image

Belgische senator wil downloaden keihard aanpakken

maandag 22 maart 2010, 12:24 door Redactie, 24 reacties

Een Belgische senator wil niet alleen downloadende internetgebruikers afsluiten, hij wil ook internetproviders dwingen om beter met de autoriteiten samen te werken. Philippe Monfils werkt aan een eigen wetsvoorstel om het downloaden van beschermde bestanden tegen te gaan. Internetgebruikers die hier zich schuldig aan maken, moeten eerst een vermaning krijgen, gevolgd door een boete en een "progressieve afsluiting" van de internetverbinding.

Daarnaast wil Monfils dat een gerechtelijk bevel tot het sluiten van een website voor alle aanbieders geldt, en niet alleen voor de provider die op dat moment de hosting verzorgt. Downloadsites moeten verder verplicht met auteursrechtenverenigingen afspraken maken, om zo tot een legaal aanbod te komen. Wanneer het voorstel van Monfils wordt behandeld is nog onbekend.

Onlangs lieten Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) en Minister Hirsch Ballin (Justitie) aan de Tweede Kamer nog weten dat er in Nederland geen ‘three-strikes-out aanpak’ komt.

Reacties (24)
22-03-2010, 12:43 door Anoniem
godver... weer zo een oude Waalse lul die in ons land zijn kop wil uitsteken.
22-03-2010, 12:53 door Above
Er bestaan echt geestelijk gestoorden in de politiek. Bizar dat zo een vent zichzelf nog recht in de ogen durft te kijken om een vrij medium te schaden met onzin regeltjes. Meest zijn het mannetjes welke geen ballen verstand hebben van het internet en het zo vergallen voor de intensieve gebruikers.
22-03-2010, 13:03 door Anoniem
Belgie, het nieuwe China komt naar je toe deze zomer!
22-03-2010, 13:05 door Anoniem
Het valt mij op dat vooral de oudere generatie van w02 met dit soort maffe ideeen komt. Wat voor verbod er ook word verzonnen en welke straf ze er ook op gaan zetten, het zal nooit gaan werken. Dit zijn geen ezels meer maar eencellen, als ze dit niet door krijgen. Ik zou zeggen kom maar op met internet V2 en cencureer gelijk alles, zijn we eindelijk van het gedoe af.
22-03-2010, 13:09 door Skizmo
Eens kijken of zijn wetsvoorstel ook rekening heeft gehouden met encryptie lagen die toegevoegd kunnen worden aan het P2P/Torrent verkeer. Ik wordt een beetje misselijk van dit soort noobs in de regering.
22-03-2010, 13:19 door quikfit
Gewoon een datalimiet op de abonnementen van mensen die niet downloaden en onbeperkte datalimiet voor degene die wel willen downloaden,dit simpel door de prijs van het ongelimiteerde abonnement te verdubbelen en de opbrengst naar Bumra Stemra,lijkt mij een simpele doeltreffende oplossing,maar of de politiek ook van simpele oplossingen houd...............
22-03-2010, 13:20 door quikfit
Gewoon een datalimiet op de abonnementen van mensen die niet downloaden en onbeperkte datalimiet voor degene die wel willen downloaden,dit simpel door de prijs van het ongelimiteerde abonnement te verdubbelen en de opbrengst naar Bumra Stemra,lijkt mij een simpele doeltreffende oplossing,maar of de politiek ook van simpele oplossingen houd...............
22-03-2010, 13:39 door Jachra
Internetgebruikers die hier zich schuldig aan maken, moeten eerst een vermaning krijgen, gevolgd door een boete en een "progressieve afsluiting" van de internetverbinding.

Klinkt als Three-strikes wetgeving?
22-03-2010, 13:40 door Anoniem
Tja.... Het blijven belgen ja. Deze man ziet er niet uit of hij ooit zelf een muis heeft aangeraakt en volgens mij al helemaal geen Twitter / Facebook profiel.

