image

Adobe gaat niet "stiekem" patchen

vrijdag 9 april 2010, 10:04 door Redactie, 3 reacties

Adobe zal aankomende dinsdag naast beveiligingsupdates voor Adobe Reader en Acrobat ook een nieuwe update-tool uitrollen. Die moet ervoor zorgen dat meer gebruikers hun software up-to-date houden. De nieuwe updater werd sinds vorig jaar oktober door een selecte groep bètatesters getest en is nu klaar voor het grote publiek. Toch zal Adobe niet tot "stiekem" patchen overgaan, zoals bijvoorbeeld bij Google Chrome het geval is.

De ontwikkelaar zal het automatisch updaten namelijk niet standaard inschakelen, zonder de gebruiker hier eerst toestemming voor te vragen. Het bedrijf adviseert hier wel toestemming voor te geven, aangezien de meeste aanvallen op ongepatchte gebruikers plaatsvinden. "We evalueren op dit moment de opties die op de lange termijn het beste voor onze gebruikers zijn", zegt Adobe's Steve Gottwals. Het zou dan om een opt-in scherm voor automatische updates kunnen gaan.

Reacties (3)
10-04-2010, 14:40 door Anoniem
Wat ik raar vind aan Adobe Reader is dat wanneer je een pdf opent, checkt ie pas NADAT je de pdf al geopent heb of je een update nodig hebt.

Dus als die pdf corrupt is ben je toch nog de sjaak
12-04-2010, 06:32 door Above
Niets raar aan. PDF reader helemaal niet installeren is veel beter. Gewoon een link of lokale .pdf uploaden op een website die hem online vertaald voor je. Bij Adobe zelf kan dat ook.
http://www.adobe.com/products/acrobat/access_onlinetools.html
12-04-2010, 21:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.