image

Banken erg blij met Windows 7

zondag 2 mei 2010, 07:10 door Redactie, 15 reacties

Banken zijn erg te spreken over de beveiliging en prestaties van Windows 7, althans, als we Microsoft mogen geloven. De softwaregigant had onlangs contact met verschillende financiële instellingen en met name AppLocker, BitLocker en BitLocker To Go zijn populair. "De financiële industrie heeft hoge standaarden voor het beveiligen van klantgegevens tegen verlies of diefstal. Bij het evalueren van een nieuw besturingssysteem, beseften we dat we de juiste balans tussen veiligheid en prestaties moesten vinden", aldus de Shinhan Bank, die van mening is dat Windows 7 hierin slaagt.

Sommige banken blijken vanwege de beveiliging bewust naar Microsoft's nieuwste besturingssysteem te upgraden, maar ook stabiliteit en comptabiliteit worden als pluspunten genoemd. "Windows 7 is honderd procent compatibel gebleken. Het is de meest compatibele Windows versie tot nu toe, zelfs zonder aanpassingen aan onze hardware", zegt een tevreden Nikos Petropoulos van de Piraeus Bank Group.

Reacties (15)
02-05-2010, 07:54 door Anoniem
Huh? Microsoft maakt iets wat compatible is en nog stabiel ook? Zijn ze van hun geloof gevallen? Dan zou het nog veilig zijn ook? Dat zou ook voor het eerst zijn.

Weten die banken zeker dat ze windows hebben draaien???

Voor wat betreft die 'hoge standaarden': als ik zie hoe de gemiddelde bank met mijn gegevens om gaat, valt het met die standaarden wel mee.
02-05-2010, 09:36 door Anoniem
.... zegt een tevreden Nikos Petropoulos van de Piraeus Bank Group.


Ja griekse banken zijn te vertrouwen !
02-05-2010, 10:57 door Anoniem
Het is ook gewoon het beste besturingssysteem van dit moment.

offtopic: laat het Windows bashen maar beginnen :')
02-05-2010, 12:25 door Anoniem
Tja, die banken hadden dit jaren geleden al kunnen realiseren. Daarnaast zijn ze nogal een goed voorbeeld van beveiligen; was het niet zo dat het skimmen hand over hand toeneemt? En wat doen ze eraan? Windows 7 adviseren ?!?

Banken denken altijd maar aan één ding; zo snel mogelijk veel geld verdienen. Dus gepaaid worden door Microsoft zijn altijd wel voor te porren. Net als bij Microsoft interesseert de klanten ze geen moer.
02-05-2010, 17:01 door Anoniem
"...als we Microsoft mogen geloven"

Misschien moet je je titel dan tussen aanhalingstekens zetten...
02-05-2010, 17:13 door spatieman
goh, wat een hoog wij van WC eend gehalte weer.
02-05-2010, 19:36 door Anoniem
Wij zijn ook erg tevreden hoor... Niet alleen de banken ..

Chung Hui & Jorrit C

Sectrust.ams.osd/Crew
02-05-2010, 20:40 door Anoniem
Door spatieman: goh, wat een hoog wij van WC eend gehalte weer.
Hmm, maar ik geef ze wél gelijk!
Windows 7 is wat Vista had moeten zijn. En de security enhancements die onder de motorkap doorgevoerd zijn, doen het OS ook veel goed. Natuurlijk is niet alles perfect, zo ook W7 niet, maar MS heeft een goede troef in handen gekregen en W7 zal echt een groot succes worden (of eigenlijk is 't dat al).
03-05-2010, 00:00 door Skizmo
Door Anoniem:
Door spatieman: goh, wat een hoog wij van WC eend gehalte weer.
Hmm, maar ik geef ze w?l gelijk!
Ik niet. Dit soort shit is gewoon gelul. Banken weten niet wat veiligheid betekent. Dataveiligheid heeft niets met je OS te maken, maar met hoe je met je data omgaat en wat voor beveiliging/encryptie jezelf toepast.
03-05-2010, 12:58 door Mazzaroth
Verbaast me dat het bashen bij dit bleef... Waar zijn de fanboyz?
03-05-2010, 13:36 door Anoniem
Door Skizmo:
Door Anoniem:
Door spatieman: goh, wat een hoog wij van WC eend gehalte weer.
Hmm, maar ik geef ze w?l gelijk!
Ik niet. Dit soort shit is gewoon gelul. Banken weten niet wat veiligheid betekent. Dataveiligheid heeft niets met je OS te maken, maar met hoe je met je data omgaat en wat voor beveiliging/encryptie jezelf toepast.
Ga jij voor de gein nog eens inlezen in Defense in Depth. Een zwak cliënt OS is een zwakke schakel in de keten.
03-05-2010, 14:35 door Anoniem
Zit wel iets vreemd in de versies van M$. Vaak wordt een goede versie met een slechte versie afgewisseld.

