image

Hackers testen veiligheid Firefox, IE, Chrome en Safari

dinsdag 16 februari 2010, 11:48 door Redactie, 4 reacties

Met een beloning van 100.000 dollar in het vooruitzicht gaan hackers de veiligheid van Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Safari testen. De Pwn2Own wedstrijd is onderdeel van de CanSecWest beveiligingsconferentie en vindt voor de vierde keer plaats. Drie dagen lang zullen onderzoekers proberen of ze via de browser het onderliggende besturingssysteem kunnen overnemen.

De eerste dag is het de beurt aan IE, Firefox en Google Chrome op Windows 7, gevolgd door Windows Vista op dag twee en als laatste Windows XP. Safari zal alleen op Mac OS X Snow Leopard worden getest. Naast een geldbedrag krijgen de winnaars ook de laptop waar de test op plaatsvindt. Vorig jaar verbaasde de Duitse hacker "Nils" iedereen met zijn aanvallen op IE, Firefox en Safari. Alleen de Windows versie van Mozilla's browser wist toen de slachting te overleven.

Smartphones
De hoofdprijs wordt echter niet voor de browser neergelegd. 40.000 van de 100.000 dollar is voor de browserwedstrijd gereserveerd. Het overige prijzengeld is met het hacken van smartphones te verdienen. De Apple iPhone 3GS, RIM Blackberry Bold 9700, een Nokia telefoon met Symbian S60 en een Motorola telefoon met Android moeten de verwachte aanvallen verduren. Elke gehackte telefoon is 15.000 dollar waard.

"De gegevens die via dit soort apparaten worden opgeslagen en gecommuniceerd zijn steeds waardevoller voor aanvallers", aldus Aaron Portnoy van TippingPoint, dat de wedstrijd sponsort. Vorig jaar liep de smartphone hackerwedstrijd op een deceptie uit, maar dit jaar verwacht de organisatie het nodige vuurwerk. De CanSecWest conferentie begint op 24 maart.

Reacties (4)
16-02-2010, 12:14 door Anoniem
Heel goed dit initiatief; uiteindelijk wordt iedereen hier beter van.
16-02-2010, 13:03 door Anoniem
Ik ben nu al aan het verkneukelen over de boze reacties van de MS-medewerkers over resultaten van de veiligheid van IE ! LOL
16-02-2010, 13:41 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben nu al aan het verkneukelen over de boze reacties van de MS-medewerkers over resultaten van de veiligheid van IE ! LOL
Wat een zak tabak ben jij zeg. Laten we eerst de test afwachten. Of ben je nou alweer vergeten hoe slecht Safari indertijd scoorde? Ik verkneukel me nergens op, ik hoop alleen maar dat we behoorlijke resultaten te zien krijgen van welke browser dan ook. Kleuter!
16-02-2010, 16:15 door Erwtensoep
Mooi zo, dit soort wedstrijden resulteren altijd in het dichten van veiligheidslekken :) Wel jammer dat ze Opera niet doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.