Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

25-02-2010, 13:30 door [Account Verwijderd], 24 reacties
[Verwijderd]
Reacties (24)
25-02-2010, 15:21 door Anoniem
"Ik ben voorlopig tot deze overstap gekomen omdat ik Google Chrome niet echt vertrouw. "

En wat zijn dan de voordelen van Opera. Waarom kies je bijvoorbeeld niet voor IE, Firefox of een ander alternatief ? Wat zijn de features in Opera welke Chrome niet biedt ? Je raadt Opera aan, maar ik zie weinig verdere onderbouwing voor je advies. Daarnaast snap ik niet wat de tweede helft van je verhaal te maken heeft met Opera.
25-02-2010, 16:36 door Anoniem
Peter V, wat doe je nou !? Snel de straat op rennen! De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis!!!

Wat een belachelijk stukje. Hoeveel lekken bevat Opera waar niemand wat van weet, tegenover 1 lek in Firefox..?
25-02-2010, 16:57 door Rene V
Door Anoniem: "Ik ben voorlopig tot deze overstap gekomen omdat ik Google Chrome niet echt vertrouw. "

En wat zijn dan de voordelen van Opera. Waarom kies je bijvoorbeeld niet voor IE, Firefox of een ander alternatief ? Wat zijn de features in Opera welke Chrome niet biedt ? Je raadt Opera aan, maar ik zie weinig verdere onderbouwing voor je advies. Daarnaast snap ik niet wat de tweede helft van je verhaal te maken heeft met Opera.


Hij geeft aan wat de voordelen van Opera zijn (in ieder geval t.o.v. Chrome). Goed lezen.

Standaard wordt alles in de browser uitgevoerd, en dat zint mij niet.

Daarmee bedoelt hij dus Chrome. Buiten het privacy aspect welke mij ook Chrome niet doet gebruiken, is dit hetzelfde ook in SRWare Iron. Geen mogeljkheid om bijv. javascript te blokkeren. Ik heb bij de addons en plugin sectie van SRWare Iron gekeken, maar nope, geen plugins of addons die als een soort van NoScript werken. Ook geen Adblock (want ik kreeg op Facebook gewoon ads te zien).
Bovendien is er wel een soort van Adblock voor Opera. (Peter, als je dit nog niet wist) http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/

Je ziet geen onderbouwing voor zijn advies? Ik wel.

Opera accepteert niet meer alle reclamebanners (webpaginas zien er daarom een stuk schoner uit) maar ook wordt niet elk Script meer uitgevoerd. Net als bij Firefox met de extensie NoScript wordt de gebruiker nu geattendeerd of hij dit script uitgevoerd wil zien of niet. Opera zal daarom een stuk veiliger zijn dan zijn voorgangers. Kwaadaardige reclamebanners en kwaadaardige scripts kunnen dan niet zo makkelijk de PC of laptop besmetten.

Vind ik toch een aardige onderbouwing waarom hij nu voor Opera kiest.

Waarom geen IE? Erm.. moet je dat werkelijk nog vragen? Bovendien.. smaken verschillen, misschien wil hij helemaal geen IE gebruiken.

Waarom geen Firefox? Geeft ie ook aan. Goed lezen!

Uit veiligheidsoverwegingen heb ik vandaag besloten om Firefox even te skippen (totdat de zaak een patch krijgt)

Ik ben het wel met je eens dat de 2de helft van zijn verhaal verder weinig met Opera te maken heeft. Maar hij had al aangegeven waarom hij voor Opera heeft gekozen. Rest is gewoon een advies naar mensen toe denk ik zo maar. Hij zegt daarmee: Let op! Er kan bij u op de PC ook nog lekke software staan, dus wees voorzichtig en doe een scan!

Dus, eigenlijk begrijp ik je reactie niet helemaal.
25-02-2010, 17:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2010, 17:19 door Rene V
Door Anoniem: Hoeveel lekken bevat Opera waar niemand wat van weet, tegenover 1 lek in Firefox..?


Als niemand er van weet, dan is er dus ook niets te vrezen.. wel? :-)

En die ene lek in FF is op dit moment anders nog niet patchbaar, en daarin schuilt juist het gevaar. Dus zo'n enorme onzin is het niet.
De lek in FF en IE zijn bekend, in Opera zullen vast ook lekken zitten, echter deze zijn op dit moment nog niet bekend.
Peter wil gewoon voorzichtig zijn.. niets mis mee toch?
25-02-2010, 17:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2010, 20:24 door Anoniem
Gisteren liep ik tegen dit F*cking probleem aan, ik wou een kennis helpen met zijn computer. Hij had voor oorlog´s pc uit het tijdperk van millenium met windows 2000 professional, maar die heb ik vervangen door Windows XP Home Edition.. Toen wou ik silverlight installeren en kwam er melding dat de process support not ssl technoglogy"! Ook paint Net ondersteund SSL , maar een oudere versie werkten van PaintNet werkt wel.

