image

Recherche kaapt domein van hacker Woopie

vrijdag 30 april 2010, 15:02 door Redactie, 14 reacties

De recherche heeft de domeinnaam van de Nederlandse hacker Woopie geconfisqueerd, die een week geleden werd gearresteerd. De 22-jarige Kevin de J. wordt verdacht van aanvallen op de websites van CrimeClub en ExtremeClub. Het gaat hier om twee online games, waarbij spelers in de huid van een gangster kruipen. Woopie zou hebben ingebroken op de database van de administrators, maakte scripts buit en zette vervolgens alles online. Ook legde hij de websites plat via Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen. In één geval duurde de aanval vier dagen.

Wie de pagina van Woopie bezoekt, woopie.nl, wordt doorgestuurd naar woopie.thtcibngenomen.nl. "In verband met onderstaande berichtgeving is de controle van dit domein overgenomen door het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche", zo is op de pagina te lezen. Het is opmerkelijk dat de recherche een domeinnaam van een verdacht in beslag neemt. “Ik heb nog nooit eerder gehoord dat een domein in beslag is genomen na één of meerdere DDoS-aanvallen”, zegt Hans van der Looy van Madison Gurkha tegenover Webwereld. Hij weet niet waarom de recherche tot deze actie is overgegaan en wat de rechter hiervan vindt. Die zou later de domeinnaam verbeurd kunnen verklaren.

Eenmalig
Volgens ICT-jurist Arnoud Engelfriet is het toegestaan dat de politie een domeinnaam confisqueert, hoewel hij zich geen eerdere gevallen kan herinneren. “Zaken kunnen aan het verkeer onttrokken worden als ze bij misdaden zijn gebruikt”, zo laat hij weten. “Het moet dan wel met een misdrijf te maken hebben.” De recherche kon tegenover Webwereld niet laten weten of dit een eenmalige actie is of dat het om beleid gaat. Vanwege de feestdagen was het niet mogelijk om de betrokkenen bij de zaak te bereiken.

Reacties (14)
30-04-2010, 15:25 door Erwtensoep
Zoiets noemen ze nou piraterij..
30-04-2010, 16:11 door MrBil
Ik had nog zo gezegd...
30-04-2010, 17:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-04-2010, 21:13 door Anoniem
Waarom wordt een DDoSser een hacker genoemd.
Waarom worden telkens die spellen vernoemd?
En waarom de fuck heeft de pollitie zogenaamde extra info nodig in de zaak? Het komt niet echt sterk over :')
Om maar niks te zeggen over de actie ansich
30-04-2010, 21:38 door [Account Verwijderd]
De recherche kon tegenover Webwereld niet laten weten of dit een eenmalige actie is of dat het om beleid gaat. Vanwege de feestdagen was het niet mogelijk om de betrokkenen bij de zaak te bereiken.

Misschien ben ik wel paranoide, een eigenschap die me nog weleens verweten wordt, maar ik zat ff wat rond te snuffelen en ik denk een hoax te ruiken. Ik kan het mis hebben uiteraard.

http://Woopie.nl wordt doorgelinkt naar http://woopie.thtcibngenomen.nl/

http://woopie.thtcibngenomen.nl/ geeft dezelfde pagina als http://thtcibngenomen.nl/

woopie.nl en thtcibngenomen.nl zitten allebei bij dezelfde hoster Transip BV:
http://whois.domaintools.com/woopie.nl
http://whois.domaintools.com/thtcibngenomen.nl

, terwijl politie.nl bijvoorbeeld bij ASP4all Hosting B.V. zit.

En als laatste waarom wordt gevraagd tips te sturen naar tip@thtcibngenomen.nl en niet naar een vast mailadres van het Team High Tech Crime?

aluhoedje te strak gevouwen of ...?
30-04-2010, 23:50 door Anoniem
Rotsmoel neem van mij aan, dat die echt zijn hehe.
01-05-2010, 01:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-05-2010, 01:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-05-2010, 07:09 door Anoniem
Grappig... aangezien Woopie een Marokkaan is.................. KLPD slaat voor de zoveelste keer de plank volledig mis.....

Al bij ddos op overheid website/geenstijl had men de ECHTE woopie al staande kunnen houden................

mvg,

XYZ
01-05-2010, 12:23 door Preddie
ze willen vast weten welke andere ip-adressen woopie.nl bezoeken zodat ze hun internet verbindingen kunnen tappen, hun telefoon kunnen tappen, hun EPD controleren, kijken waar ze met hun OV-chipkaart geweest zijn, kijken welke websites ze nog meer bezocht hebben enz enz. als dit teminste echt zo is.

Zelf denk ik meer aan een HOAX
01-05-2010, 20:12 door Acces Denied
Ze moeten eerst eens leren scripten!

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwoopie.thtcibngenomen.nl%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

En de site: http://thtcibngenomen.nl/ gaat alleen over Woopie waarom ze een subdomein voor Woopie hebben snap ik niet helemaal, ik denk dat het eenmalig is.
03-05-2010, 12:12 door Anoniem
Grappig... aangezien Woopie een Marokkaan is.................. KLPD slaat voor de zoveelste keer de plank volledig mis.....

Al bij ddos op overheid website/geenstijl had men de ECHTE woopie al staande kunnen houden................

mvg,

XYZ

Jij snapt er helemaal niks van!
16-08-2010, 15:10 door Anoniem
WOOPIE
04-10-2011, 12:15 door Anoniem
Lol Woopie begon te ddsoen sinds 2004 Maart hij is na 6 jaar gepakt er is nu 1jaar voorbij en over 1jaar is hij er weer vrij Fijn hier in nederland
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.