image

Winkelketen wilde datalek in doofpot stoppen

dinsdag 30 maart 2010, 16:34 door Redactie, 1 reacties

Eén van de winkelketens die het doelwit van de bende van hacker Albert Gonzalez was, probeerde het incident in de doofpot te stoppen. Retailer JCPenney deed alle moeite om de naam uit de gerechtelijke stukken te houden. Naar eigen zeggen vonden de aanvallen meer dan twee jaar geleden plaats, en zou het melden ervan voor "verwarring en onrust" zorgen.

Doofpot
De zaak werd eerst in New Jersey behandeld, waar de rechter akkoord ging met het verzoek van de winkelketen. Toen de zaak naar Massachusetts werd overgebracht, wilden de autoriteiten openheid van zaken geven, tot ongenoegen van JCPenney. De advocaat van de retailer ging dan ook in beroep. De onthulling zou andere slachtoffers van cybercrime mogelijk ontmoedigen om met de overheid samen te werken, uit angst voor vergelding en reputatieschade.

Volgens de aanklagers willen de meeste mensen wel weten wanneer hun creditcardgegevens risico liepen en hebben ze daar ook recht op. Uit onderzoek van de Secret Service bleek dat het computersysteem van JCPenney keihard had gefaald, maar dat er geen bewijs was dat de hackers creditcardgegevens hadden buitgemaakt.

Reacties (1)
30-03-2010, 17:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.