Kansloos type....
22-03-2010, 14:03 door d.lemckert
Even nazoeken waarvandaan deze senator allemaal 'onkostenvergoedingen' krijgt. Wordt het een stuk begrijpelijker
22-03-2010, 14:13 door Erwtensoep
Marionet van de industrie..
22-03-2010, 14:58 door Anoniem
Het zijn altijd oude mensen die niets van ICT of wat dan ook snappen die met dit soort dingen komen.
22-03-2010, 15:08 door Anoniem
als je die vraagt hoe hij een kopie maakt van een word document, gagarandeert dat hij iets brabbelt zoals

"aja , 't is ik heb een faxmachien à la maison ..."
22-03-2010, 16:06 door Anoniem
Ik wil een 'three-strikes-out aanpak’ voor politici. Drie keer liegen, en je mag geen politici meer zijn.
22-03-2010, 16:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-03-2010, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Het valt mij op dat vooral de oudere generatie van w02 met dit soort maffe ideeen komt. Wat voor verbod er ook word verzonnen en welke straf ze er ook op gaan zetten, het zal nooit gaan werken. Dit zijn geen ezels meer maar eencellen, als ze dit niet door krijgen. Ik zou zeggen kom maar op met internet V2 en cencureer gelijk alles, zijn we eindelijk van het gedoe af.

Ik heb een keer een artikel gelezen dat uitlegde waarom mensen vaak conservatiever worden naarmate ze ouder worden. De neurologische verklaring zou zijn dat het werkgeheugen van je hersenen achteruit gaat naarmate je ouder wordt. Je vermogen om verschillende gezichtspunten en allerlei nuances tegelijkertijd paraat te houden gaat daarmee achteruit. Omgaan met nieuwe en complexe zaken wordt daardoor moeilijker, en dat onvermogen uit zich in rechtlijnig en restrictief gedrag, dat in het politieke spectrum overeenkomsten met de rechts/conservatieve hoek vertoont.

Aristoteles kankerde al over de jeugd van tegenwoordig. Het is niet een bepaalde generatie die hier last van heeft, het is elke generatie als die aan het vergrijzen is. Je eigen generatie komt ook aan de beurt.
22-03-2010, 16:55 door Anoniem
Ik krijg de neiging om hier en daar op "Reactie niet OK" te drukken. Deze man is maar één Belg, maar één Waal en maar één politicus. Ik ben het ook niet met hem eens, maar het is belachelijk om meteen hele groepen door het slijk te halen. Volgens dezelfde logica mogen alle Belgen nu concluderen dat alle Nederlanders onbehouwen hufters zijn. Daarmee zetten jullie mij (een Nederlander dus) impliciet ook weg in die hoek. Jullie worden bedankt.
22-03-2010, 17:13 door spatieman
overheid/regeringen en ICT, altijd FAIL....
die man zal wel een kelder hebben..
22-03-2010, 17:23 door Anoniem
Door quikfit: Gewoon een datalimiet op de abonnementen van mensen die niet downloaden en onbeperkte datalimiet voor degene die wel willen downloaden,dit simpel door de prijs van het ongelimiteerde abonnement te verdubbelen en de opbrengst naar Bumra Stemra,lijkt mij een simpele doeltreffende oplossing,maar of de politiek ook van simpele oplossingen houd...............

Zolang ze bij Buma Stemra op bureaustoelen van 3000 euro zitten kunnen ze van de dikke hik krijgen. Het geld verdwijnt niet naar de artiest maar naar Buma en Stemra de Sena en platenmaatschappijen en de grote sterren maar de kleintjes krijgen haast niks. En Brein kan doodvallen voor mij.
22-03-2010, 18:06 door Ivanhoe
Als deze meneer (en anderen) dan ook e.e.a. eens bekijken vanuit het oogpunt van de consument en niet alleen vanuit de ogen van 'auteurs-rechthebbenden'.

