image

Seoul en Bombay zwaarst getroffen door mega-botnet

donderdag 11 maart 2010, 10:44 door Redactie, 0 reacties

Het bijna 13 miljoen computers tellende Mariposa botnet heeft in Seoul en Bombay de meeste slachtoffers gemaakt, zo blijkt uit statistieken van Panda Security. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad werden zo'n 760.000 besmette machines aangetroffen, 5,4% van alle infecties. Het Indiase Bombay is met 632.000 computers tweede.

"Om te weten hoe de bot achter Mariposa zich verspreidde moeten we de geografische distributie van de infecties bestuderen", zegt Panda's Luis Corrons. Vorige week maakten de Spaanse autoriteiten de ontmanteling van het botnet en arrestatie van de drie botnetbeheerders bekend.

India
Het aantal besmette computers kon worden vastgesteld na het wijzigen van de DNS van de Command & Control server. Alle bots werden zo naar een 'sinkhole' server doorgestuurd. "Pas toen beseften we voor het eerst hoe gigantisch het botnet was", merkt Corrons op. In eerste instantie dacht de onderzoeker dat de meeste besmettingen zich in de VS en Europa bevonden, maar dat bleek niet zo te zijn. India was met 2,7 miljoen infecties het zwaarst getroffen, gevolgd door Mexico (1,8 miljoen) en Brazilië (1,1 miljoen). Zuid Korea was vierde met 1 miljoen computers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.