image

Avira lanceert nieuwe gratis virusscanner

woensdag 24 maart 2010, 11:52 door Redactie, 6 reacties

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira heeft een nieuwe gratis virusscanner uitgebracht, die de cloud toepast om infecties te detecteren en voorkomen. Avira Personal wordt door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd gebruikt. "Cloud-gebaseerde virusdetectie biedt een vierde dimensie aan heuristieke, generieke en patroon-gebaseerde bescherming", aldus de virusbestrijder. Versie 10 van de virusscaner beschikt ook over "generic repair", die schade door nieuwe malware varianten moet voorkomen.

Naast de gratis versie, zijn er ook twee commerciële versies uitgekomen, die onder andere over proactieve detectie beschikken. De anti-virus software analyseert het gedragspatroon van een programma om zo malware te detecteren. De gratis versie mist daarnaast bescherming tegen phishing, bots en drive-by download aanvallen en features zoals een firewall, speciale game-mode, e-mailscanner en rescue CD. Avira Personal is via Free-av.com te downloaden.

Reacties (6)
24-03-2010, 12:27 door Anoniem
kwamen op cloud gebaseerde scanners laatst niet heel slecht uit de test van av-comparatives?
24-03-2010, 14:50 door Rubbertje
Redactie:
"De gratis versie mist daarnaast bescherming tegen phishing, bots en drive-by download aanvallen en een e-mailscanner"
Wat heb je er dan nog aan?
24-03-2010, 17:15 door dymi-b
Ik vertrouw nog steeds op signatures, geef mij toch maar Avast! 5.0
24-03-2010, 18:15 door Rene V
Door Bastos:
Redactie:
"De gratis versie mist daarnaast bescherming tegen phishing, bots en drive-by download aanvallen en een e-mailscanner"
Wat heb je er dan nog aan?

Wat je er dan nog aan hebt? Nou, phishing en drive-by download aanvallen worden opgevangen door respectievelijk mijn browser (Firefox) en SpywareBlaster. Mijn email komt pas binnen wanneer het eerst door de spambuster (spamihilator, gratis en werkt perfect) is heengegaan. Dus... een bloatware virusscanner heb ik niet nodig. Wel gezond verstand en ingelogd als User ipv Admin en dan komt men met de gratis scanner van Avira (die heel erg vaak erg goed uit de tests vandaan komt op allerlei gebied) echt een heel eind. Lekker licht en snel in scannen.
Ik ben het met je eens dat het niet voor de huis-tuin-en-keukengebruiker is die weinig verstand van het beveiligen van een pc heeft. Maar voor mensen die dit wel hebben, is het een fijne scanner. Jarenlang op XP gebruikt met veel succes, en nu op Win7. Dus.. dat heb je er aan :-)
24-03-2010, 20:10 door Anoniem
Door Anoniem: kwamen op cloud gebaseerde scanners laatst niet heel slecht uit de test van av-comparatives?
het is niet zo dat de scan eninge vervangen is er is een "cloud" functie aan toegevoegd...

met een aantal andere scanners gaat het al een tijd slecht, een paar ervan zijn een tijdje geleden gewitched naar meer "buzzword complaint" technieken en zwakke smoezen omdat ze simpelweg niet meekwamen in kwaliteit...

deze "cloud" (arggg i hate that word..;-) ) dienst voegt vooral de mogelijkheid toe om nog sneller te reageren in de vorm van micro updates :)

dit zegt genoeg.....:
http://www.security.nl/artikel/32802/1/20_virusscanners_getest%3A_G_Data_de_beste.html
09-04-2010, 16:18 door Anoniem
En de premium versie van Avira is jammer genoeg nog steeds niet in 't Nederlands.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.