Is ook iemand die het zelfde probleem ondervind, bijvoorbeeld geen Windows Service Pack 3 kan installeren bijwijs van spreken blue death of screen krijgt. Of niet gebruik kan maken van Internet Explorer 8 , het wel kan installeren maar dan loopt computer muur vast of ook melding krijgt dat zijn processor dit niet ondersteunt! Die computer wereld is toch ingewikeld!
25-02-2010, 20:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2010, 20:31 door Anoniem
Probeer anders Comodo Dragon eens, gewoon chrome maar met de privacy bende eruit gesloopt. Het concept achter chrome staat me wel aan.

http://www.comodo.com/home/internet-security/browser.php
25-02-2010, 20:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2010, 23:26 door Ilja. _V V
Opera is een leuke browser. Ook eentje die door de jaren heen bijna nooit lek is. Zit trouwens ook een mail- & een chat-client bij ingebouwd. Absoluut niet verkeerd dus.
25-02-2010, 23:50 door Anoniem
Door Sjaan: En het leuke is dat je je browser dmv F4 kunt omtoveren tot een mailclient.
Wat ik zelf heel erg fijn vind is dat Opera er op elk platform hetzelfde uitziet en functioneert.
Of je 't nu gebruikt op Windows, OS-X, Opensolaris of Linux: Opera is Opera.

Alles behalve Opera Voice.
26-02-2010, 00:00 door Anoniem
Bedroevende reacties : onsamenhangende verhalen, drogredeneringen en voorts geen of ondeugdelijke onderbouwingen. Mensen, dat moet toch beter kunnen ?! Bijvoorbeeld door voor- en nadelen per browser op te sommen en die argumenten/stellingen goed te onderbouwen (lees: gebruik bronvermeldingen)
26-02-2010, 04:28 door Anoniem
Welkom thuis Peter!
Veel features die eerst FF en veel later IE hebben, vaak ook nog door losse plugins, zitten al heel lang standaard in Opera. Neem tabbed browsing (http://en.wikipedia.org/wiki/Tabbed_browsing) - ik wist niet dat ik het al zo lang gebruikte) of het standaard bewaren van de sessie inclusief alle tabs bij afsluiten, wat een tijdje geleden nog wel eens bij FF/Seamonkey bij mij problemen gaf dat de sessie corrupt was, zowel op Windows als Linux.
Op mijn meest gebruikte pc staan standaard 20-30 tabs open, en of ik nu hybernate of alles afsluit, bij opstarten staat alles precies weer zoals daarvoor op ingelogde pagina's na.
T/m versie 8 was er wel eens een pagina die niet goed werkte onder Opera maar dat ben ik al heel lang niet meer tegengekomen.
En er zijn zover bekend niet veel lekken in Opera, en als ze er al zijn is het misschien ook niet zo interressant om er een exploit voor te maken gezien het kleine pecentage gebruikers.

Opera gebruiker sinds (waarschijnlijk) versie 1 onder Windows 3.11
26-02-2010, 09:44 door cjkos
Ik kies voor Seamonkey als FF alternatief. Heeft ongeveer dezelfde mogelijkheden maar minder plugins, maar ook no-script en adblock. En volgens Secunia veilig om mee te surfen.
26-02-2010, 12:17 door Anoniem
Ik heb net mijn pc losgekoppeld van het netw ....
26-02-2010, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-02-2010, 14:21 door s.stok
"Gisteren liep ik tegen dit F*cking probleem aan, ik wou een kennis helpen met zijn computer. Hij had voor oorlog´s pc uit het tijdperk van millenium met windows 2000 professional, maar die heb ik vervangen door Windows XP Home Edition.."

1. Dat heeft niets te maken met de browser keuze
2. Als die computer van voor de oorlog is, en je installeert er XP op moet je niet gaan lopen zeiken dat het niet draait! Waarschijnlijk is die XP gekraakt of met gedeeld serial? (overtreding van licentie overeenkomst ).

Als je die computer toch voor iets wilt kunnen gebruiken, kan je Linux is uit proberen.
De hardware zal geen probleem zijn, tekstverwerker, Paint, browser is allemaal aanwezig. Alleen sommige Windows programma's (die nu toch al voor geen meter draaien) zullen misschien niet werken met Wine.

"Is ook iemand die het zelfde probleem ondervind, bijvoorbeeld geen Windows Service Pack 3 kan installeren bijwijs van spreken blue death of screen krijgt. Of niet gebruik kan maken van Internet Explorer 8 , het wel kan installeren maar dan loopt computer muur vast of ook melding krijgt dat zijn processor dit niet ondersteunt! Die computer wereld is toch ingewikeld!"

Nee wij maken het ingewikkeld :)
Die BSOD zal wel een andere oorzaak hebben denk ik, virus, rootkit, driver, brake hardware (computer is oud, dus...)

En nu weer ontopic.
28-02-2010, 15:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-03-2010, 21:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-03-2010, 21:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-03-2010, 00:34 door Anoniem
Opera is super! Bedankt voor de tip. Op Linux Mandriva 2010 64bit werkt alles perfect inclusief Flash. Dat lukt alleen met Opera dus. Super.
20-03-2010, 17:23 door Above
Mag ik de topic starter bij deze bedanken voor de tip van Opera. Dit is echt de mooiste browser tot nu toe. Alles werkt gelijk erin en nog snel ook. Interface super. Onder Mandriva 2010 64bit versie had ik iedere keer problemen met Flash wat het niet deed onder Firefox ook al was hij geïnstalleerd als plug-in. In Opera deed dat kreng het gelijk en ik was verbaasd over hoe mooi de browser is.
Bedankt!
20-03-2010, 19:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.