image

Microsoft sluit deal met MSN-spammer

donderdag 11 maart 2010, 11:01 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft een schikking getroffen met het bedrijf dat naar duizenden MSN-gebruikers spam verstuurde. Funmobile werd vorig jaar aangeklaagd wegens instant messaging spam, beter bekend als spim. De softwaregigant eiste dat het bedrijf zou stoppen met spammen en een boete zou betalen. Daar is Funmobile nu mee akkoord gegaan.

"De succesvolle oplossing van deze zaak stuurt een duidelijk signaal dat Microsoft geen misbruik van het eigen netwerk toestaat en we actie blijven ondernemen om onze klanten te beschermen", zegt Microsoft bedrijfsjurist Tim Cranton. MSN-gebruikers die op een link van Funmobile klikten, werden naar een nep-pagina doorgestuurd en om hun inloggegevens gevraagd. Met de gestolen inloggegevens werden e-mailadressen van gebruikers verzameld en vervolgens gespamd.

Reacties (5)
11-03-2010, 12:26 door SirDice
"De succesvolle oplossing van deze zaak stuurt een duidelijk signaal dat Microsoft geen misbruik van het eigen netwerk toestaat en we actie blijven ondernemen om onze klanten te beschermen"
"Tenzij je ons genoeg betaalt"

MSN-gebruikers die op een link van Funmobile klikten, werden naar een nep-pagina doorgestuurd en om hun inloggegevens gevraagd. Met de gestolen inloggegevens werden e-mailadressen van gebruikers verzameld en vervolgens gespamd.
Waarom is dit civiel rechtelijk vervolgd (anders had MS geen 'boete' kunnen eisen)? Die club moet m.i. gewoon strafrechtelijk vervolgd worden.
11-03-2010, 13:52 door Anoniem
Nu is dat bedrijf fout, maar gebruikers moeten wel een beetje na blijven denken. Of gezond verstand gebruiken. Als een telecomwinkel om je pincode vraagt, geef je die ook niet...
11-03-2010, 17:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-03-2010, 17:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-03-2010, 17:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.