image

Eerste commerciële iPad spyware te koop

maandag 10 mei 2010, 13:24 door Redactie, 2 reacties

De eerste commerciële spyware voor Apple's iPad is op de markt verschenen, waardoor het mogelijk is om stiekem alle e-mail, bezochte websites en andere informatie te achterhalen. Mobile Spy was eerder al beschikbaar voor de iPhone, BlackBerry, Android, Windows Mobile en Symbian OS. "Elk apparaat dat het internet kan browsen of e-mail kan versturen, kan tot ongeautoriseerde activiteiten leiden. Voorheen was er geen manier om de activiteiten van kinderen of werknemers op de iPad te monitoren", zegt James Johns, CEO van Retina-X Studios.

Het bedrijf is van plan om de spyware uit te breiden met een tool voor het onthouden van GPS posities, foto's, notities en nog veel meer. Drie jaar geleden kwam de afluisterdienst nog in het nieuws omdat het zelf informatie van gebruikers zou lekken.

Reacties (2)
10-05-2010, 14:31 door Anoniem
Misschien handig om in het artikel ook even aan te halen dat dit alleen maar op een iPad te installeren is die 'jailbroken' is. (Of is het gewoon ge-jailbreakt'?)
11-05-2010, 13:34 door P5ycH0
Het artikel is INCOMPLEET en schets daarom een vals beeld.

Zonder de volgende regel is het een heel ander verhaal.
"Mobile Spy runs on any jailbroken iPad. The program is also available for the iPhone, BlackBerry, Android, Windows Mobile and Symbian OS devices. The iPad version of Mobile Spy can be found at http://www.mobile-spy.com/ipadspy.html."

Apple zal deze app of apps die deze zaken uithalen gewoon weigeren van de store.
Niks aan de hand dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.