image

Arrestatiebevel wielrenner Landis wegens hacken

dinsdag 16 februari 2010, 09:56 door Redactie, 1 reacties

Een Franse rechter heeft een arrestatiebevel voor wielrenner Floyd Landis uitgevaardigd wegens het hacken van een Frans anti-doping laboratorium. Landis won in 2006 de Tour de France, maar testte positief op doping en werd in 2007 officieel als winnaar geschrapt. In september 2006 wisten onbekende hackers informatie uit het Franse anti-doping laboratorium te stelen, dat eerder Landis positief op testosteron had getest. Het Chatenay-Malabry laboratorium deed op 7 november van dat jaar aangifte dat haar systemen gehackt waren en gegevens gestolen.

Volgens Pierre Bordry van het Franse Anti-doping agentschap probeerden de hackers het laboratorium in diskrediet te brengen. Al na de aantijging liet een woordvoerder van Landis weten dat er geen harde bewijzen zijn dat de wielrenner of zijn team iets met de hack te maken hebben. Bordry beweert dat Landis allerlei documenten toonde dat het laboratorium fout zat, documenten die hij via hacking had verkregen.

Reacties (1)
16-02-2010, 11:36 door Anoniem
Arrestatiebevel wielrenner Landis wegens vermeende banden met hackers. De vermeende banden zijn alleen op niets anders gebaseerd dan een vermoeden dat vanaf een IP-adres waarmee de manager van Landis ook wel eens op het Internet heeft kunnen gezeten mogelijk een trojan is verstuurd naar het dopinglab. En dan dat Landis die manager dus kent....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.