image

Maatje hacker Soupnazi krijgt 7 jaar

dinsdag 30 maart 2010, 16:16 door Redactie, 3 reacties

Een hacker die Albert Gonzalez hielp met het hacken van bedrijfsnetwerken, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. De 27-jarige Christopher Scott wist de draadloze access points van verschillende winkelketens en retailers te hacken, om vervolgens miljoenen creditcardgegevens te stelen. De buit speelde hij door aan Gonzalez. In totaal zou Scott twintig miljoen creditcardgegevens hebben gestolen, waarmee voor 200 miljoen dollar werd gefraudeerd.

Boodschap
De creditcarddief kocht met zijn aandeel juwelen, een auto, een huis van vier ton, huurde limousines en vierde feestjes met wel tien vrouwen tegelijkertijd, aldus de aanklager. De rechter was van plan Scott tien jaar te geven, maar aangezien hij een stiefdochter heeft en zijn vrouw van de cocaïne afkreeg, werd dat verlaagd naar zeven jaar.

De advocaat van de hacker vroeg om drie jaar en een taakstraf, maar volgens de rechter was het belangrijk een duidelijke boodschap aan andere potentiële hackers af te geven. Gonzalez, alias Soupnazi, werd vorige week tot een gevangenisstraf van twintig jaar veroordeeld.

Reacties (3)
30-03-2010, 16:56 door Anoniem
"No soup for you! Come back, 7 years!"
R-
30-03-2010, 16:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-03-2010, 17:43 door Anoniem
De advocaat van de hacker vroeg om drie jaar en een taakstraf, maar volgens de rechter was het belangrijk een duidelijke boodschap aan andere potentiële hackers af te geven.

Ik zou me zo niet laten gebruiken en ZEKER in hoger beroep gaan!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.