Je zult maar een laptop gekocht hebben met installatie/recovery-partitie.
'Handig' backuppen voor jou, de fabrikanten verdienen meer op de licentie.
Je kinderen gebruiken de laptop ook lekker, of je er nou bij bent of niet.
Vechten tegen de bierkaai, om ze de achtbaanritten van de tafel naar de bank bij de t.v. (en terug) af te leren.
Wat wil je: na 2 jaar de harde schijf flink gecrasht.
Backup-dvd's dus gelijk waardeloos.
Enige oplossing (als je dat toevallig weet): AIO-dvd downloaden bij The Pirate Bay en na installatie de juiste Product Key invullen.
Dit downloaden van een AIO-dvd wordt door de heren ook al gezien als illegaal, terwijl je als consument niet anders kan, omdat jou geen fatsoenlijk houdbaar materiaal geleverd is.
Dus als je de nodige dingen als illegaal wilt gaan bestempelen en bestraffen, pak dan ook fabrikanten e.a. aan.
Wat kost nou feitelijk zo'n extra dvd? De licentie betaal ik als consument even duur, of het nu een partitie is of een dvd.
Als je wil dat je fatsoenlijk behandeld wordt, moet je daar zelf eens mee beginnen.

En dan hebben we het nog niet eens over Tim Kuik en cs..
22-03-2010, 19:11 door cyberpunk
"Belgische" ? Zeg maar gerust Waalse. Maakt wel degelijk verschil, want in het zuiden van de taalgrens is het gemiddelde IQ sowieso al wat lager. Geboren in 1939. Weet die vent eigenlijk wel wat Internet is?

En vergis ik me of gaat die 'three strikes' wetgeving in Frankrijk ook niet door? Iets in de aard van 'internet is een (basis)recht' of zo? Waarom komt die löl er dan ineens mee af? :-?
22-03-2010, 19:17 door FightForMore
Ik wil ook de belachelijke Belgische regering aanpakken, maar dat kan nu eenmaal niet. Die 'Three Strikes' aanpak is ook belachelijk, ze doen net alsof ze kinderverkrachters of seriemoordenaars zijn. We gaan maar beter niet beginnen over die zogenaamde leiders ?
22-03-2010, 21:34 door Anoniem
"Downloaders willen onbenullige belgische senator hard aanpakken.

Van onze correspondent in Wallonie:

Boze downloaders hebben een protestactie opgezet met een scholingstraject voor senatoren die niet begrijpen dat geld aannemen van platenmaatschappijen een strafbare belangenverstrengeling is. Tevens willen de downloaders de senator duidelijk maken dat het jaartal inmiddels is aangeland op 2011, en dat platen- en filmmaatschappijen zelf een winstgevend model moeten gaan bedenken in plaats van het hanteren van chantage methodes uit de 19e eeuw.

"Chantage is niet meer van deze tijd!" schreeuwde een boze downloader. "De leiband van de platen- en filmindustrie moet worden verbroken. "

De senator heeft beterschap beloofd. Hij heeft de 100.000 euro die hij van de MPIAA had ontvangen gegeven aan een goed doel, hij wilde niet zeggen welk. De Acta wetgeving is nu weggestemd door de EU mede dankzij zijn inbreng.

---

The pirate bay krijgt steun!

Van onze correspondent in Zweden:
Onverwacht heeft "The pirate bay" een anonieme donatie uit Wallonie ontvangen. De organisatie is zeer blij met deze donatie maar heeft toegezegd niet uit te zullen zoeken wie de donatie heeft gedaan."

En toen werd ik wakker. :( Voor de goede orde en voor degenen die sarcasme niet begrijpen: dit verhaal berust niet op de werkelijkheid, en iedere gelijkenis berust op louter toeval.
22-03-2010, 21:49 door Anoniem
Als ze alles gaan verbieden, dan zullen providers daar ook niet blij mee zijn, want de mensen met een duur abbo
zullen dan gelijk een goedkoop abbo nemen. Tevens gaan de mensen dan weer naar de videotheek, huren en copieren
een film, en verkopen hem dan weer illegaal door. Of versturen films via ftp, of andere dienst. Illegale cracks of serials voor spellen zullen ze ook niet kunnen uitroeien want die zijn maar een paar Kb, of Mb's.

Dus werken gaat het zo wie zo niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.