image

Australische censuurminister censureert eigen website

vrijdag 26 februari 2010, 14:33 door Redactie, 4 reacties

De Australische minister van Communicatie en verantwoordelijk voor het verplichte internetfilter, blijkt zijn eigen website te censureren. Dankzij Stephen Conroy, die providers verplicht om door staat aangewezen websites en onderwerpen te blokkeren, staat Australië inmiddels bekend als het Iran van de Zuid-Pacific. Toch wil de minister niet dat bezoekers van zijn website op eenvoudige wijze iets over de overheidscensuur of internetfilter te weten komen.

De tagcloud op zijn site toont de meest gezochte onderwerpen, maar een script voorkomt het tonen van de woorden "ISP filtering". Volgens een webontwikkelaar wil de minister zo verwijzingen naar het internetfilter verwijderen. Het gaat echter om een "quick fix". Hadden de ontwikkelaars van de website de aanpassing aan de serverkant doorgevoerd, dan zou het publiek hier nooit zijn achtergekomen.

Reacties (4)
26-02-2010, 14:41 door Anoniem
Wat een triest gedrag. Je zou toch denken dat een discussie over dit soort onderwerpen openlijk gevoerd moet kunnen worden. Aan de andere kant niet verbazingwekkend; immers zijn kritische websites over internet filtering ook al via het filter geblokkeerd. Maarja, de meeste Nederlanders zijn enkel geinteresseerd in censuur in Iran en China, en knijpen de ogen dicht voor censuur in Australie, Europa en de Verenigde Staten.

PS: Wat dat betreft was het Aurora incident een geschenk uit de hemel zowel voor Google als ook voor overheden om de aandacht af te leiden van de kritiek die ze zelf te verduren krijgen omtrent privacy en aanverwante zaken.
26-02-2010, 17:20 door Anoniem
Je kunt tegenwoordig subsidie krijgen in de Verenigde Staten als je software schrijft die censuur omzeilt. Misschien een tip voor de Australiers om daar een aanvraag voor in te dienen.

Peter
26-02-2010, 19:59 door Anoniem
@Anoniem, 14:41
Misschien wat onnozel, maar wat is het "Aurora incident"?
02-03-2010, 00:01 door Anoniem
@ Vrijdag,19:59 door Anoniem
google op "Aurora incident" en je krijg dit
http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=%22Aurora+incident%22&btnG=Google+zoeken&meta=lr%3Dlang_nl&aq=f&oq=&fp=14b374fac23400ef
gr. leen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.