt meerdere browsers op de werkvloer, maar het is altijd in combinatie met Internet Explorer, wat aantoont dat Microsoft's browser de zakelijke markt nog stevig in handen heeft. Softwarebedrijf Devil Mountain Software monitorde het browsergebruik op 23.000 bedrijfscomputers. Iets meer dan 31% van de machines draait zowel Internet Explorer als een versie van Firefox. Daarbij wordt IE voornamelijk voor interne applicaties gebruikt, terwijl men via Mozilla's browser surft. Opmerkelijk is ook het grote aandeel van Google Chrome. Wereldwijd heeft het inmiddels meer dan vijf procent van de markt in handen, maar 18% van de onderzochte bedrijven draait zowel IE als Chrome.

Aanvulling
Volgens het softwarebedrijf werpt het onderzoek een heel ander licht op het marktaandeel van browsers. "De aanwezigheid van IE op het internet mag dan zijn afgenomen, de grip die het heeft op applicatiecompatibiliteit binnen bedrijven, softwareontwikkeling en bedrijfsstandaarden is nog altijd even sterk."

Het feit dat kantoorpersoneel andere browsers zoals Firefox en Chrome gebruikt, moet dan ook meer als aanvulling op, dan vervanging van Internet Explorer worden gezien. Met name voor bedrijven die van IE-specifieke applicaties afhankelijk zijn, zal Internet Explorer daarom de standaard browser voor de nabije toekomst blijven. Safari en Opera zijn veel minder populair in de zakelijke omgeving. Vier procent gebruikt de Noorse browser in combinatie met IE, terwijl Apple's Safari bij drie procent als aanvulling op Microsoft's browser dient.

Reacties (2)
05-02-2010, 11:49 door Anoniem
Dit verbaast me niets. Eigenlijk is Internet Explorer in de zakelijke wereld geen browser meer te noemen, maar een legacy runtime omgeving om web-achtige applicaties te draaien.
15-11-2011, 12:48 door Anoniem
Dit soort berichten zijn niet echt handig om te plaatsen gezien wat vertrouwde bronnen (zdnet) schrijven over Devil Mountain Software. http://www.zdnet.com/blog/btl/why-we-dont-trust-devil-mountain-software-and-neither-should-you/31024?pg=4&tag=content;siu-container.

Ik probeer nu onderzoek te vinden naar de gebruikte browsers in bedrijven, maar probeer ook altijd de bron te achterhalen. Een simpele google-opdracht naar deze bron (Devil Mountain Software) leidt tot wat verontrustende resultaten. Op naar het volgende rapport over internet op de werkvloer.

Mvg
Sander
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.