image

Hacker "Iceman" krijgt 13 jaar cel

dinsdag 16 februari 2010, 13:30 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse creditcardhacker is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar en moet zijn slachtoffers 20 miljoen euro terugbetalen. Nog nooit eerder kreeg een hacker in de VS zo'n hoge straf. Max Ray Vision, die net voor zijn arrestatie zijn achternaam wijzigde, opereerde onder het hacker alias Iceman en wist zo'n twee miljoen creditcardnummers van banken, bedrijven en andere hackers te stelen. De hacker lanceerde CardersMarket.com, een website waarmee hij de markt voor creditcarddieven wilde controleren.

Om uit handen van de autoriteiten te blijven huurde de hacker via valse identiteiten hotelkamers en gebruikte dan een krachtige antenne om draadloos netwerkverkeer te onderscheppen. Op deze manier wist hij creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie te stelen en kon zo anoniem zijn website beheren. Met de gestolen creditcardnummers werd uiteindelijk voor 63 miljoen euro gefraudeerd.

Encryptie
Uiteindelijk liep Vision tegen de lamp. De Secret Service wist zijn versleutelde informatie te kraken en trof meer dan een miljoen gestolen creditcardnummers aan. De 37-jarige Vision had levenslang kunnen krijgen, maar vanwege zijn samenwerking met de autoriteiten ontving hij een lagere straf.

Reacties (2)
16-02-2010, 15:06 door Anoniem
houdt vol pipo.
na je jaartjes kan je je handle nog gebruiken om rond te rijden in een iglo carretje
17-02-2010, 15:55 door Mazzaroth
Van levenslang naar 13 jaar... Heeft ie toch nog mooi voor elkaar gekregen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.