image

Advertentie infecteert bezoekers krantensite

dinsdag 23 februari 2010, 15:18 door Redactie, 6 reacties

Nog een onbekend aantal bezoekers van een Amerikaanse krantensite is met malware besmet geraakt nadat ze een kwaadaardige advertentie zagen. Aanvallers wisten de advertentie op StarTribune.com te plaatsen, die bezoekers vervolgens liet geloven dat hun systeem geïnfecteerd was en ze de aangeboden virusscanner moesten downloaden. Door de aanval zag de StarTribune zich genoodzaakt om alle advertenties van buiten te stoppen. De kwaadaardige advertentie dook voor het eerst zondagochtend op en kon pas op maandagmiddag worden gestopt.

Systeemherstel
De krant heeft inmiddels alle advertenties getest en adviseert bezoekers om hun systeem met Microsoft Security Essentials, AVG Anti-Virus Free Edition of Spybot Search & Destroy te controleren. "Een ander alternatief is het gebruik van Windows Systeemherstel", aldus de krant.

Vorige week donderdag werd ook al een grote aanval via advertenties ontdekt. Het grote voordeel hiervan is dat aanvallers zo kwaadaardige code op websites kunnen tonen, zonder dat ze hiervoor de site in kwestie hoeven te hacken. In 2009 was het meerdere keren raak, onder andere bij CNN, GameSpot, BBC, Gizmodo en de New York Times.

Reacties (6)
23-02-2010, 15:47 door MrBil
"Een ander alternatief is het gebruik van Windows Systeemherstel"
Vergeet niet, systeem herstel van je schijven af te halen voordat je begint te herstellen ;) Anders neem je je virus mee.
23-02-2010, 16:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2010, 19:19 door Anoniem
Peter V, je zit er naast. Het zijn andere domeinen die aangeroepen worden waarin de mallware zit.
24-02-2010, 00:06 door Anoniem
Door Peter V: StarTribune.com vandaag in AdBlock geplaatst. Kennelijk een krant die zijn beveiliging niet op orde heeft.

Denk eerder dat de leverancier van de ads een probleem heeft.
P.S. Las je die krant uit Minnesota dan ook echt?
24-02-2010, 09:33 door Anoniem
@PeterV: heeft dat zin dan? Die advertenties kwamen van buiten - ik neem aan van een bekende advertentieboer, die waarschijnlijk al lang in AdBlock staat. Dus als je AdBlock (plus) draait had je hier waarschijnlijk zowiezo geen last van (nog afgezien van het feit dat iedereen die hier leest toch onderhand wel weet hoe dat met die nep virusscanners werkt en daar niet meer intrapt).
24-02-2010, 09:41 door Skizmo
Door Peter V: StarTribune.com vandaag in AdBlock geplaatst. Kennelijk een krant die zijn beveiliging niet op orde heeft.
Alsof jij dagelijks op StarTribune.com komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.