image

"75% bedrijven doelwit cyberaanvallen"

maandag 22 februari 2010, 15:49 door Redactie, 2 reacties

Driekwart van de bedrijven is de afgelopen maanden doelwit van een cyberaanval geweest, dat zegt beveiligingsbedrijf Symantec na onderzoek in 27 landen. 36 procent beschreef de aanval als enigszins tot zeer effectief. Verder meldde 29 procent van de bedrijven dat het aantal aanvallen de afgelopen twaalf maanden is toegenomen en raakt 43 procent vertrouwelijke of zakelijke informatie kwijt. Dergelijke aanvallen kosten bedrijven gemiddeld 1,5 miljoen euro per jaar. Daarnaast meldden bedrijven dat beveiliging steeds lastiger wordt, als gevolg van onderbezetting, nieuwe IT-initiatieven waarvoor extra beveiliging nodig is en het belang van toezicht op IT.

"Als er één onderwerp is dat IT-managers wakker houdt, dan is het security", zo is in het State of Enterprise Security rapport te lezen. 42% van de respondenten beschouwt beveiliging als de belangrijkste prioriteit, gevolgd door traditionele criminaliteit (17%), brand (17%) en natuurrampen (14%). Over terrorisme maken bedrijven zich met tien procent het minst zorgen.

Reacties (2)
22-02-2010, 15:56 door Anoniem
niet alleen bedrijven maar ook burgers maken zich het minst zorgen over terrorisme; Waarom is daar dan toch het grootste budget voor?

't heeft iig niets met democratie te maken

GEEF MIJ MIJN RECHTEN TERUG DIE ONDER HET MOM VAN TERRORSIEM BESTRIJDING ZIJN AFGEPAKT !!!!!!
24-02-2010, 15:55 door spatieman
/sarcasme on
meneer anoniem..
we van de AIVD staan nu voor uw deur, wilt u even openmaken ?, dan hoeven wij geen huiszoekingsbevel bevel te regelen.
/sarcasme off
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.