Win 98 was populair.
Win ME was bagger.
Win xp weer ok
Vista Bagger.
Windows 7 weer ok.

Nu komt er weer een bagger os aan..
04-05-2010, 11:39 door Silver
Windows 7 is NIET het beste OS van het moment, en zeker niet wanneer je voor veiligheid gaat. Red Hat Linux heeft VEEL meer security certificaten (jeweetwel, die ISO dingen enzo) dan Windows en er zijn ook nog eens aanzienlijk minder hacks voor.

In mijn opinie heeft geen enkel Microsoft product iets te zoeken bij een bank (ook niet bij de overheid btw), en voordat ik verguisd wordt als MS basher - ik ben juist wel MS gecertificeerd en draai het zelf thuis ook (als main OS).


Door Skizmo:
Ik niet. Dit soort shit is gewoon gelul. Banken weten niet wat veiligheid betekent. Dataveiligheid heeft niets met je OS te maken, maar met hoe je met je data omgaat en wat voor beveiliging/encryptie jezelf toepast.

Banken weten wel degelijk wat veiligheid betekent. Heb je wel eens bij een bank in de IT gewerkt? Ze werken er doorgaans met oude troep - alleen noemen zij het Trusted/Proven Technology. De regels zijn er absurd scherp (procedureel EN technisch). Alles wordt er ad nauseam getest voordat het geimplementeerd wordt en ze passen er doorgaans wel Defense In Depth toe - als een van de weinige sectoren.

Ik snap de reactie van banken op Windows 7 wel. Het IS een stap voorwaarts in vergelijking met wat er al was. Ik ben alleen tevens van mening dat het nog steeds niets te zoeken heeft bij een bank.
04-05-2010, 21:47 door Anoniem
Altijd humor om te lezen hoe banken aangehaald worden als toonbeeld van veiligheid. Veiligheid is niet de core van een bank, dat is vertrouwen. Als een bank "een tientje" verliest door gebrek aan beveiliging dan zullen ze nooit 11 euro uitgeven om dit te fixen. Pas als het vertrouwen van mensen het laat afweten wordt er wat gedaan..

Hoelang weten we ook al weer dat skimmen mogelijk is? Uit mijn hoofd las ik de eerste berichten over magneetstrips copieren ergens midden jaren 80... en pas sinds een jaar of 2 a 3 wordt het door de banken als een serieus probleem erkend...

Banken en security... gewoon 3x blijven kloppen.. dan komt het allemaal goed... (Grapjassen)
04-05-2010, 23:07 door Anoniem
Laten we het windows/linux verhaal even liggen, ik heb al 20 jaar ervaring met beide, en vind linux veel handiger, maar windows fijner. Ik vind van windows dat je als beheerder veel minder inzicht krijgt in de werking van de processen, dus als er iets mis gaat, heb je vaak niet exact in de gaten wat er precies mis is. Bij linux heb je hier veel meer tools voor. Window is makkelijker te beheren, als iets niet werkt is het makkelijker te verwijderen en opnieuw te instaleren. (inc alle add ons e.d)
Ik had al problemen met 98 -> XP, meer subjectief, maar toch over gegaan. Xp naar Win7 is een ander varhaal, veel functies wil ik niet, werken niet zoals ik verwacht, of werken niet meer nadat ik er al gewend was (updates ?)...... Ik begrijp de "gebruikers" view van MS, maar ik heb het idee dat de "beheerders" view totaal ontbreekt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.