image

Kinderen gevaar voor bedrijfsnetwerk

donderdag 11 februari 2010, 13:45 door Redactie, 4 reacties

Ouders en leraren hebben onvoldoende kennis om kinderen wegwijs op internet te maken, waardoor uiteindelijk de beveiliging van bedrijfsnetwerken in het geding komt. Die waarschuwing gaf John Colley van het International Information Systems Security Certification Consortium (ISC)² tijdens veilig internet dag. Uit onderzoek blijkt dat veel Britse kinderen de werk- of thuiscomputer van hun ouders gebruiken en huiswerk op onbeveiligde USB-sticks mee naar school nemen. Verder gebruikt de helft van de kinderen P2P-netwerken voor het downloaden van muziek, wat uiteindelijk tot het downloaden van malware kan leiden, aldus Colley.

Via besmette systemen kunnen aanvallers dan inloggegevens voor bedrijfsapplicaties stelen. "Het is belangrijk dat kinderen richtlijnen ontvangen over beveiliging en veiligheid op internet, aangezien ze niet begrijpen hoe hun acties een risico voor henzelf, vrienden, gezin en het werk van hun ouders kan vormen."

Reacties (4)
11-02-2010, 13:55 door SirDice
"Het is belangrijk dat kinderen richtlijnen ontvangen over beveiliging en veiligheid op internet, aangezien ze niet begrijpen hoe hun acties een risico voor henzelf, vrienden, gezin en het werk van hun ouders kan vormen."
Err... Volgens mij moet je gewoon die ouders onderwijzen dat die thuiswerkplek uitsluitend en alleen voor thuiswerk is en dat de kids daar dus niet op horen. Je kunt vast met zo'n leuke PC-Prive regeling een goedkoop machinetje aanschaffen die je geheel naar eigen inzicht privé kunt gebruiken.
11-02-2010, 14:19 door rickhime
Ja natuurlijk als de PC Privé regeling niet al een paar jaar niet meer is toegestaan.... :-)

Maar goed, je heb wel gelijk dat ze dat gewoon gescheiden moet houden.
11-02-2010, 18:28 door Anoniem
Het is wel erg makkelijk om de kids de schuld te geven als ouders zo onverantwoordelijk zijn de laptop van de baas voor privé zaken te gebruiken. Je zou bijna gaan denken dat al die ouders allemaal meer weten van security dan hun kinderen, volwassenen zijn natuurlijk wel wijzer om een pc te besmetten....
13-02-2010, 12:10 door Anoniem
Natuurlijk is het verstandig om de basisprincipes van veilig computergebruik over te brengen op kinderen, maar in dit geval is het toch echt 'de schuld' van degenen die ze de mogelijkheid geven de computers te besmetten; als ze dan al perse toegang tot dezelfde computer moeten hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat malware geen toegang kan krijgen tot de bedrijfsdingen die er op de computer staan.

Met dit bericht zeggen ze eigenlijk dat je kinderen beveiligingsprincipes moet leren die je zelf overduidelijk niet toepast.

Mooi voorbeeld ben je dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.