image

China: Google in bed met Pentagon

maandag 22 maart 2010, 11:48 door Redactie, 7 reacties

Google onderhoudt nauwe banden met de Amerikaanse overheid, zo beweert de Chinese staatsmedia. Volgens staatspersbureau Xinhua verstrekt de zoekgigant informatie van de zoekmachine aan Amerikaanse inlichtingendiensten. Daarnaast zou Google de Chinese maatschappij willen veranderen door die Amerikaanse waarden op te leggen.

"Google's topfunctionarissen hebben nauwe banden met de Amerikaanse overheid. Het is ook een publiek geheim dat sommige experts in het Pentagon van Google afkomstig zijn", aldus Xinhua. Google ontkent de beschuldigingen. Mogelijk laat de zoekgigant vandaag weten dat het uit China vertrekt.

Reacties (7)
22-03-2010, 12:05 door Anoniem
Ik ben het niet vaak eens met de Chinezen... maar nu wel.

bl33p
22-03-2010, 13:22 door Anoniem
mee eens..
daarom dat google ook weg wil, de "bedrijfs spionage" van google werkt dan niet meer.
22-03-2010, 13:34 door Anoniem
De Chinezen hebben erg hard lopen jammeren over de bewijslast aangaande de Google-hack.
Bewijslast werd steeds meer geleverd door Google, tot en met de betreffende fysieke locaties aan toe.
Maar daar werden ze blijkbaar toch niet blijer van.
China, waar is nu jullie bewijs?

Blijkbaar doet het toch echt "Au" dat Google (wellicht) vertrekt.
Standaard response? : Jammeren.

(En alsjeblieft, laat nu niemand gaan replyen, dat het niet de overheid maar het staatspersbureau is, dat dit nieuws brengt...)
22-03-2010, 13:44 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben het niet vaak eens met de Chinezen... maar nu wel.
Ik zal maar geen discussie beginnen over wat er gebeurt als de Chineese overheid zich in 1 keer terugtrekt van het volk (en ze in 1 klap volledige openheid geven).
Het er niet mee eens zijn kan en mag, maar of de alternatieven zomaar een oplossing zijn voor het probleem betwijfel ik. Verder lijkt deze discussie me nu niet echt van toepassing, gezien hij pas 10000 keer gevoerd is. En we kunnen het toch niet veranderen. ;-)

Deze informatie (mbt nieuwsbericht) vertrouw ik, op een zelfde niveau als "ik geloof dat USA is aangevallen door terroristen".
- Misschien heeft USA een 2e (cq verborgen) agenda, en het in scene gezet. Zelf de WTC towers laten exploderen, etc. Misschien willen ze daarmee enkel nieuwe wetten doordrukken? Ik zeg niet 'dat' het zo is, ik acht het 'mogelijk' (maar niets bewezen!).
- Misschien heeft China ook een 2e agenda wat betreft de schop tegen USA / Google.

Etc etc.

Relatief gezien zijn ze dus allemaal lekker met modder aan het gooien. Stelletje kleine kinderen.
22-03-2010, 14:12 door Erwtensoep
De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet....
22-03-2010, 14:47 door Anoniem
Ze hebben natuurlijk wel een punt. De Chinese overheid doet hetzelfde, maar dat maakt voor de bewering niet uit.
Google levert al jaren gegevens aan de Amerikaanse overheid. Ook kan alle gmail data gewoon worden doorgegeven aan de Amerikaanse overheid voor 'onderzoek'. Lees maar eens goed de voorwaarden. Ik vond het ook hilarisch dat ze nu ook op de zakelijke markt willen begeven. Dan weten je Amerikaanse concurrenten jouw bedrijfscijfers, voordat je het zelf weet :)

Maar ja het is blijkbaar iets wat velen willen, omdat het gratis is, of omdat het Google is. Zo ook met de nieuwe Google telefoon, waarbij ook jouw privé informatie op de telefoon worden doorgegeven aan Google, lees maar eens de voorwaarden.

Het is eigenlijk hezelfde als de 'slachtoffers' (lees:sukkels) van Icesave en DSB. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Maar dan achteraf niet klagen!
22-03-2010, 19:40 door cyberpunk
Het lijkt wel op een wedstrijdje moddergooien...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.