image

Spamfilter dwingt Beaver magazine tot naamswijziging

maandag 29 maart 2010, 15:30 door Redactie, 4 reacties

Eén van de oudste Canadese magazines is door spamfilters gedwongen om een nieuwe naam te kiezen. "The Beaver" bericht al meer dan 90 jaar in papieren vorm over de geschiedenis van Canada. Sinds januari is het magazine een online portal gestart, om ook online consumenten te bereiken. Die blijken in veel gevallen vanwege enthousiaste spamfilters de online nieuwsbrief niet te krijgen.

Betekenis
In de officiële aankondiging staat niets vermeld over spamfilters, maar in een reactie op Canada.com, laat het blad weten dat spamfilters de boosdoeners waren. "Om eerlijk te zijn, was 'The Beaver' een belemmering op het internet", zegt Deborah Morrison, president van Canada's National History Society en uitgever van de The Beaver. "Mensen schreven ons letterlijk dat ze de nieuwsbrief niet konden ontvangen omdat het spamfilter die filterde en of we de naam konden wijzigen."

Volgens Morrison waren er verschillende onpraktische redenen waarom 'The Beaver' geen universeel merk kon worden. "Daarom had het met name onder vrouwen en onder mensen van 45 een afschrikwekkende werking", merkt Morrison op. "Helaas krijgen woorden een betekenis die niet in 1920 was voorzien, toen het alleen over de bonthandel ging."

Spamfilter
Bennett Haselton, webmaster van Peace Fire, een organisatie die vrijheid van meningsuiting op het internet aanmoedigt, merkt op dat filters niet dom zijn. "Veel technologie begint dom, maar verbetert in de loop van de tijd. Het probleem is dat er geen prikkel voor filters is om te verbeteren, aangezien eindgebruikers niet eens beseffen dat ze e-mail missen."

Reacties (4)
29-03-2010, 16:06 door SirDice
Da's een bericht uit januari?!?
29-03-2010, 16:10 door Anoniem
Door SirDice: Da's een bericht uit januari?!?
Vanwege de gebruikte spamfilters is het bericht vertraagd aangekomen.
29-03-2010, 22:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-03-2010, 09:18 door Anoniem
The Beaver betekende vroeger (dus 45 jaar geleden) gewoon "Bever". Hedendaags wordt er in de volksmond van US/Canada een intiem vrouwelijk lichaamsdeel mee bedoeld, vandaar de naamswijziging in iets anders om het puriteinse volk van gerust te stellen......En omdat "The Beaver" natuurlijk in de pornofilters van deze puriteinse landen staat.

;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.