image

Veiliger surfen met AdBlock voor Internet Explorer 8

dinsdag 27 april 2010, 13:32 door Redactie, 4 reacties

AdBlockPlus is de populairste uitbreiding voor Firefox, maar ook gebruikers van Internet Explorer beschikken over de mogelijkheid om advertenties en scripts te blokkeren. De maker van AdblockIE omschrijft zijn plugin als een combinatie van Firefox NoScript en AdblockPlus. AdblockIE blokkeert JavaScript, zowel op andere sites als ingebed, en filtert afbeeldingen, Flash en frames. In tegenstelling tot de Firefox plugins die de inspiratie vormden, valt er aan AdblockIE niet veel in te stellen of aan te passen. De tool gebruikt een statische lijst van adverteerders en bijbehorende domeinen.

De tool is inmiddels een jaar oud en de lijst is in de tussentijd niet bijgewerkt. Dat is ook één van de nadelen, er ontbreekt een auto-update feature. Het is echter wel mogelijk om zelf de blacklist bij te werken en sommige gebruikers hebben inmiddels een nieuwe lijst online gezet. Sinds het uitkomen van de tool in 2009 hebben zo'n 50.000 IE-gebruikers die gedownload. Een schijntje in vergelijking met Firefox AdblockPlus, dat wekelijks meer dan 700.000 downloads doet.

Reacties (4)
28-04-2010, 08:44 door Anoniem
"De tool is inmiddels een jaar oud en de lijst is in de tussentijd niet bijgewerkt"

En dat is nieuws ?
28-04-2010, 14:31 door Anoniem
Echt belachelijk dat er geen goede plugins zijn voor IE zoals Adblock en Noscript zoals bij FF. Zelf vind ik FF afgezien van deze fantastische plugins niet prettig. Webpagina's en lettertypes zien er niet uit. Geen deugdelijke pagezoom. En steeds met die bladwijzers opnieuw naar beneden moeten scrollen ipv zoals bij favorieten meteen op de volgende nieuwssite te kunnen klikken. Etc. Meerdere addons geprobeerd, maar geen enkele voldeed naar mijn smaak. Misschien zijn er wel goede addons om mijn surfplezier met FF groter te maken, maar nog niet gevonden.

IE7pro was heel fijn, maar niet meer doorontwikkeld.

Nu wil ik net deze oude AdblockIE met die nieuwe blacklist proberen. Maar heeft .net 3.5 nodig. Jammer maar helaas, dan maar die rotreclames.
23-01-2011, 21:22 door Marius
Sorry dat ik zo laat reageer, maar pfft, echt jammer van de moeite zonder enige extra configuratie tools..

Het installeren van mozilla + adblock gaat stukken sneller en is daarbij ook nog eens stukken effectiever. +addblock element hiding helper is een onmisbare addon..
20-09-2011, 17:29 door Anoniem
Sinds kort krijg ik na enige tijd een popup waarin ik opgeroepen wordt om te betalen voor Adblock.
Van de regen in de drup dus. Gauw weg ermee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.