image

Firefox profiteert niet van Microsoft keuzescherm

zaterdag 6 maart 2010, 11:20 door Redactie, 10 reacties

Het browserkeuzescherm dat Microsoft sinds deze week aan Windows-gebruikers aanbiedt, heeft nog niet voor veel downloads van Firefox gezorgd. In tegenstelling tot Opera, dat een verdriedubbeling van het aantal downloads zag, druppelen de downloads bij Mozilla binnen, aldus Mozilla’s Asa Dotzler. Onder dwang van de Europese Commissie moest Microsoft het scherm toevoegen, om zo meer concurrentie tussen de verschillende browsers aan te moedigen. Tussen nu en mei krijgen zo'n honderd miljoen Europese internetgebruikers het scherm te zien, dat via de Automatische Update functie van Windows wordt verspreid.

Opvallen
"Ik denk dat Microsoft de kraan nog niet helemaal heeft opengezet, we zien wat downloads van het Europese browserkeuzescherm", zegt Dotzler. Ondanks de tegenvallende cijfers verwacht hij geen verdriedubbeling zoals bij Opera, aangezien Mozilla al twee miljoen downloads per dag doet. Inmiddels is Firefox 3.6 de 100 miljoen downloads gepasseerd. "Dat zijn allemaal handmatige downloads, omdat we het update-systeem nog niet hebben ingeschakeld."

Aangezien Mozilla een paar miljoen downloads per dag te verwerken krijgt, zullen de tien- of honderdduizend extra downloads van het browserkeuzescherm niet echt opvallen, merkt Dotzler op. "Toch hoop ik dat als Microsoft dit voor heel Europa beschikbaar maakt (wat ik nog niet geloof dat ze gedaan hebben, in tegenstelling tot recente persberichten) we wel wat zinvolle getallen zullen zien."

Reacties (10)
06-03-2010, 11:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-03-2010, 11:48 door Anoniem
Ik ben een fervent Firefox gebruiker, maar ben helemaal niet geïnteresseerd in het browserkeuzescherm dat Microsoft sinds deze week onder dwang van de Europese Commissie aan ons aanbiedt. Ik heb deze update dan ook verborgen. Nu krijg ik, wanneer ik de functie “Windows Update” gebruik de volgende waarschuwing:

Belangrijk

U hebt belangrijke updates verborgen
U hebt aangegeven dat een of meer essentiële updates niet moeten worden weergegeven, maar de computer kan gevaar lopen tot deze updates worden geïnstalleerd. Nu herstellen...

Heel irritant en onzinnig.

Groet,
Anoniem
06-03-2010, 17:15 door Anoniem
Hey Anoniem, het blokkeren van de update lijkt me meer werk dan het keuzescherm 1 keer te zien krijgen... :-)
06-03-2010, 21:35 door Anoniem
Ik ben een fervent Firefox gebruiker

Dan neem ik aan dat FF ook je default browser is. Dan krijg je dat hele browserkeuzescherm helemaal niet, die krijg je alleen als IE default is.
06-03-2010, 22:14 door Anoniem
Door Anoniem: Hey Anoniem, het blokkeren van de update lijkt me meer werk dan het keuzescherm 1 keer te zien krijgen... :-)

Zou je denken... ;-D
06-03-2010, 22:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-03-2010, 16:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik ben een fervent Firefox gebruiker

Dan neem ik aan dat FF ook je default browser is. Dan krijg je dat hele browserkeuzescherm helemaal niet, die krijg je alleen als IE default is.

Firefox is de standaardbrowser. Maar daar gaat het niet om...

Microsoft biedt de mogelijkheid deze “essentiële” update te verbergen via de optie “deze update niet meer weergeven”. Maar wanneer je daarvoor kiest geeft Windows Update opeens aan dat je computer mogelijk gevaar loopt. Dat vindt ik onzin...

Ik ben het eens met de Europese Commissie dat de browserkeuzescherm voor consumenten de stap naar een alternatieve browser verkleint en zo voor meer concurrentie tussen aanbieders zorgt. Maar veel gevorderde gebruikers hebben zo'n schermpe, onder dwang van Neellie Kroes, echt niet nodig. En als je ervoor kiest het schermpe te negeren, loopt je opeens gevaar. Raar... maar het is eenmaal een essentiële update. En als je zo'n update negeert loop je gevaar. Microsoft had deze update beter als optioneel kunnen aanbieden. Maar daar zal de EU wel weer niet blij mee zijn geweest.

Groet,
Anoniem
07-03-2010, 21:48 door Anoniem
Oeps, lees meestal in aflopende volgorde en had "http://www.security.nl/artikel/32645/Opera_groet_nieuwe_gebruikers_met_zero-day_lekken.html" nog niet gelezen (maar blijf toch Opera die hard).
08-03-2010, 13:50 door Anoniem
de meeste vrouwen hebben op Opera geklikt dat ze dacht een concertgebouw!
10-03-2010, 15:16 door Anoniem
Ik wil ook een zoekmachine keuzescherm, tekst editor keuzescherm, mailprogramma keuzescherm, en OS keuze scherm : U heeft windows geinstalleerd, wilt u geen Ubuntu ?
Als ik een auto koop vraagt de verkoper binnenkort of ik geen Panasonic radio wil of Sony of .. i.p.v. de ingebouwde fabrieksradio
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.