image

Amerikanen maken jacht op Google-hacker

maandag 22 februari 2010, 16:26 door Redactie, 3 reacties

Amerikaanse analisten hebben naar eigen zeggen de maker geïdentificeerd van de exploit waarmee Google werd gehackt. Daardoor zou het lastiger voor de Chinese overheid worden om betrokkenheid bij "Operatie Aurora" te blijven ontkennen. De ontdekking komt na de bekendmaking dat twee Chinese scholen bij de aanval betrokken zouden zijn geweest.

De auteur van de exploit voor een lek in Internet Explorer, zou een freelance security consultant van in de dertig zijn. Volgens onderzoekers tegenover de Financial Times hadden Chinese functionarissen "speciale toegang" tot het werk van de auteur. Die zou zelf ook delen van zijn werk online hebben gezet. Hij zou echter niet persoonlijk bij de aanval betrokken zijn geweest en is ook geen "fulltime" ambtenaar.

Ontkenning
De twee verdachte scholen ontkennen alle betrokkenheid. Het zou gaan om een universiteit en beroepsschool, waarbij de laatste alleen koks, kappers en automonteurs opleidt. Een Chinese professor opperde de mogelijkheid dat hackers een computer van de scholen had gebruikt voor het lanceren van de aanval.

Volgens Amerikaanse autoriteiten wordt het netwerk van de Jiaotong Universiteit nauwlettend gemonitord en zou daardoor een onlogische keuze voor een aanvaller zijn. "Ons onderzoek toont dat de hosts die de aanvallen uitvoerden, voor zover wij kunnen zien, niet waren gehackt", aldus een analist.

Reacties (3)
22-02-2010, 20:01 door Anoniem
Wat bedoelen jullie met "speciale toegang" tot een Netwerk of zo iets dergelijk.
Dus wij thuis krijgen beperkt internet toegang gecensoreerd zodat we niet in de
Nasa computer kunnen hacken?
22-02-2010, 20:30 door Anoniem
"Volgens Amerikaanse autoriteiten wordt het netwerk van de Jiaotong Universiteit nauwlettend gemonitord........ "Ons onderzoek toont dat de hosts die de aanvallen uitvoerden, voor zover wij kunnen zien, niet waren gehackt", aldus een analist."

Als deze Amerikaanse autoriteiten het netwerk van Jiaotong Universiteit en van de Chinese consultant nauwlettend kunnen monitoren, kan het evengoed zo zijn dat 'de USA op afstand ongemerkt een handje heeft geholpen' om het één en ander te plaatsen. Zij doen wel hard hun best om de vijand te ontmaskeren met heel veel inside informatie zonder zelf te hacken!?
En Google doet evenhard haar best om met China zaken te blijven doen.
23-02-2010, 09:02 door Anoniem
De zogenaamde Amerikaanse onderzoekers weten wel heel veel van de mogelijke dader af.
Deze wetenschap is toevallig zeker ook op afstand vergaard.
Of zouden ze zelf ook op afstand hebben ingebroken in pc's in China?
Nu blijkt dat ze dat kunnen zou het ook een koud kunstje geweest kunnen zijn om ergens
in te breken en belastende bewijzen en sporen over je vijand achter te laten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.