image

"Microsoft moet stabiliteitsproblemen serieus nemen"

maandag 10 mei 2010, 15:09 door Redactie, 10 reacties

Is er een verschil tussen een beveiligingslek en onstabiele software? Volgens Tyler Reguly van nCircle niet. "Ik zie geen verschil tussen stabilteits en security bugs. Ik beschouw een denial of service als een ernstig beveiligingsprobleem en ik weet dat ik niet de enige ben." Ook Microsoft houdt hier in de SDL Security Bug Bar rekening mee.

Toch is het de houding van de softwaregigant als het om stabiliteitsproblemen gaat, waar Reguly een probleem mee heeft. Hij gebruikt een combinatie van Exchange en Outlook. "E-mail is van essentieel belang voor bedrijven, dus als ik een e-mail bekijk en Outlook crasht, dan vind ik dat zeer ernstig." In het geval van Reguly veroorzaakte een door een interne applicatie gegenereerde e-mail het probleem. "Nu is het uitvoeren van code niet mogelijk, wat de ernst van het probleem verlaagt, maar ik zie het nog steeds als een probleem."

Service Pack
Het gaat hier volgens Reguly om een denial of service die het werk hindert. Hij informeerde Microsoft, maar de softwaregigant liet weten dat het om een stabiliteitsprobleem ging en het in een volgend service pack zou worden opgelost. "Ik vind dit totaal onacceptabel, dat iets dat zo eenvoudig mijn dagelijkse werk kan ontregelen aan de kant wordt gezet en ik op een service pack moet wachten."

Reacties (10)
10-05-2010, 15:16 door Anoniem
Daarom dat ik dus een paar jaar geleden de switch heb gemaakt naar een ander OS. Ook professioneel.
10-05-2010, 15:31 door Anoniem
Ik gebruik al jaren geen Windows meer, wat een verademing is het om een ander OS te gebruiken! Waarom geld neerleggen voor een OS wat eigenlijk het geld niet eens waard is.
10-05-2010, 15:42 door _Peterr
Als een DoS op hoog zet wat moet dat een code executie dan worden? Hoog-Plus?
Een Lokale Oulook DoS is in mijn idee medium. Bij veel applicaties is dat zelfs laag in mijn ogen.
10-05-2010, 16:34 door Anoniem
GroupWise ;)
10-05-2010, 18:08 door Anoniem
ik ben benieuwd, ik ga vandaag ubuntu gebruiken
10-05-2010, 18:54 door Skizmo
Door Anoniem: GroupWise ;)
... en daar zitten geen bugs in ?
10-05-2010, 19:13 door Anoniem
Ben ik blij dat ik geen Windows meer gebruik...
10-05-2010, 19:17 door Anoniem
Nee, bugs vrij !
11-05-2010, 18:19 door SirDice
"E-mail is van essentieel belang voor bedrijven, dus als ik een e-mail bekijk en Outlook crasht, dan vind ik dat zeer ernstig."
Het is niet zo dat Outlook permanent omzeep wordt gebracht. Ook is het niet zo dat het volledige mail systeem onderuit gaat. Alleen de client crasht. Dat noem ik niet ernstig, dat noem ik vervelend. En met een diepe zucht start ik Outlook weer.

In het geval van Reguly veroorzaakte een door een interne applicatie gegenereerde e-mail het probleem.
M.a.w. de oorzaak van het probleem is die interne applicatie. Het effect is dat Outlook crasht. Voorkomen dat Outlook crasht is dus symptoombestrijding en geen oplossing. De oplossing is het fixen van die interne applicatie zodat deze niet meer dergelijke mailtjes stuurt.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Overigens kan meneer deze patch waarschijnlijk nu ook krijgen. Alleen zal'ie daarvoor wel een dik support contract moeten hebben. En als'ie dat niet heeft moet'ie net als de rest wachten op het service pack.
11-05-2010, 23:15 door Anoniem
Net een Pentium M 1,7GHz laptop van Ubuntu 9 automatisch laten updaten naar versie 10. Had ik eerst al problemen met standby welke ik maar uitgezet hebt maar draaide verder wel OK, nu heb ik helemaal geen beeld meer bij opstarten. Nee dat is lekker stabiele en bugvrije software! Er wordt van Linux ook altijd beweerd dat het goed draait op oudere hardware, niet helemaal dus.
Heb nog exact zo'n zelfde draaien met XP, never a problem.
Let wel, ik zou graag helemaal over willen stappen maar kom nog te veel problemen tegen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.