image

McAfee aangeklaagd wegens pop-ups

woensdag 14 april 2010, 13:19 door Redactie, 7 reacties

Twee Amerikaanse vrouwen hebben anti-virusbedrijf McAfee aangeklaagd wegens het misleiden van consumenten via pop-ups. De pop-up verschijnt bij het online kopen van de McAfee software. De vormgeving van de advertentie lijkt op die van de virusbestrijder, maar adverteert in werkelijkheid diensten van derden. "De pop-up bevat geen visuele aanwijzingen of opvallende tekst dat het een advertentie voor een ander product is, of dat het klikken op 'Try it Now' geen McAfee product oplevert, maar een geheel ander product. In plaats daarvan wijst alles erop dat 'Try it Now' een vereiste stap is om de McAfee software te downloaden", zo is in de aanklacht te lezen.

Vergoeding
Wie op de pop-up klikt, betaalt vijf dollar per maand voor de PerfectDisk Live online disk defragmentatie service van Raxco Software. Eén van de vrouwen benaderde McAfee, maar het bedrijf liet weten dat het niets aan de afschrijving kan doen. De twee vrouwen willen dat de virusbestrijder stopt met de pop-ups en dat ze een financiële vergoeding krijgen.

Vorig jaar werd McAfee aangeklaagd wegens het verlengen van anti-virus abonnementen, iets waar het uiteindelijk ook voor bestraft werd.

Reacties (7)
14-04-2010, 13:35 door Duck-man
Bij McAfee begint de oplossing voor een kwaal, bijwerkingen te vertonen die ernstiger zijn dan de kwaal zelf. Helaas is McAfee hier niet alleen in ook Norton/Symantic vertoont dergelijke trekjes. Zo kan de Norton/Symatec virus scanner die tegenwoordig "gratis" op nieuwe systemen zit als 30 try problemen veroorzaken als je deze er afgooit als je van deze reclame niet gediend bent.
Dat een gratis virusscanner reclame maakt voor hun eigen betaal producten is nog te begrijpen. Avira doe dit oa bij elke update. Maar maakt wel duidelijk wat het kost en wat je koopt.
Maar als betaalde software al reclame gaat maken voor producten van derden en niet eens duidelijk maakt wat je nu koopt. Is het einde zoek.
14-04-2010, 13:40 door Anoniem
Ik vind het beleid wat veel gebruikt word bij Android applicaties wel een mooie.

is het gratis, dan krijg je er een reclame banner bij.
heb je er voor betaald dan is het reclame vrij.
14-04-2010, 13:55 door Anoniem
Ik denk dat het einde inderdaad zoek is, je koopt veelal dure software om van die akelige spam af te zijn. Begint het dure programma zelf te spammen. Wat klopt hier niet?
14-04-2010, 14:21 door Anoniem
Gisteren heb ik de laptop met XP van een vriendin van mijn vader een onderhoudsbeurt gegeven. Het ding liep zo traag als stroop en draait nu als een tierelier. Ze wilde trouwens een nieuwe kopen, maar dat hoeft nu niet meer. Ze gebruikt het ding ook alleen voor wat browsen, mailen en skypen met kinderen in het buitenland.

Toen we vorige week een afspraak maakten, omdat ze een nieuwe licentie voor McAfee nodig had, heb ik haar geadviseerd, dat (na zes jaar) niet te doen. McAfee is gewoon al jaren één van de mindere AV's.

Ik heb er de nieuwe Avast Free opgezet en die vond toch het één en ander. Zij is niet de eerste waarbij McAfee niet goed genoeg bleek. Overigens ziet de nieuwe Avast er erg mooi uit. Als de volgende test ook zo goed is, ga ik hem ook gebruiken in plaats van Avira.
14-04-2010, 16:14 door ej__
Ik heb liever iets dat goed werkt in plaats van er goed uit ziet. Zeker als dat een antivirus product betreft. Ander criterium dus :). Daarmee doe ik geen uitspraak over de kwaliteiten van avast als virusscanner hoor. :)

EJ
15-04-2010, 01:45 door Rene V
Door ej__: Ik heb liever iets dat goed werkt in plaats van er goed uit ziet. Zeker als dat een antivirus product betreft. Ander criterium dus :). Daarmee doe ik geen uitspraak over de kwaliteiten van avast als virusscanner hoor. :)

EJ

Maar als het goed werkt EN er ook nog eens goed uitziet? Best of both worlds, zeg maar? Wat dan? ;-)
15-04-2010, 15:59 door Rubbertje
Het middel is nog erger dan de kwaal, zou je bijna kunnen zegggen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.