image

Marktplaats-oplichter krijgt 2 jaar cel

donderdag 25 februari 2010, 14:18 door Redactie, 9 reacties

Een 30-jarige man is wegens grootschalige oplichting via internet tot een gevangenisstraf van twee jaar veroordeeld. Volgens de Arnhemse rechtbank bood de man via Marktplaats.nl spelcomputers, GSM telefoons en concertkaarten aan, zonder die ooit te leveren. Daarbij maakte hij gebruik van emailaccounts waardoor zijn identiteit of verblijfplaats moeilijk of niet te achterhalen zou zijn. Verder nam de man in 2007 als postbode bij TNT postzakken mee naar huis, waarna hij uit twee door hem geopende brieven GSM-simkaarten haalde. Valsheid in geschrifte kon volgens de rechtbank niet worden bewezen, omdat aan advertentieteksten in het maatschappelijk verkeer geen "bewijsbestemming" kan worden toegekend.

De opgelegde straf is korter dan het Openbaar Ministerie eiste, omdat de rechtbank minder feiten bewezen acht. Die liet zich duidelijk uit over de oplichter: "Verdachte heeft op grove wijze misbruik gemaakt van het in het handelsverkeer noodzakelijke vertrouwen tussen burgers, zich enkel laten leiden door zakelijk financieel gewin en geen oog gehad voor de schadelijke gevolgen hiervan voor de benadeelden."

Reacties (9)
25-02-2010, 17:14 door spatieman
1 down.
nog heeeel veel te gaan.
27-02-2010, 00:14 door Turkdale
Idd spatieman,

Vriend van me is 2 maanden geleden ook opgelicht door iemand die beweerde dat die in Leeuwarden woonde maar in realiteit in Limburg woonde...
Ik vind dat er een Stichting moet komen die mensen in zulke gevallen helpt zonder lange wegen of 2 uur aangifte doen moet kunnen helpen.

Zo moeilijk is het niet hoor, een IPtje traceren en dan bij de Provider klagen over het IP dat mensen oplicht via DIE internet connectie.

Ach, mensen zien ooit wel wat de ernst van de zaak is ;)
02-03-2010, 03:20 door maarten03
Door Turkdale: Vriend van me is 2 maanden geleden ook opgelicht door iemand die beweerde dat die in Leeuwarden woonde maar in realiteit in Limburg woonde...

Ik heb eens hetzelfde meegemaakt! Kon helaas niks vinden.
25-04-2010, 23:18 door Anoniem
Hee ik lees dit toevallig ;)
En wat als je een ip changer gebruikt die om de 9 seconden je ip changed like me ?

Idd,
Ontraceerbaar
Oplichten is simpel :

1 : Maak een e-mail adress met een bekende naam van een welvarend iemand.
2 : Open een account zoals iets als "Paypal"
3 : Oplichten kan beginnen ?

Maar tis wel het risico dat je nooit maar dan ook nooit met je normale IP mag inloggen op dat "Ene" account op Marktplaats.
12-10-2010, 19:48 door Anoniem
Hallo Anoniem
Ik ben ook opgelicht door vivienne ter laak
ik heb nog geen aangifte gedaan maar ga dat zeker wel doen wat heb jij bij haar gekocht
ze staat nu weer op markplaats met de armband en bedels die ik gekocht heb
onder de naam fiveminutes en haar e-mail is nu fiveminutes@live.nl 3 weken actief op markplaats en ook advertenties in oldenzaal en blaricum
weet jij waar ze woont tegen mij zei ze in groningen
Groetjes
19-11-2010, 21:02 door Anoniem
Even een positieve reactie op Vivienne ter Laak. Heb verschillende dingen bij haar gekocht en allemaal binnen gekregen. Ze is wat laat met verzenden maar ik heb het wel gekregen! Vind het niet eerlijk dat er zo over haar geschreven wordt!
19-11-2010, 21:05 door Anoniem
Even een positieve reactie op Vivienne ter Laak. Heb verschillende dingen bij haar gekocht en allemaal binnen gekregen. Ze is wat laat met verzenden maar ik heb het wel gekregen! Vind het niet eerlijk dat er zo over haar geschreven wordt!
03-12-2010, 18:26 door Anoniem
ik ben ook opgelicht door 1 of andere lielie loeloe
en daar heb ik wel aangifte tegen gedaan omdat ik een ps3 had besteld maar is nooit aangekomen
en op internet staat ook wel waar ze egt woont en niet de valse dingen die ze geeft maar ik kan zelf niet egt merken dat de politie er iets tegen doet
13-01-2011, 21:03 door Anoniem
Beste mensen,
Ben je opgelicht aarzel niet en doe aangifte ! bedragen onder de 200 geen prioriteit 10 mensen is weer 2000 euries !
Hoe meer mensen aangifte doen des te groter de kans dat de politie de zaak serieus oppakt en iets hebben om mee te werken.(die ene baseball bat om mee te slaan / metaforicly speaking :)
Bewaar al je mail verkeer en eventuele printscreens van de advertentie(s) sla ze op op je pc.
Bij mij viel gisteren een brief van de rechtbank in de bus (ik schrok me kapot) guess what ?
Luitjes die mij en velen oplichtten zijn opgepakt en moeten over twee weken voorkomen, hip hip... Hoeray !
Oplichter adverteerde in APRIL onder de naam Brouwer te Bornwird rekeningnr 8660606
Ik heb mijn "voegingsformulier benadeelde partij in het strafproces" ingevuld en opgestuurd nu hopelijk mijn geld terug,maar ik ben al blij dat ze opgepakt zijn, Peace !!!!
Aziz
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.