image

Verzameldrift Google fataal voor hackers?

vrijdag 26 februari 2010, 12:09 door Redactie, 2 reacties

Google blijkt logs nooit te verwijderen, wat zeer handig is bij het opsporen van de hackers die vorig jaar de zoekgigant hackten. Roger Thompson van het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG was eerst sceptisch over het bericht dat onderzoekers de auteur van de Aurora malware hadden ontdekt. Tot hij zich een gesprek met een Google engineer herinnerde, die liet weten dat de logs altijd bewaard blijven. "De meeste mensen denken dat als ze een e-mail versturen, die zodra die het scherm verlaat verdwenen is, maar dat is niet zo", aldus Thompson. De informatie blijft ergens op een server bewaard, wat ook voor zoekopdrachten geldt. "Een ontnuchterende gedachte als je weet dat al je query's ergens worden bewaard."

Anonimiseren
Google mag dan de gegevens na verloop van tijd anonimiseren, toch is het vrij eenvoudig voor een onderzoeker om een paar kleine aanwijzingen in een grote aanwijzing te veranderen, zo merkt Thompson op. De meeste virusschrijvers en hackers doen veel moeite om hun identiteit te verbergen, maar vergeten dat ze ooit als programmeur zijn begonnen en toen niets verborgen. "Je kunt zelfs zien wanneer ze het slechte pad opgingen", aldus de virusbestrijder.

"Misschien zijn "ze" de Aurora hackers toch op het spoor. Als iemand het kan, dan is het Google." Volgens Thompson hebben de hackers met Google het slechtst mogelijke doelwit gekozen. "Ze hebben enorm veel clue en de grootste hoeveelheid gegevens op de planeet om te doorzoeken."

Reacties (2)
26-02-2010, 16:36 door Anoniem
Aiiiii dat zijn enge stellingen "Je kunt zelfs zien wanneer ze het slechte pad opgingen"...

Maar actief iedereen monitoren en ze oppakken zodat het lijkt fout te gaan zeker? Thought Police 2.0....
27-02-2010, 16:30 door spatieman
ugh.
ik hoor enge stemmen die fluisteren, google is niet evil....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.