image

Hacker boos op Sony wegens PS3 Linux-downgrade

donderdag 1 april 2010, 10:54 door Redactie, 21 reacties

Vandaag brengt Sony een update voor de Playstation 3 uit, die het installeren van Linux onmogelijk maakt, tot grote onvrede van hacker George Hotz. Sony geeft "veiligheidszorgen" als reden, maar de update is alleen bedoeld vanwege de exploit die hacker George Hotz onlangs presenteerde. Hotz, die eerder al de iPhone kraakte, maakte eind januari bekend dat hij de PS3 had gehackt. Een paar dagen later zette hij zijn exploit online. Hierdoor werd de deur opengezet voor ontwikkelaars die eigen software op het systeem willen draaien of gebruikers die illegale versies van games willen spelen.

Downgrade
Hotz betreurt de acties van Sony en verontschuldigt zich tegenover gebruikers die Linux op hun PS3 draaien. "Voor het uitbrengen van de exploit heb ik de voor- en nadelen afgewogen en de impact op de OtherOS ondersteuning daarin meegenomen." Hotz dacht dat het geen kwaad kon de exploit online te zetten. Hij is dan ook ontsteld dat Sony een feature uitschakelt van een duur apparaat dat al bij klanten thuisstaat. De hacker merkt op dat de exploit niet zomaar is uit te voeren en gebruikers hun PS3 moeten openmaken. "Hoe kan dit schadelijk voor gebruikers zijn?" vraagt hij zich af.

De update van Sony heeft alleen maar nadelen voor gebruikers. "De Playstation 3 is het enige product dat ik ken dat tijdens de levenscyclus features verliest." Het gaat dan om Softwarematige PS2 emulatie, SACD playback en nu OtherOS ondersteuning. "Nogmaals, het spijt me gebruikers. Sony, ik had meer van je verwacht", zo besluit Hotz zijn blogposting.

Reacties (21)
01-04-2010, 11:01 door Above
1 april zeker.
01-04-2010, 11:15 door ej__
Door Above: 1 april zeker.

Zeker niet.

EJ
01-04-2010, 11:21 door cpt_m_
[admin] Bedankt! het is aangepast [/admin]
01-04-2010, 11:37 door Anoniem
Hij heeft het geschreven op "MONDAY, MARCH 29, 2010" lijkt me sterk dat het een 1 april grap is ;)
01-04-2010, 11:39 door Anoniem
En bedankt George het is allemaal jou schuld... niet dat ik linux gebruik ofzo :P
01-04-2010, 11:44 door Anoniem
Door Redactie: Hacker boos op Sony wegens PS3 Linux-downgrade

Uit de hele tekst haal ik niet dat de hacker boos is op Sony. Ik lees wel dat hij het betreurt, ontsteld is en zijn excuses aan de community aanbiedt. De kans dat de OtherOS gebruikers boos op Hotz worden acht ik groter.

Buiten deze misstap moet ik zeggen dat ik het qua security prijzenswaardig vindt dat de PS3 van Sony nog steeds niet gemod kan worden.
01-04-2010, 11:45 door spatieman
ik hoop het...
01-04-2010, 11:48 door Anoniem
Het was maandag al geplaatst op zijn blog.
01-04-2010, 11:57 door Anoniem
Hij zegt dat de exploit die hij heeft vrijgegeven werkt, echter er is nog niemand die code buiten de hypervisor om heeft gedraaid. De PS3 is nog niet gehacked.
01-04-2010, 13:48 door Anoniem
Ik ben benieuwd wat ze bij de Mediamarkt zeggen als ik daar met mijn PS3 aankom en zeg dat het appraat niet doet wat op de doos staat.
01-04-2010, 14:52 door Anoniem
Dit is helaas geen grap, dit is de zielige werkelijkheid hoe $ony
hun gebruikers behandeld, alles wordt helaas door $ony eruit gesloopt,
er zijn al mensen die hun console met deze firmware downgrade hebben
geupdate en ze zijn werkelijk alle Linux funtionaliteit kwijt.
01-04-2010, 20:00 door Acces Denied
Jammer genoeg moet je updaten indien je online wil blijven gamen, zelfs beweren mensen dat zonder de update offline gamen ook niet meer kan. Niet dat ik Linux erop had maar toch vind ik het vervelend. Nou ik ga hem nu updaten :( Helaas!
02-04-2010, 08:27 door Above
Dit zou een staartje moeten krijgen.
Hoe kun je een apparaat zoals de PS3 wat reeds in bezit is van de klant zonder toestemming gaan downgraden/functies eruit halen? Kan dit?

Arnoud, maak er eens een juridische vraag van!
02-04-2010, 10:14 door Above
Door Acces Denied: zelfs beweren mensen dat zonder de update offline gamen ook niet meer kan!
Klopt! Werd net gebeld door vrouwtje dat mijn zoon niet kon gamen omdat eerst de update geïnstalleerd moest worden.
Dat zou betekenen dat je hem af moet koppelen van het internet maar dan kun je geen Multiplayer spelen.
Dat dit kan zeg.
02-04-2010, 19:28 door Anoniem
Incorrect, de deur naar het spelen van pirated games was nog lang niet open, hooguit de deur naar volledige hardware access. Hotz heeft nooit beweerd dat hij de GameOS firmware wilde kraken om pirated games te draaien.
03-04-2010, 11:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2010, 23:38 door Anoniem
Sony en alle andere bedrijven zoals phillips alles verprutst, Toyota met hun Blunder laatst met hun auto's, ...
de wereld waarbij je privacy geschonden word: met name de smsen die je verzend; ze worden namelijk gecontroleert op verdachte berichten van terroristen door amerika, nederland het rekening rijden dat misschien doorgaat. man, ze zien me bijna zonder kleren gvd.

mostlife
15-04-2010, 10:16 door Anoniem
Terecht dat dit gebeurd!!

Ik vind het enerzijds jammer, want wie wil er nou niet iets goedkoper games spelen die veeeel te duur verkocht worden ten opzichte van de al bestaande engines en de producerings kosten van een game die laten we zeggen ook rustig nieuw voor 39,95 euro's verkocht kunnen worden en de makers nog steeds miljoenen omzet maken.

anderzijds laat dit een een waarschuwing zijn voor alle Hackers die gewoon is moeten nadenken over de gevolgen van hun acties, ik had inderdaad Fedora-linux in gebruik, en het werkte als aan tiet, maar helaas zijn er weer van die prutsers die het verkloten voor een ander.

Mvg Boer-Harms
16-04-2010, 20:35 door Anoniem
Aan meneer Boer-Harms

Blijkbaar heeft u niks begrepen van de mogelijkheden/bedoelingen van de hoe u ze noemt "hackers".
En het is simpelweg BULLSHIT dat die "hackers" het voor anderen hebben verpest.

Sony heeft een console uitgebracht met als 1 van de features de mogelijkheid om een extra os te installeren.
Vervolgens proberen mensen optimaal gebruik te maken van de kracht die de console heeft door aanpassingen te maken aan een product waar ze voor betaald hebben.
En dan zegt Sony ohw wacht misschien was het niet zo slim om deze mogelijkheid te beiden want uiteindelijk zou het mogelijk kunnen zijn om illegaal spellen te spelen.

U zegt dat fedora werkte als een tiet maar blijkbaar heeft u geen kennis van het geheel want zoals fedora normaal op een playstation draait is verre van ideal simpelweg omdat het grootste gedeelte van de kracht die de console heeft NIET "bereikbaar" is.
Waar de "hackers" mee bezig waren was het beschikbaar maken van de kracht/functies die de console ECHT heeft.

Ik neem aan dat u slechts slecht geinformeerd ben en post dit puur omdat ik het niet netjes vind mensen ergens de schuld van te geven zonder er genoeg vanaf te weten!

Mvg T. Ramen
10-08-2010, 21:59 door Anoniem
lekker boeiend dat otheros niet meer werkt op de ps3 wat kan je er nou aan missen
fedora, yellowdog of welke andere linux je erop had gezet liep als stront zo langzaam
11-04-2011, 20:29 door Anoniem
geohot ik hoop dat je zal branden in de hel en alle andere hackers erbij. speel&koop maar gewoon eerlijk hackers zijn gewoon stumpers en niks anders. goed gedaan sony... goed gedaan :D:D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.